[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Τσίπρας: Πράσινη και γαλάζια ομερτά
Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012 Posted by STEVENIKO


Για πράσινη και γαλάζια ομερτά έκανε λόγο ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης του σχεδίου νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Ο κ. Τσίπρας ανακάλεσε την τοποθέτηση του από τον προηγούμενο Οκτώβριο στην οποία στην οποία είχε μιλήσει για ομερτά του πολιτικού συστήματος.

«Ελεγα ότι δεν μπορεί η κοινοβουλευτική δημοκρατία να λειτουργεί με όρους ομερτά. Ο κ. Βενιζέλος τότε τινάχθηκε σαν ελατήριο και μου ζήτησε να ανακαλέσω. Η ομερτά όμως ήταν πολιτική πραγματικότητα για πολλά χρόνια και τώρα σπάει τώρα και καρφώνει ο ένας τον άλλον.», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας καταφέρθηκε προσωπικά εναντίον του κ. Βενιζέλου τον οποίο κατηγόρησε πως ενώ είχε παραλάβει τη λίστα την έκρυψε στα συρτάρια του και δεν την παρέδωσε ούτε στο διάδοχο του κ. Σαχινίδη και ζήτησε να μάθει ποιοι βρίσκονται στη λίστα.

«Ποιοι επιχειρηματίες από αυτούς που μάζευαν προεκλογικά τους υπαλλήλους τους και του έλεγαν να μην ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ γιατί θα κλείσει η επιχείρηση είναι σε αυτή τη λίστα; Ποιοι εφοπλιστές από αυτούς που έλεγαν προκλητικά ας έρθει ο Τσιπρας να μας βρει και να μας φορολογήσει είναι τη λίστα; Ποιοι διαμορφωτές της κοινής γνώμης είναι σε αυτή τη λίστα; Ποιοι επιχειρηματίες που χρηματοδότησαν χρεωκοπημένα κόμματα;», διερωτήθηκε ο κ. Τσ;iπρας.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία και το μνημόνιο καλώντας τον πρόεδρο της Βουλής να φέρει άμεσα το αίτημα του κόμματος του στην ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση.

«Έχουμε καταθέσει πρόταση για εξεταστική για το μνημόνιο και την οποία δεν την φέρνετε στην ολομέλεια. Τι περιμένετε; Αν δούμε ότι πάτε να συγκαλύψετε και να μην φέρετε στη βουλή δεν θα σας χαριστούμε. Τη δεν καταλάβατε από τη γαλάζια ομερτά καταλάβατε; Να έρθετε εδώ και να ψηφίσετε», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του κ. Τσίπρα.

Ο κ. Τσίπρας καταφέρθηκε και προσωπικά εναντίον του κ. Σαμαρά λέγοντας ότι επέλεξε «την τακτική του υπάκουου και μετανοημένου τροφίμου σωφρονιστικού καταστήματος» κατηγορώντας τον ότι απέχει από τα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα.
«
Είναι αξιοθρήνητη η εικόνα σας. Είστε κυβέρνηση 3 μηνών και βουλιάζετε ήδη. Κρύβατε τις λίστες στα συρτάρια σας. Είστε υπόλογοι στον ελληνικό λαό που του έχετε κόψει το μισθό και του έχετε σμπαραλιάσει τα όνειρα. Είστε προστάτες επιλεγμένων συμφερόντων εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος», κατέληξε ο κ. Τσίπρα.   docΌλη η ομιλία Τσίπρα


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Τσίπρας: Πράσινη και γαλάζια ομερτά"

Leave a reply