[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Σάντος: Να παλέψουμε και να κερδίσουμε (video)
Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012 Posted by STEVENIKO


 Τις κλήσεις του για τα δυο προσεχή ματς της προκριματικής φάσης του Mundial 2014 ανακοίνωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Φερνάντο Σάντος, ο οποίος κάλεσε για πρώτη φορά τον τερματοφύλακα της Φέγενορντ, Κώστα Λάμπρου, καθώς και τους Καραγκούνη, Σαλπιγγίδη, που απουσίαζαν από τις προηγούμενες κλήσεις του.

Επέστρεψε κι ο Σαμαράς, καθώς κι ο Τοροσίδης που αποθεραπεύτηκε και δηλώνει «παρών». Εκκληση κι ευχαριστώ στους Ελληνες φιλάθλους για την στήριξη, αισιοδοξία για νίκη και στα δυο ματς κι αποκαλύψεις για το μέλλον των ομίλων από το 2014 και μετά από τον ομοσπονδιακό τεχνικό.
Αναλυτικά μίλησε:


Για την αποστολή που επέλεξε: «Είναι δυο πολύ σημαντικά ματς. Δεν θα `λεγα καθοριστικά γιατί είναι πρώιμη φάση να πούμε κάτι τέτοιο. Αλλά σίγουρα δυο πρόκειται για δυο σημαντικά με δυνατές αντιπάλους που έχουν ίδιους στόχους με μας. Κατά την άποψή μου έχουν ειδικό βάρος αυτοί οι δυο αγώνες, αφού κι εμείς έχουμε στόχο την πρόκριση».

Την αποστολή απαρτίζουν οι: Καρνέζης, Γλύκος, Λάμπρου, Τοροσίδης, Βύντρα, Κ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Μαλεζάς, Σιόβας, Χολέμπας, Σπυρόπουλος, Τζιόλης, Μανιάτης, Καραγκούνης, Δημούτσος, Νίνης, Κατσουράνης, Σαμαράς, Φορτούνης, Μήτρογλου, Αθανασιάδης, Γκέκας και Σαλπιγγίδης. Αυτοί οι 23 θα είναι μαζί μας από Δευτέρα».

Για τον Κατσουράνη και κατά πόσο τον προβληματίζει αυτό που έγινε: «Αυτή τη στιγμή δεν με προβληματίζει κάτι γιατί είναι πολύ πρόσφατο το περιστατικό. Γνωρίζω τον επαγγελματισμό του και είμαι 100% σίγουρος γι αυτόν. Αλλά για το μέλλον δεν μπορώ να πω ότι δεν είμαι προβληματισμένος, κι όπως έχω πει παίκτης χωρίς σύλλογο δεν θα είναι στις κλήσεις. Όσο σημαντικός κι αν είναι και παρά την πείρα του και την χρησιμότητά του δεν θα είναι στις κλήσεις.
Για παράδειγμα, εάν δεν βρει ομάδα και πάμε στις κλήσεις Νοεμβρίου δεν θα είναι. Μετά αν βρει θα το ξαναδούμε. Οπότε περιμένουμε από τον ίδιο τον παίκτη να βρει λύση. Γι αυτή την αποστολή δεν θα είχε νόημα να μην τον καλέσω».

Για το γεγονός ότι είναι πολύ ισορροπημένο το ρόστερ τις επιστροφές Σάλπι, Σαμαρά, Κάρα, αλλά και γι αυτούς που δεν κλήθηκαν: «Είναι κάποιοι παίκτες που θα μπορούσαν να είναι στην αποστολή αλλά και σε προηγούμενες. Για παράδειγμα αυτή έχει τρεις διαφορές. Λάμπρου, Καραγκούνη, Σαλπιγγίδη. Οι Σάλπι, Κάρα δεν μπορούσαν να είναι μαζί μας στις προηγούμενες. Για τις επιλογές μου και για άλλους παίκτες εγώ είμαι υπεύθυνος.

Στέλνω κι ένα μήνυμα στους παίκτες που είναι εδώ και σ' αυτούς που δεν είναι πως τους υπολογίζω όλους. Και σ' αυτούς που έμειναν έξω. Για Νοέμβρη συνεχίζω να υπολογίζω σ' αυτούς. Απλά είναι θέμα επιλογής δικής μου, πρέπει να παίρνω κάποιες αποφάσεις. Το ίδιο ισχύει και για άλλους που βρίσκονται κοντά τους παρακολουθώ και ψάχνω ευκαιρία αν τους καλέσω να τους δω κι από κοντά. Αλλά γι αυτά τα δύο ματς είναι πολύ ισορροπημένη αποστολή».

Για την κρισιμότητα των προσεχών αγώνων: «Πολύ δύσκολα, στα οποία πιστεύω ότι έχουμε όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις να παλέψουμε και να κερδίσουμε. Η εμπιστοσύνη μου είναι και παραμένει απόλυτη. Μιλάμε για δυο πολύ δυνατούς αντιπάλους δεν τους υποτιμώ. Αλλά η εμπιστοσύνη μου πηγάζει από το πόσο καλά ξέρω την ομάδα μου. Με διάθεση, πάθος, ταπεινότητα, θα κερδίσουμε αυτά τα δύο ματς. Σίγουρα δεν θα είναι εύκολο, ωστόσο με την βοήθεια παικτών και το σωστό πλάνο, θα μπορέσουμε να δώσουμε άλλη μια χαρά στον ελληνικό λαό».
Έναν ελληνικό λαό τον οποίο συνεχάρην για την μαζική του συμμετοχή στο Καραϊσκάκη και κάνουμε έκκληση να έρθουν αν είναι δυνατόν περισσότεροι με την Βοσνία γιατί μας δίνει ώθηση και είναι πολύ μεγάλη η βοήθειά του».

Για το αν τον προβληματίζει ευχάριστα το ότι έχει κι άλλες επιλογές: «Υπάρχει μεγάλη λίστα των παικτών, κάποιοι βρίσκονταν και στην προεπιλογή, έχω και λίστα παικτών που παίζουν στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και στο εξωτερικό. Γι αυτό λέω πάντα ότι ποτέ δεν είναι εύκολη η επιλογή για τις αποστολές. Πάντα προσπαθούμε να δούμε όσα περισσότερα δυνατόν ζωντανά ματς για να δούμε την πορεία τους. Πήγα στη Ρώμη, παρακολουθούμε και τον Γιάννη Παπαδόπουλο. Είναι κάποιοι κοντά, κάποιοι πιο μακριά όμως τα δεδομένα συνεχώς αλλάζουν. Κι όπως είπαμε τον Νοέμβρη κάποιοι θα κληθούν. Τώρα επικεντρωνόμαστε σ' αυτά τα ματς. Είναι υποκειμενικά τα κριτήρια, δεν είναι ανάγκη να συμφωνούν όλοι με τις επιλογές μου».

Για τις αλλαγές στο καλεντάρι από τα προκριματικά του Euro 2016 και μετά: «Φεύγει από το πρόγραμμα ο Αύγουστος και τα φιλικά του και οι ημερομηνίες κανονίζονται αλλιώς από τις ίδιες τις Εθνικές είτε πρόκειται για επίσημα είτε για φιλικά ματς. Υπάρχει άλλο ένα νέο που βγήκε, αυτό είναι ότι οι μέρες έχουν αλλάξει. Οι ημέρες των αγώνων έχουν αλλάξει. Πέμπτη-Σάββατο, Παρασκευή-Κυριακή και Σάββατο-Δευτέρα. Ακόμα καλά καλά κι εμείς δεν ξέρουμε πως θα λειτουργήσει. Έχουμε χρόνο μέχρι το 2014 να δούμε τι θα γίνει».

Για την κλήση του Τοροσίδη: «Σίγουρα μιλήσαμε με τον παίκτη και την ομάδα του και δεν θέλαμε να πάρουμε έναν παίκτη που δεν θα είναι 100% έτοιμος. Λίγες ώρες πριν αποφάσισα. Περίμενα την ενημέρωση κι από τη στιγμή που πήραμε την διαβεβαίωση ότι ήταν έτοιμος τον πήραμε».

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Σάντος









STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Σάντος: Να παλέψουμε και να κερδίσουμε (video)"

Leave a reply