[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Γιατροί: Διαστροφή το 'εισιτήριο' των 25 ευρώ
Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Την έντονη αντίδραση των νοσοκομειακών γιατρών προκαλεί το απαράδεκτο μέτρο 'εισιτηρίου' 25 ευρώ για κάθε ασθενή που πρόκειται να εισαχθεί για νοσηλεία.

Το προεδρείο της Ομοσπονδίας τους (ΟΕΝΓΕ) ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι το μέτρο έχει διαμορφωθεί από ΄διεστραμμένα μυαλά' και προανήγγειλε άνοιγμα των νοσοκομείων - κάθε Τετάρτη - για άπορους και ανασφάλιστους τις επόμενες εβδομάδες!

Στην ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ αναφέρονται τα εξής:

'Μόνο διεστραμμένα μυαλά θα μπορούσαν να έχουν συγγράψει τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο που έρχεται σήμερα προς ψήφιση στη Βουλή και αφορούν τις νέες δραματικές επιβαρύνσεις στους ασθενείς.

Ενώ η ανεργία έχει εκτιναχθεί στο 30% και ο μισός πληθυσμός δεν διαθέτει πλέον υγειονομική κάλυψη προτίθενται να ψηφίσουν «εισιτήριο» 25 ευρώ για κάθε άνθρωπο που πάσχει και έχει ανάγκη νοσηλείας.

Στον ίδιο ασθενή θα κοστολογήσουν και τη νοσηλεία του σύμφωνα με τα υπέρογκα Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια (ΚΕΝ) και σε περίπτωση που αδυνατεί να καταβάλλει το κόστος θα στείλουν το λογαριασμό στο Δημόσιο Ταμείο, ώστε να γίνει αναγκαστική είσπραξη ή κατάσχεση της περιουσίας του!

Απροσπέλαστα

Εν ολίγοις επιδιώκουν να καταστήσουν τα νοσοκομεία απροσπέλαστα στους φτωχούς και αδύναμους συνανθρώπους μας, τους οποίους θα αναγκάζουν σε αυτοσχέδιες κατ΄ οίκον θεραπείες και οδυνηρό τέλος από τα εγκόσμια.

Γι' αυτό και οι νοσοκομειακοί γιατροί αποφάσισαν μέσα στις επόμενες εβδομάδες να υλοποιήσουν την απόφαση της ΟΕΝΓΕ και ν΄ ανοίξουν τα νοσοκομεία στους άπορους και ανασφάλιστους κάθε Τετάρτη στην αρχή και στη συνέχεια περισσότερες μέρες της εβδομάδας, ζητώντας τη στήριξη όλων των κοινωνικών φορέων, ώστε να υλοποιήσουμε αυτό το δύσκολο αλλά αναγκαίο εγχείρημα για την επιβίωση της ελληνικής κοινωνίας.

Καλούμε όσες και όσους βουλευτές έχουν διατηρήσει έστω και ψήγματα επίγνωσης για την ανθρωπιστική κρίση που μαστίζει την κοινωνία εξαιτίας των δύο προηγούμενων μνημονίων να καταψηφίσουν σήμερα στη Βουλή τα ολέθρια μέτρα που θα μετατρέψουν τη χώρα μας σε απέραντο κρεματόριο'.


Πηγή: iatronet

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Γιατροί: Διαστροφή το 'εισιτήριο' των 25 ευρώ"

Leave a reply