[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Εγκλημα και τιμωρία (photos, video)
Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 1-0 από την Σάλκε (77' Φουχς) και συνεχίζει στην φάση των "32" του Europa League!


Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να προκριθεί στους "16" του Champions League, αφού η ήττα από την Σάλκε με 1-0 στην "Veltins Arena" τον αφήνει στην 3η θέση του ομίλου του.

Όμως, το ευρωπαϊκό "ταξίδι" θα έχει συνέχεια για τους Πειραιώτες, που θα αγωνιστούν στην δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση και συγκεκριμένα στην φάση των "32" του Europa League.
Οι Πειραιώτες είχαν σε μεγάλη βραδιά τον Ρόι Κάρολ, παραλίγο να κρατήσουν το μηδέν, αλλά το τέρμα του Φουχς στο 77' χώρισε τις δυο ομάδες, χάρισε το τρίποντο στην ομάδα του Χουμπ Στέφενς και πλέον έχει χαρακτήρα γοήτρου η μάχη με την Άρσεναλ σε δυο εβδομάδες στο γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης".

Προσπάθησαν οι παίκτες του Λεονάρντο Ζαρντίμ, όμως δεν πήραν αποτέλεσμα, χάνοντας για δεύτερη φορά από την Σάλκε. Όμως, η περιπέτεια της Ευρώπης δεν τελειώνει εδώ για τον Ολυμπιακό!


Πως παρατάχθηκαν οι δυο ομάδες

Ο Ρόι Κάρολ ξεκίνησε είναι κάτω από τα δοκάρια, ο Τοροσίδης δεξιά, ο Χολέβας αριστερά και οι Μανωλάς-Σιόβας στο κέντρο της άμυνας. Αμυντικό χαφ ήταν ο Μοδέστο με εσωτερικούς μέσους τους Μανιάτη και Γκρέκο. Οι Μασάντο και Αμπντούν βρέθηκαν στα δύο άκρα και στην κορυφή της επίθεσης ο Μήτρογλου.

Στον αντίποδα, για την Σάλκε κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Ούνερσταλ, δεξιά στην άμυνα ο Χέβεντες, αριστερά ο Φουχτς και στο κέντρο της άμυνας οι Μάτιπ και Παπαδόπουλος. Τα δύο αμυντικά χαφ ήταν οι Τζόουνς και Νοϊστέντερ, ενώ οι Φαρφάν, Χόλτμπι και Ντράξλερ πίσω από τον Χούντελααρ.

Ο αγώνας

Οι Γερμανοί θέλησαν να πάρουν τα ηνία του αγώνα από το ξεκίνημα και να επιβάλλουν το ρυθμό τους, με τον Ολυμπιακό να έχει σαν πρώτο και κύριο μέλημά του το μηδέν στα μετόπισθεν και το να χτυπήσει στην κόντρα είτε με τους Μασάντο και Αμπντούν είτε από τον άξονα με τον Μήτρογλου.
Στο 4' είχαμε την πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους, με τον Χούντελααρ να μην καταφέρνει να πλασάρει σωστά από κοντά, ενώ δυο λεπτά ο Τζόουνς είχε καλό σουτ με το αριστερό, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι.

Οι Πειραιώτες πήραν κάποια μέτρα τα επόμενα λεπτά, προσπάθησαν να πιέσουν τη Σάλκε, όμως στάθηκε για τα καλά τυχερός στο 10', όταν το σουτ του Χόλτμπι από το ύψος της περιοχής βρήκε το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 18', ο Ολυμπιακός είχε πολύ καλή στιγμή με τον Αμπντούν, με το σουτ του όμως να καταλήγει άουτ μέσα από την περιοχή έπειτα από πάσα του Μήτρογλου, ενώ στο 23' ο Κάρολ δήλωσε και πάλι "παρών", αποκρούοντας το φάουλ του Φουχτς στην αριστερή του γωνία.
Στο 31' νέα καλή στιγμή με τον Χούντελααρ να μην βρίσκει στόχο από πλάγια θέση, ενώ τέσσερα λεπτά μετά ήρθε η... απάντηση για τον Ολυμπιακό, που βγήκε με τέσσερις στην κόντρα, αλλά δεν έκανε καλή σέντρα ο Αμπντούν.

Τελευταία καλή φάση για το πρώτο μέρος με τον Ντράξλερ, ο οποίος έκανε φοβερή κούρσα, έπιασε το δυνατό σουτ λίγο έξω από την περιοχή, με την μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ και το 0-0 να είναι το σκορ του πρώτου 45λεπτου.



Πλήρωσε μια στιγμή αδράνειας

Ο Ολυμπιακός μπήκε παθητικά και στο δεύτερο ημίχρονο, δίνοντας χώρο στους Γερμανούς και παίζοντας την κόντρα. Όμως, τα αρκετά αβίαστα λάθη δεν επέτρεπαν να κυκλοφορεί καλά η μπάλα και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να είναι ακίνδυνος μπροστά και να έχει συνεχείς κατοχές η Σάλκε.
Η Σάλκε έβρισκε... τοίχος μπροστά από τον Κάρολ που έπιανε το ένα σουτ μετά το άλλο και το 0-0 παρέμενε. Όποτε χρειαζόταν, ο Βορειοϊρλανδός τερματοφύλακας ήταν "παρών" σε κάθέ προσπάθεια των γηπεδούχων και ενέπνεε σιγουριά στην άμυνά του.

Ο χρόνος κυλούσε και ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει μέτρα και να γίνει πιο απελητικός στο τελευταίο 20λεπτο, ψάχνοντας το γκολ της νίκης. Όταν το κατάφερε με τις αλλαγές τους, Φουστέρ και Τζιμπούρ, δεν κατάφερε να σκοράρει, στο 75' φαίνεται να υπάρχει μαρκάρισμα στον Αμπντούν από τον Μαρτίν, με τον ρέφερι να συνεχίζει το ματς και δυο λεπτά μετά ήρθε το γκολ.

Ο Φουχς έπιασε δυνατό αριστερό σουτ έξω από την περιοχή, ο Κάρολ δεν κατάφερε να αντιδράσει όπως θα έπρεπε και η μπάλα κατέληξε στην αριστερή του γωνία για το 1-0, το οποίο έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Τα υπόλοιπα λεπτά βρήκαν τον Ολυμπιακό να πιέζει για την ισοφάριση, είχε μια καλή στιγμή με τον Μασάντο στο 90' για την ισοφάριση, αλλά τίποτα δεν άλλαξε και η Σάλκε έφτασε στη νίκη.
Σε συνδυασμό με το 2-0 στο Άρσεναλ-Μονπελιέ, ο Ολυμπιακός θα πάει στους "32" του Europa League και μπορεί να διακριθεί και να προχωρήσει, αν έχει και μια καλή κλήρωση.



Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Σάλκε (Χουμπ Στέφενς): Ούνερσταλ, Παπαδόπουλος, Χέβεντες, Μάτιπ, Φουχς, Τζόουνς, Χόλτμπι (71’ Πούκι), Ντράξλερ (89’ Μπαρνέτα), Νοϊστέντερ, Φαρφάν, Χούντελααρ.

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Τοροσίδης, Χολέμπας, Σιόβας, Μανωλάς, Μοντέστο (81’ Ιμπαγάσα), Μανιάτης, Γκρέκο (65’ Φουστέρ), Αμπντούν, Μασάντο, Μήτρογλου (74’ Τζιμπούρ).


Πρόκριση για 6, εκτός συνέχειας η Σίτι




Την πρόκρισή τους στη φάση των «16» του Champions League πανηγύρισαν άλλες 6 ομάδες την Τετάρτη (21/11).

Τα πράγματα «ξεκαθάρισαν» στον όμιλο του Ολυμπιακού, με τη Σάλκε να παίρνει την πρόκριση μετά τη νίκη της επί των «ερυθρολεύκων» και την Άρσεναλ να την ακολουθεί μετά το 2-0 επί της Μονπελιέ.

Άνετα πέρασε και η Μπορούσια Ντόρτμουντ και μάλιστα ως πρώτη του ομίλου μετά το επιβλητικό 4-1 επί του Άγιαξ στην Ολλανδία, ενώ με την ισοπαλία 1-1 που απέσπασε η Ρεάλ Μαδρίτης από τη Σίτι στο Μάντσεστερ, την άφησε εκτός συνέχειας παίρνοντας παράλληλα η ίσια το «εισιτήριο».

Στους «16» και η Μίλαν χάρη στο 3-1 επί της Άντερλεχτ, καθώς και η Παρί Σεν Ζερμέν χάρη στο 2-0 σε βάρος της Ντιναμό στο Κίεβο.

1ος όμιλος
Ντιναμό Κιέβου-Παρί Σεν Ζερμέν 0-2 (45', 52' Λαβέτσι)
Πόρτο-Ντιναμό Ζάγκρεμπ 3-0 (20' Λούτσο Γκονζάλεζ, 67' Μουτίνιο, 85' Βαρέλα)

2ος όμιλος
Άρσεναλ-Μονπελιέ 2-0 (49' Γουίλσιρ, 63' Ποντόλσκι)
Σάλκε-Ολυμπιακός 1-0 (77' Φουκς)

3ος όμιλος
Άντερλεχτ-Μίλαν 1-3 (78' Ντε Σούτερ - 47' Ελ Σαραουί, 71' Μεξές, 90'+1 Πάτο)
Ζενίτ-Μάλαγα 2-2

4ος όμιλος
Άγιαξ-Μπορούσια Ντόρτμουντ 1-4 (86' Χέσεν - 8' Ρόις, 36' Γκέτσε, 41', 67' Λεβαντόφσκι)
Μάντσεστερ Σίτι-Ρεάλ Μαδρίτης 1-1 (73' πέν. Αγουέρο - 10' Μπενζεμά)


Πηγή: woop

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Εγκλημα και τιμωρία (photos, video)"

Leave a reply