[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Γινομαστε και παλι μεταναστες- στο σταθμο μοναχου εφτασαν 80% περισσοτεροι ελληνες φετος
Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO


Ο αριθμός των Ελλήνων που εγκαθίστανται στη Γερμανία αυξήθηκε κατά σχεδόν 80% στη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2012, καθώς όλο και περισσότεροι πολίτες νοτιοευρωπαϊκών χωρών που πλήττονται από την χρηματοπιστωτική κρίση καταφεύγουν στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Πέμπτη.

Η γερμανική στατιστική υπηρεσία ανέφερε ότι 501.000 ξένοι εγκαταστάθηκαν στη χώρα κατά το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου 2012 -αύξηση 15% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Ο ρυθμός ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας επιβραδύνθηκε τους τελευταίους μήνες, αλλά οι οικονομολόγοι αναμένουν ότι η χώρα θα αποφύγει το είδος της ύφεσης που πλήττει πολλές χώρες από την 17μελή Ευρωζώνη.

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ραγδαία αύξηση των μεταναστών από χώρες που βρίσκονται στο επίκεντρο της κρίσης χρέους -από την Ελλάδα ο αριθμός των μεταναστών αυξήθηκε κατά 78% και κατά 53% από την Πορτογαλία και την Ισπανία.

Συνολικά καθ΄όλη τη διάρκεια του περασμένου χρόνου παρατηρήθηκε αύξηση της μετανάστευσης ύψους 20%.

Η στατιστική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι οι περισσότεροι μετανάστες -306.000- που έφθασαν στη Γερμανία προέρχονταν από χώρες της ΕΕ.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Γινομαστε και παλι μεταναστες- στο σταθμο μοναχου εφτασαν 80% περισσοτεροι ελληνες φετος"

Leave a reply