[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ο Ερντογάν απειλεί τις εταιρείες που θα κάνουν έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ
Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO


Με αποκλεισμό από τα ενεργειακά έργα στην Τουρκία απείλησε τις διεθνείς εταιρείες πετρελαίου ο Ταγίπ Ερντογάν που θα πάρουν μέρος στις έρευνες στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών γίνεται λόγος για «συνομιλίες με διεθνείς εταιρείες σχετικά με οικόπεδα στη δήθεν ΑΟΖ της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης Νότιας Κύπρου» στο πλαίσιο «του δεύτερο διαγωνισμού που έχει προκηρυχθεί παραβλέποντας τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων».

Η ανακοίνωση τονίζει ότι «οι Τουρκοκύπριοι έχουν ίσα και αδιαίρετα δικαιώματα, όπως και οι Ελληνοκύπριοι, επί των φυσικών πηγών που βρίσκονται στο σύνολο της υφαλοκρηπίδας του νησιού. Η παράβλεψη της πραγματικότητας αυτής και η συνέχιση των μονομερών και προκλητικών δραστηριοτήτων εκ μέρους των Ελληνοκυπρίων, είναι απαράδεκτη για την Τουρκία και την ΤΔΒΚ».

Παράλληλα, το τουρκικό ΥΠΕΞ προσθέτει: «Επανειλημμένως έχουν υπογραμμιστεί οι κίνδυνοι που θα προκληθούν από τη δραστηριότητα διεθνών εταιρειών πετρελαίου στις εν λόγω αμφισβητούμενες περιοχές στις οποίες έχουν δικαιώματα και οι Τουρκοκύπριοι. Όπως έχει αναφέρει ο πρωθυπουργός και επαναληφθεί επανειλημμένως εκ μέρους του υπουργείου μας, οι εταιρείες που θα συνεργαστούν με την Ελληνοκυπριακή Διοίκηση Νότιας Κύπρου δεν θα περιληφθούν στα ενεργειακά έργα της Τουρκίας. Για τον λόγο αυτόν, επαναλαμβάνουμε την έκκλησή μας προς τις σχετικές χώρες και τις εταιρείες πετρελαίων να κινηθούν με σωφροσύνη, ιδιαίτερα να μην προχωρήσουν σε δραστηριότητες στις θαλάσσιες αυτές περιοχές που είναι αμφισβητούμενες από πλευράς Κυπριακού ζητήματος και να αποχωρήσουν από τον εν λόγω διαγωνισμό».


Πηγή: moneypost

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ο Ερντογάν απειλεί τις εταιρείες που θα κάνουν έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ"

Leave a reply