[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Βίντεο-σοκ: Σύροι αντάρτες εκτελούν εν ψυχρώ στρατιώτες
Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

ΠΡΟΣΟΧΗ:  Σκληρές εικόνες - αμοντάριστο -  βίντεο


Για «έγκλημα πολέμου» κάνει λόγο ο ΟΗΕ σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή το βίντεο που διέρρευσε στο διαδίκτυο και δείχνει τους Σύρους αντάρτες να χτυπούν τραυματισμένους στρατιώτες και κατόπιν να τους ξαπλώνουν στο έδαφος και να τους εκτελούν.

Προτού δώσει τη χαριστική βολή σε έναν αιχμάλωτο στρατιώτη, ένας αντάρτης τον ρωτά: «Δεν ξέρεις ότι ανήκουμε στο λαό αυτής της χώρας;» και εκείνος, του απαντά: «Ορκίζομαι στο Θεό, δεν πυροβόλησα».

Την ίδια στιγμή, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επιβεβαιώνει το θάνατο είκοσι οκτώ στρατιωτών του συριακού στρατού από επιθέσεις ανταρτών εναντίον τριών θέσεων ελέγχου του στρατού, στη βορειοδυτική Συρία, στην πόλη Σαρακέμπ, ενώ τα διεθνή μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για 8 εν ψυχρώ εκτελέσεις.

Από την πλευρά τους οι ηγέτες της αντιπολίτευσης επιβεβαίωσαν και το θάνατο πέντε ανταρτών κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων.

Ο επικεφαλής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση στη Συρία, υπογραμμίζοντας ότι εάν το βίντεο αποδειχθεί αυθεντικό τα καταγγελλόμενα συνιστούν πιθανότατα «έγκλημα πολέμου».

Το Εθνικό Συριακό Συμβούλιο (ΕΣΣ), ο κυριότερος συνασπισμός της εξόριστης συριακής αντιπολίτευσης, κάλεσε σήμερα τους αντάρτες να δώσουν εξηγήσεις για το βίντεο. «Προτρέπουμε τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό και τα κινήματα που συμμετέχουν στην επανάσταση να ζητήσουν εξηγήσεις απ' όποιον παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ραντίφ Μουστάφα, ο αρμόδιος για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Συμβουλίου.




Πηγή: newsbeast

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for " Βίντεο-σοκ: Σύροι αντάρτες εκτελούν εν ψυχρώ στρατιώτες"

Leave a reply