[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Έρευνες «ενοχοποιούν» τη χρήση κινητού
Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Ευθύνεται για προβλήματα υγείας


Νέες έρευνες αποκαλύπτει 3 τρόπους με τους οποίους τα ατέλειωτα τηλεφωνήματα με τους φίλους σας και η πληκτρολόγηση μηνυμάτων βάζουν την υγεία σας σε κίνδυνο.

Σας προκαλούν εξανθήματα

Όταν οι ερευνητές του πανεπιστημίου Μπράουν υπέβαλλαν σε τεστ 22 τηλεφωνικές συσκευές, βρήκαν ότι τουλάχιστον οι μισές περιείχαν νικέλιο, ένα μέταλλο που προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις.

Αν παρατηρείτε συχνά εξανθήματα στο αυτί σας ή το μάγουλο, χρησιμοποιήστε ένα προστατευτικό κάλυμμα για να διαπιστώσετε αν είναι όντως το κινητό σας ο ένοχος.

Ευθύνονται για τροχαία ατυχήματα

Τρεις στους τέσσερις Αμερικανούς, ποσοστό που δε βρίσκεται μακρυά από την ελληνική πραγματικότητα, βρέθηκε ότι στέλνουν μηνύματα καθώς οδηγούν και οι συνέπειες αυτού μπορεί να είναι θανατηφόρες.

Νέα μελέτη του ερευνητικού εργαστηρίου μεταφορών της Μεγάλης Βρετανίας έδειξε ότι η αποστολή μηνυμάτων κατά τη διάρκεια της οδήγησης έχει χειρότερες επιδράσεις στα αντανακλαστικά, από την κατανάλωση αλκοόλ στο νόμιμο όριο.

Βλάπτουν την ακοή σας

Ινδοί ερευνητές βρήκαν ότι όσοι χρησιμοποιούσαν τα ασύρματα τηλέφωνά τους για περισσότερο από μία ώρα την ημέρα εμφάνισαν σημάδια πρόωρης απώλειας ακοής.

Λόγω του ότι η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, που μπορεί να βλάψει το εσωτερικό του αυτιού σου, θεωρείται υπαίτια και για βλάβες στο DNA που οδηγούν σε καρκίνο (παρ’ όλο που διάφορες μελέτες έχουν αντικρούσει αυτή τη θεωρία, ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων FDA ανακοινώνει ότι είναι νωρίς ακόμα να θεωρήσουμε τα κινητά/ασύρματα τηλέφωνα ακίνδυνα στο θέμα αυτό), εσείς προτιμήστε να είστε ασφαλείς και πατήστε την ανοιχτή ακρόαση ή χρησιμοποιήστε hands free, όταν πρόκειται να κάνετε τηλεφώνημα μακράς διάρκειας.


Πηγή: newsbeast

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Έρευνες «ενοχοποιούν» τη χρήση κινητού"

Leave a reply