[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ο Ομπάμα κέρδισε και υποσχέθηκε "τα καλύτερα"
Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

«Θέλουμε να εκπληρώσουμε την υπόσχεση για ειρήνη», δεσμεύτηκε ο επανεκλεγείς πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα αμέσως μετά την γνωστοποίηση του τελικού αποτελέσματος των εκλογών μιλώντας σε ένα ενθουσιώδες κοινό υποστηρικτών του στο Σικάγο.

Ευτυχισμένος και γεμάτος αυτοπεποίθηση ευχαρίστησε τη σύζυγό του Μισέλ που βρίσκεται πάντα στο πλευρό του και τον στηρίζει σε κάθε του προσπάθεια.

«Δεν θα ήμουν αυτός που είμαι σήμερα, χωρίς τη γυναίκα που με παντρεύτηκε πριν από είκοσι χρόνια», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Ενώ διακόσια χρόνια πριν ήμασταν αποικία σήμερα καταλήγουμε να τελειοποιήσουμε αυτό που είμαστε. Ήταν το πεπρωμένο μας...», συνέχισε ο κ. Ομπάμα μιλώντας στον αμερικανικό λαό.

«Η φωνή σας ακούστηκε και κάνατε τη διαφορά», σημείωσε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, δίνοντας θερμές ευχαριστίες και στον επανεκλεγέντα αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

«Πιστεύω σε μια συμπονετική και γενναιόδωρη Αμερική», δήλωσε στη συνέχεια, επισημαίνοντας: «Η Αμερική δεν έχει να κάνει με το τι μπορεί να γίνει για μας, αλλά με το τι μπορεί να γίνει από μας».

Προσπαθώντας να δώσει το μήνυμα στους πολίτες των ΗΠΑ ότι πρέπει να εργαστούν μαζί, ανεξαρτήτως αν στις εκλογές επέλεξαν Ομπάμα ή Ρόμνεϊ, ο επανεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ υπογράμμισε: «Αν θες να δουλέψεις σκληρά δεν έχει σημασία αν είσαι λευκός ή μαύρος, gay ή straight, ασιάτης ή ισπανόφωνος, πλούσιος ή φτωχός».

Ο κ. Ομπάμα έδωσε την υποσχέση ότι θα εργαστεί για την μείωση των ελλειμμάτων και για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, μπροστά στο ενθουσιώδες κοινό των κατοίκων του Σικάγο. «Μαζί θα τα καταφέρουμε. Δεν ήμουν ποτέ πιο αισιόδοξος για εμάς, για τις ΗΠΑ», τόνισε.

«Μου αναπτερώσατε το ηθικό», αναφώνησε από το βήμα, όταν καταχειροκροτήθηκε από το πλήθος που δεν σταματούσε να κυματίζει χιλιάδες αμερικανικές σημαίες.

«Έχουμε την πιο ισχυρή στρατιωτική μηχανή στον κόσμο αλλά η ισχύ μας δεν πηγάζει από εκεί: Είναι στα πανεπιστήμια και στην κουλτούρα μας», τόνισε ο κ. Ομπάμα.

Κατά τη διάρκεια της ομιλία του, ο κ. Ομπάμα επανέλαβε αρκετές φορές τις λέξεις «μαζί» και «ελπίδα».

Επιπλέον, έκανε ειδική αναφορά στην μεταρρύθμιση του συστήματος Υγείας, το μεγάλο όπλο στη φαρέτρα του κατά την διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας αναφερόμενος μάλιστα σ' ένα περιστατικό στο Οχάιο (μία από τις πολιτείες- κλειδιά) όπου ένας πατέρας είχε να αντιμετωπίσει το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε η κόρη του με την λευχαιμία.

Μετά το τέλος της ομιλίας του, στη σκηνή ανέβηκαν για να τον συγχαρούν η «Πρώτη Κυρία», Μισέλ Ομπάμα και οι δύο κόρες του, Σάσα και Μάλια αλλά και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.





Ο Ρόμνεϊ παραδέχτηκε την ήττα του

Χαμογελαστός προέβη σε δηλώσεις μετά τα αποτελέσματα των εκλογών ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών Μιτ Ρόμνεϊ.

Ο Μιτ Ρόμνεϊ τηλεφώνησε στον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα για να τον συγχαρεί για την επανεκλογή του.

Σε δηλώσεις του παραδέχτηκε την ήττα του στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μία δύσκολη εποχή για τη χώρα.

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η επανεκλογή Ομπάμα είναι το καλύτερο αποτέλεσμα για το αμερικανικό έθνος.



Πηγή: protothema

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ο Ομπάμα κέρδισε και υποσχέθηκε "τα καλύτερα""

Leave a reply