[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Τσίπρας: Διαρκές έγκλημα σε βάρος του λαού
Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Ως «διαρκές και συνεχιζόμενο έγκλημα σε βάρος του ελληνικού λαού», χαρακτήρισε τη διαχείριση της κρίσης από την τρικομματική κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη Βουλή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε την πρόταση συγκρότησης εξεταστικής επιτροπής γιατί, όπως είπε, θεωρεί χρέος του να κάνει αυτό που η πλειοψηφία των πολιτών επιθυμεί. Να αναζητήσουμε δηλαδή πως μια κρίση χρέους μετατράπηκε σε εθνική τραγωδία, σημείωσε ο κ. Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί χρέος της Βουλής και όλων των πολιτικών δυνάμεων να αποκαλυφθούν οι λαθεμένες πολιτικές επιλογές που μετέτρεψαν την Ελλάδα σε πειραματόζωο της κρίσης.


«Μας λέτε ότι η πρότασή μας είναι ρεβανσιστική και εκδικητική. Είναι όμως μια πρόταση που έχει να κάνει με το σήμερα και το αύριο διότι αυτό που γίνεται σήμερα είναι ένα διαρκές και συνεχιζόμενο έγκλημα και γι΄αυτό αρνείστε την πρότασή μας. Η στάση αποκαλύπτει και τεκμηριώνει ότι το Μνημόνιο δεν ήταν λύση από ανάγκη, αλλά επιλογή», είπε.

Μάλιστα, έσπευσε να υπογραμμίσει ότι «ο κ. Σαμαράς, αν και προεκλογικά έλεγε μια και μόνη εξεταστική, σήμερα πηγαίνει στην άποψη καμία και ποτέ».

«Μας λέτε ότι δεν συμφωνείτε με τη λογική του Μνημονίου αλλά είστε αναγκασμένοι να προσχωρήσετε σε αυτήν τη λογική και τα ίδια λένε και οι συνάδελφοι της ΔΗΜΑΡ. Όμως αρνείστε να εξετάσουμε τις ευθύνες για να αποφύγετε την κρίση για τις σημερινές σας επιλογές και ευθύνες», είπε.
Αναφερόμενος στις αποφάσεις του Eurogroup, εκτίμησε ότι αυτή η απόφαση συμβιβασμού ανάμεσα στη Γερμανία και το ΔΝΤ βρίσκεται στον αέρα.
«Αλλά και από αυτόν τον συμβιβασμό ακόμη απουσιάζατε επιδεικτικά. Δεν σας ρώτησαν καν και σας έβγαλαν έξω από τραπέζι τις κρίσιμες ώρες. Και εσείς γυρίσατε θριαμβολογώντας, χωρίς να έχετε αποκομίσει καμία εμπειρία από τότε που επέστρεφε θριαμβολογώντας και ο κ. Παπανδρέου και κάθε φορά μας έλεγε ότι σώθηκε η χώρα», τόνισε, προβλέποντας ότι αυτή η θριαμβολογία θα γυρίσει μπούμερανγκ.

«Αυτή η στάση σας είναι επικίνδυνη γιατί στερεί τη χώρα από δυνατότητες διαπραγμάτευσης», πρόσθεσε και αναρωτήθηκε τι θα πει η κυβέρνηση στον ελληνικό λαό, στις 13 Δεκεμβρίου, και αν αποτύχει το πρόγραμμα επαναγοράς των ομολόγων.

Αναπόφευκτη μια διαγραφή του χρέους

«Δεν είναι μακριά η 13η Δεκεμβρίου. Τι θα αποκομίσουμε τότε; Έγινε μήπως το χρέος βιώσιμο; Θέλετε να πειστούμε ότι ο στόχος της βιωσιμότητας είναι μετά από 12 χρόνια συμφοράς, να είναι το χρέος εκεί που ήταν όταν μπήκαμε στον μηχανισμό; Αλλά ακόμη και αν ο στόχος της βιωσιμότητας επιτευχθεί, απαιτείται αύξηση ΑΕΠ κατά 50 δισ. ευρώ. Εμείς όμως λόγω της ύφεσης έχουμε συνεχή μείωση και εσείς λέτε ότι θα αυξηθεί το ΑΕΠ; Αλλά και αυτό να το ξεπεράσουμε, η διαγραφή του χρέους είναι αναπόφευκτη. Απλά δίνετε στην κ. Μέρκελ χρόνο και γίνεστε χειροκροτητές της», υπογράμμισε.

Για τη μείωση του χρέους ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε τι θα γίνει αν στη διαδικασία επαναγοράς ομολόγων τα ξένα funds θελήσουν να τα πουλήσουν πιο ακριβά.

Βολές κατά της ΔΗΜΑΡ


Επίθεση στη ΔΗΜΑΡ και στον πρόεδρό της Φώτη Κουβέλη, εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ανέγνωσε απόσπασμα ομιλίας του κ. Κουβέλη κατά τη συζήτηση πρότασης εξεταστικής επιτροπής για τα ομόλογα, κατά την οποία είχε αναφέρει ότι μπορεί να γίνεται παράλληλα έρευνα από τη Βουλή και από τη Δικαιοσύνη.

Η θέση αυτή, όπως επισήμανε, έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τη θέση που διατύπωσε ο εισηγητής της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης.

Είναι η ΔΗΜΑΡ της ευθύνης που φέρει ακέραια την ευθύνη, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις που σήμερα αρνούνται την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να προσέξουν διότι αν καταφέρουν να ακυρώσουν την προσπάθεια αναζήτησης της αλήθειας δεν θα καταφέρουν να διατηρήσουν τη θέση τους στην υπόληψη του ελληνικού λαού.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Τσίπρας: Διαρκές έγκλημα σε βάρος του λαού"

Leave a reply