[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Στη Βουλή εστάλη η δικογραφία για τη λίστα Λαγκάρντ
Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

 Στη Βουλή διαβίβασε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νίκος Παντελής, μέσω του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, τη δικογραφία για τη «λίστα Λαγκάρντ», προκειμένου να ερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες τότε κυβερνητικών μελών, που παρέλαβαν και διαχειρίσθηκαν την επίμαχη λίστα με τη μορφή CD.

Στο διαβιβαστικό του κ. Παντελή προς τη Βουλή, δεν γίνεται, όπως επιβάλλει το Σύνταγμα, καμία αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα, αλλά αναφέρεται ότι διαβιβάζεται η δικογραφία για τις «ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες μελών της τότε Κυβέρνησης, που παρέλαβαν και διαχειρίστηκαν το εν λόγω CD» που περιέχει τη λίστα με τα ονόματα των καταθετών στην Ελβετική Τράπεζα. Μαζί διαβιβάστηκε και το memory stick (ηλεκτρονική κάρτα μνήμης) με τα ονόματα της λίστας.

Ειδικότερα, στο διαβιβαστικό έγγραφό του, ο κ. Παντελής αναφέρει ότι «από υπηρεσιακό καθήκον» και σύμφωνα με τις επιταγές του Συντάγματος και του νόμου περί ευθύνης υπουργών (Ν. 3126/2003 και 3961/2011) διαβιβάζει στη Βουλή την αναφορά του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη μαζί με την ποινική προκαταρκτική δικογραφία που σχηματίστηκε αυτεπαγγέλτως από τον ίδιο εισαγγελικό λειτουργό.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκειμένου «να διακριβωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες είχε περιέλθει στο υπουργείο Οικονομικών ψηφιακός δίσκος (CD) με τα ονοματεπώνυμα Ελλήνων υπηκόων που διατηρούσαν καταθέσεις στην Τράπεζα HSBC στην Ελβετία, ο οποίος (ψηφιακός δίσκος) φέρεται να έχει παραδοθεί στις ελληνικές αρχές από το υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας, καθώς επίσης και ο τρόπος που αξιοποιήθηκε το περιεχόμενο αυτού από τους παραλήπτες του, χωρίς να προβούμε σε αξιολόγηση του περιεχομένου της δικογραφίας, παρακαλούμε δε για τις δικές σας ενέργειες ως προς τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες μελών της τότε Κυβέρνησης που παρέλαβαν και διαχειρίστηκαν το εν λόγω CD».

Παράλληλα, συνεχίζει ο κ. Παντελής, μαζί με τη «δικογραφία, σας διαβιβάζουμε σε κλειστό φάκελο ηλεκτρονική κάρτα μνήμης (memory stick) που φέρεται ότι έχει αναπαραχθεί από το εν λόγω CD, περιέχον τα ονοματεπώνυμα των Ελλήνων καταθετών στην Τράπεζα HSBC, το οποίο μας συνυπέβαλε ο εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος, μαζί με τη σχετική δικογραφία».

Υπενθυμίζεται ότι την 1η Νοεμβρίου 2012 οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης διαβίβασαν τη δικογραφία για τη λίστα Λαγκάρντ στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε. Ο τελευταίος ανέθεσε στον εποπτεύοντα τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς κ. Παντελή, να μελετήσει τη δικογραφία, την οποία τελικά διαβίβασε σήμερα στη Βουλή.

Το διαβιβαστικό έγγραφο των δύο οικονομικών εισαγγελέων προς τον κ. Τέντε περιείχε ένα σύντομο ιστορικό της υπόθεσης, χωρίς να γίνεται αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα ή να γίνεται κάποιος σχολιασμός επί της υπόθεσης.     


Πηγή: newpost

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for " Στη Βουλή εστάλη η δικογραφία για τη λίστα Λαγκάρντ"

Leave a reply