[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Νέο τσεκούρι: πώς θα φορολογηθούν ενοίκια, αποζημιώσεις, εφάπαξ
Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Από το πρώτο ευρώ και με συντελεστή 10% θα φορολογούνται τα εισοδήματα από ακίνητα, καθώς και το εφάπαξ που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι που συνταξιοδοτούνται. Ακόμη και οι αποζημιώσεις απόλυσης θα φορολογηθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες που αφορούν στο προσχέδιο του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, επιβάλλεται κλίμακα για την αυτοτελή φορολόγηση των ενοικίων, η οποία θα έχει συντελεστή 10% για τα πρώτα 12.000 ευρώ εισοδήματος από ενοίκια, 30% για το εισόδημα από 12.000 – 60.000 και 45% για εισόδημα άνω των 60.000 ευρώ από ενοίκια.

Παράλληλα, με την παραπάνω κλίμακα θα φορολογείται και η εφάπαξ παροχή που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι οι οποίοι συνταξιοδοτούνται.

Επίσης, αλλαγές επέρχονται και στην φορολόγηση των αποζημιώσεων απόλυσης. Για αποζημίωση έως 50.000 ο φορολογικός συντελεστής θα είναι μηδενικός. Για το πέραν των 50.000 ευρώ ποσό της αποζημίωσης, θα ισχύει η κλίμακα που θεσπίζεται για την φορολόγηση των ενοικίων.

Επίσης με το υπό κατάρτιση φορολογικό νομοσχέδιο επανέρχεται ο φόρος υπεραξίας στα ακίνητα με συντελεστή 20%, ο οποίος όμως επεκτείνεται και στις υπεραξίες από αμοιβαία κεφάλαια και μετοχές.

Ακόμη, αυξάνεται από 10 σε 15% ο συντελεστής αυτοτελούς φορολόγησης των τόκων κάθε μορφής κατάθεσης (repos κα). Σύμφωνα με πληροφορίες, η αύξηση αυτή θα ισχύσει από την 1/1/2014, σύμφωνα με το capital.gr
STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Νέο τσεκούρι: πώς θα φορολογηθούν ενοίκια, αποζημιώσεις, εφάπαξ"

Leave a reply