[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ισπανία: Οι αυτοκτονίες "πάγωσαν" τις εξώσεις
Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Η Ισπανική Ένωση Τραπεζών (AEB) ανακοίνωσε το πάγωμα για δύο χρόνια ενός μέρους των εξώσεων από υπερχρεωμένες ιδιοκτησίες, έπειτα από δύο αυτοκτονίες μέσα σε 15 ημέρες, οι οποίες προκάλεσαν ένα κίνημα κοινωνικής διαμαρτυρίας.

Η Ένωση αναφέρει πως έλαβε την περασμένη Πέμπτη "τη δέσμευση όλων των μελών της, για ανθρωπιστικούς λόγους και στο πλαίσιο της κοινωνικά υπεύθυνης πολιτικής τους, να μπλοκάρουν τις εξώσεις για τα δύο επόμενα χρόνια, στις περιπτώσεις ακραίας ανάγκης", σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζονται τα κριτήρια βάσει των οποίων προσδιορίζονται αυτές "οι περιπτώσεις ακραίας ανάγκης", αλλά αναφέρεται πως η απόφαση ελήφθη λόγω "της κοινωνικής ανησυχίας που προκαλείται από τις εξώσεις ιδιοκτητών".

Η ανακοίνωση αυτή γίνεται ενώ η κυβέρνηση παρουσιάζει τη Δευτέρα προτάσεις στη σοσιαλιστική αντιπολίτευση για να συμφωνήσουν σε επείγοντα μέτρα στον τομέα αυτό.

Με 350.000 υπερχρεωμένους ιδιοκτήτες να έχουν υποστεί έξωση αφότου έσκασε η φούσκα των ακινήτων το 2008, το φαινόμενο αυτό αποτελεί μια από τις πιο κραυγαλέες εκδηλώσεις της οικονομικής κρίσης στην Ισπανία.

Το θέμα πήρε τις τελευταίες εβδομάδες δραματική τροπή, καθώς μέσα σε 15 ημέρες αυτοκτόνησαν δύο ιδιοκτήτες που επρόκειτο να υποστούν έξωση. Το γεγονός προκάλεσε διαδηλώσεις, κυρίως στη Μαδρίτη, όπου εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν φωνάζοντας "τραπεζίτες δολοφόνοι".

Η ένωση τραπεζών εξηγεί σήμερα ότι η νέα δέσμευσή της, την οποία ανέλαβε ενώπιον του υφυπουργού Οικονομίας, "αποτέλεσε αντικείμενο έντονης και βαθιάς συζήτησης μεταξύ των τραπεζών μελών της AEB, ώστε να συμβάλλουν στην άμβλυνση της κατάστασης απελπισίας στην οποία βρίσκονται πολλοί άνθρωποι εξαιτίας της οικονομικής κρίσης".


Πηγή: nooz

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ισπανία: Οι αυτοκτονίες "πάγωσαν" τις εξώσεις"

Leave a reply