[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Τσίπρας: Μόνη διέξοδος για τη χώρα οι εκλογές
Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον λαό σε διαρκή ειρηνικό ξεσηκωμό για να μην περάσουν τα μέτρα. Πρόσκληση στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ να μην τα ψηφίσουν, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «είναι ώρα να φύγει αυτή η κυβέρνηση»


Εκλογές ως μόνη πολιτική λύση στο αδιέξοδο ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας καλώντας τον λαό σε διαρκή ειρηνικό ξεσηκωμό για να μην περάσουν τα μέτρα.


Για πρώτη φορά με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρας μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος προέκρινε ως πολιτική λύση τις εκλογές για «να σωθεί, όπως είπε, ο τόπος από τον Καιάδα του τρίτου Μνημονίου».

Ανεβάζοντας τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση, σε μια εφ΄ όλης της ύλης ομιλία, ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι η χθεσινή συνεδρίαση της Κ.Ο. είναι η ουσιαστική αναγγελία των προϋποθέσεων για μια νέα πορεία της χώρας, με τη διακοπή κάθε διαπραγμάτευσης για το τρίτο μνημόνιο, την αναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης.

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε ειδικά τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς να μην ψηφίσουν τα μέτρα θέτοντας το δίλημμα είτε να συνταχθούν με το μαύρο μέτωπο του μνημονίου, είτε να δικαιώσουν την ιστορία τους ανανεώνοντας την παρουσία τους στο μέτωπο της σωτηρίας του λαού.

«Είναι ώρα να φύγει η κυβέρνηση» είπε ο κ. Τσίπρας καλώντας τους βουλευτές «να διαχωρίσουν με θάρρος τη θέση τους, να μη γίνουν συνένοχοι στο έγκλημα εις βάρος του λαού και η Ιστορία θα τους ανταμείψει».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά -και με αφορμή τη χθεσινή του ομιλία στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας- λέγοντας πως «έχει μετακινηθεί σε άφωνο προεκλογικό χειροκροτητή της κυρίας Μέρκελ», ενώ σε ό,τι αφορά στο επιχείρημα του κ. Στουρνάρα ότι εάν δεν πάρουμε τη δόση «θα πάθουμε ασφυξία» είπε πως, «αν εννοούσε τους φίλους του τους τραπεζίτες, μάλλον έχει δίκιο».

Πρόσθεσε δε ότι στην πραγματική οικονομία η ασφυξία είναι πραγματικότητα και η εφαρμογή των μέτρων «θα είναι θάνατος».

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι λέει «ψέματα για να τρομοκρατήσει τον λαό», καθώς «ούτε ένα ευρώ από τη δόση δεν θα πάει για μισθούς και συντάξεις». Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα επισφραγίζει τη χρεοκοπία του λαού και ταυτόχρονα διασφαλίζει τους δανειστές από τον κίνδυνο της στάσης εξωτερικών πληρωμών.

Επισείουν το «σκιάχτρο της χρεοκοπίας» τη στιγμή που ο ελληνικός λαός έχει χρεοκοπήσει, είπε ο κ. Τσίπρας θέτοντας συν τοις άλλοις και ζήτημα δημοκρατίας.

«Η συγκυβέρνηση έχει επιβάλει ένα ιδιότυπο καθεστώς έκτακτης ανάγκης» είπε και την κατηγόρησε ότι κάνει «συνεχείς ασκήσεις αυταρχισμού και επαναλαμβανόμενες πράξεις εκτροπής».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου απαντώντας στον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Αλ. Τσίπρα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ας πείσει πρώτα ο κ. Τσίπρας τις συνιστώσες του ότι είναι έτοιμος να κυβερνήσει και μετά να ζητήσει εκλογές».

«Συμβιβασμός» για την ΕΕ στο σχέδιο διακήρυξης
Υπέρ της ευρωπαϊκής πορείας με καμία θυσία για το ευρώ

Σε έναν «αμοιβαίο συμβιβασμό» ως προς τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το ευρώ συνέκλινε η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στο σχέδιο διακήρυξης που δόθηκε στη δημοσιότητα τάσσεται μεν υπέρ της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας, ωστόσο επαναλαμβάνεται το προεκλογικό σύνθημα «καμία θυσία για το ευρώ».

Στο πολυσέλιδο κείμενο, και πιο συγκεκριμένα στους προγραμματικούς στόχους, μεταξύ άλλων τονίζεται η καταγγελία των δανειακών συμβάσεων και η επαναδιαπραγμάτευση του δημόσιου χρέους σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ταυτόχρονα επισημαίνεται ότι ενδέχεται να διατυπωθούν εκβιασμοί και απειλές κατά τη διαπραγμάτευση περί διακοπής της χρηματοδότησης και εξόδου της χώρας από το ευρώ.

Στο ενδεχόμενο αυτό τονίζεται ότι «για μας είναι απόλυτη προτεραιότητα η αποτροπή της ανθρωπιστικής κρίσης... και κατά συνέπεια δεσμευόμαστε ότι θα αντιμετωπίσουμε το ενδεχόμενο τέτοιων απειλών με όλα ανεξαιρέτως τα όπλα που μπορούμε να επιστρατεύσουμε, ενώ είμαστε ήδη έτοιμοι να αναμετρηθούμε ακόμη και με τη χειρότερη έκβαση.

Είμαστε βέβαιοι ότι σε μια τέτοια απευκταία περίπτωση ο λαός θα μας στηρίξει ανεπιφύλακτα». Το κείμενο εργασίας που εγκρίθηκε από τη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί βάση για συζήτηση και επ΄ αυτού θα ανοίξει δημόσιος διάλογος αλλά θα επεξεργαστεί στις ανοικτές συνελεύσεις, έτσι ώστε να διαμορφωθεί ως τελικό σχέδιο που θα προταθεί στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις αρχές Δεκεμβρίου.


Πηγή: e-go

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Τσίπρας: Μόνη διέξοδος για τη χώρα οι εκλογές"

Leave a reply