[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Αλέξης Τσίπρας: Διαλύουν τη χώρα και δεν τους απασχολεί καθόλου!
Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Εκτροπή για τη δημοκρατία οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένουΔριμεία επίθεση στην τρικομματική κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε νωρίς το μεσημέρι.Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κατηγόρησε τα τρία κόμματα ότι το μόνο που τους νοιάζει είναι να μη διαλυθούν μια ώρα αρχύτερα.

«Αν διαλύουν τη χώρα δεν τους απασχολεί καθόλου». Ο κ.Τσίπρας έκανε λόγο για μετατροπή της χώρας σε μια αποικία χρέους την οποία θα κυβερνούν ερήμην του κοινοβουλίου οι επίτροποι της τρόικας.

Ακόμη, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, όταν ο πρωθυπουργός έλεγε ότι πρόκειται για τα τελευταία μέτρα, έλεγε τη μισή αλήθεια, τονίζοντας πως ουσιαστικά εννοούσε ότι είναι τα τελευταία μέτρα που θα ψηφιστούν στη Βουλή, αφού καταργείται η λειτουργία μέσω των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου.

«Η Βουλή εξορίζεται από την πολιτική ζωή του τόπου. Δεν μπαίνει απλά στο περιθώριο, καταργείται η λειτουργία της.
Πλέον οι τροϊκανοί επίτροποι με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου σαν τις χτεσινές θα κυβερνούν. Δεν πρόκειται απλά για εκτροπή. Δεν έχουμε να κάνουμε με παραχάραξη της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Έχουμε να κάνουμε πια με άλλη χώρα.Έχουμε να κάνουμε με προτεκτοράτο που έλεγε και ο κ. Βενιζέλος. Οι κ.κ. Κουβέλης και Βενιζέλος είναι τόσο έκθετοι όσο και ο κ. Σαμαράς. Συναινούν στο έγκλημα εκποίησης της χώρας».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως η κυβέρνηση είναι έκθετη καθώς προχωρά όπως είπε σε παραχάραξη της Δημοκρατίας.

«Σήμερα,19 Νοεμβρίου έχουμε τις 4 πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και τις 10 υπουργικές αποφάσεις, με όσα δεν τόλμησαν οι συνεταίροι της κυβέρνησης να βάλουν μέσα στο νομοσχέδιο.

Στο στόχαστρό τους πια δεν είναι μόνο η οικονομία και η κοινωνία, αλλά η ίδια η δημοκρατία».
Ακόμη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κάλεσε τους πολίτες που ψήφισαν και στήριξαν το κόμμα του, όλους αυτούς «που πιστεύουν στις ειλικρινείς μας προθέσεις, που ελπίζουν στην προσπάθειά μας, να έρθουν μαζί μας. Όχι να παρακολουθούν από απόσταση. Να ενταχθούν στις γραμμές μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ, δεν θα καταφέρει αν δεν γίνει ένα με όλους όσοι τον υποστηρίζουν και προσδοκούν από αυτόν. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα τα καταφέρει αν δεν αλλάξει».


Πηγή: newpost

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Αλέξης Τσίπρας: Διαλύουν τη χώρα και δεν τους απασχολεί καθόλου!"

Leave a reply