[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ειδικών συνθηκών, αλλά...ντέρμπι!
Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO


 Παναθηναϊκός και ΑΕΚ παλεύουν σήμερα (19:30, NS1, Sentra 103,3) για την αγωνιστική τους ανάσταση σε ένα ντέρμπι που δεν θυμίζει σε τίποτα το παρελθόν!

Σε 4-3-3 καταλήγει ο Φερέιρα για το βασικό σχήμα, με δύο αμυντικά χαφ και τον Γκερέιρο μπροστά τους σκέφτεται να ξεκινήσει ο Λίνεν…

Παναθηναϊκός: Πλάνο με Σισοκό στην τριάδα του άξονα

Από τη μία η (μόνιμη) δυσλειτουργία που παρουσιάζει ο Παναθηναϊκός στο δημιουργικό κομμάτι και από την άλλη οι πολλές απουσίες. Εκ των πραγμάτων, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα θα επιχειρούσε ένα γερό ανακάτεμα στην... τράπουλα της ενδεκάδας του αποψινού (στις 7.30, NS1, Sentra 103,3) ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ προκειμένου να βρει την καλύτερη δυνατή φόρμουλα, ετοιμάζοντας για πρώτη φορά την... οπισθοχώρηση του Ιμπραήμ Σισοκό από τις πτέρυγες στον άξονα, με στόχο να κάνει λίγο πιο λειτουργική την ομάδα του.


 Αυτό τουλάχιστον έδειξε ένα μέρος της χθεσινής (τελευταίας) προπόνησης των «πράσινων», με τον Πορτογάλο να προσανατολίζεται σε τροποποίηση του 4-2-3-1 σε 4-3-3 και χρησιμοποίηση του Ζέκα ως παρτενέρ του Ιβοριανού στις δύο άκρες του «τριγώνου» της μεσαίας γραμμής (μπροστά από τον κόφτη Βιτόλο), για να γίνει πιο παραγωγικός ο Παναθηναϊκός.

Η εν λόγω «μετακίνηση» πιθανότατα δεν θα είναι η μοναδική... έκπληξη που ετοιμάζει ο Φερέιρα (που ούτως ή άλλως αρέσκεται στο να αιφνιδιάζει) για το αποψινό ματς, αφού το πλάνο περιλαμβάνει και... Μπαρμπαρούση. Ο «ξεχασμένος» ομογενής από τη Ν. Ζηλανδία (έχει να παίξει από τη 2η αγωνιστική κόντρα στα Γιάννενα) είναι πολύ πιθανό να πάρει θέση στο βασικό σχήμα ως δεξιός ακραίος, καθώς ο τεχνικός του «τριφυλλιού» δεν... χάρηκε και ιδιαίτερα με την εικόνα του Κουίνσι την περασμένη Δευτέρα στο Ηράκλειο, στο ημίωρο της συμμετοχής του κόντρα στον ΟΦΗ.

Σ' αυτό το ενδεχόμενο, ο Χριστοδουλόπουλος θα περάσει στο αριστερό άκρο, με τον Τοτσέ να αποτελεί ξανά την αιχμή του δόρατος. Μία άλλη σκέψη του Φερέιρα είναι να διατηρήσει στην ενδεκάδα τον Χουχούμη αλλά ως αριστερό χαφ (μπροστά από τον Σπυρόπουλο), μεταφέροντας τον Λάζαρο δεξιά. Σ' αυτή την περίπτωση, θα μείνει εκτός ο «Μπάρμπα».

Στην άμυνα, τα πράγματα είναι λίγο πολύ... μετρημένα. Ο Βελάσκες μολονότι ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, μπήκε στη 18άδα, αλλά δεν είναι ακόμη έτοιμος για να ξεκινήσει, αφού οι ενοχλήσεις στον προσαγωγό δεν τον έχουν εγκαταλείψει. Οπερ σημαίνει πως το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα αποτελείται απόψε από τους Βύντρα και Τριανταφυλλόπουλο (7ο διαφορετικό σχήμα από τις αρχές της σεζόν), με τους Σεϊταρίδη και Σπυρόπουλο στα άκρα της άμυνας.

Από εκεί και πέρα, μετά τη χθεσινή προπόνηση έμεινε εκτός λόγω... στομαχικών διαταραχών ο Μπρούνο Φορναρόλι (προς εκνευρισμό του Φερέιρα), περιορίζοντας και άλλο τις επιλογές του Πορτογάλου από τον πάγκο, αφού και ο Μαρίνος έμεινε τελικώς στα... πιτς (μαζί με τους Μπουμσόνγκ, Πίντο, Μαυρία) λόγω προσαγωγών.

Ελληνική άμυνα 10 χρόνια μετά!
Ηταν Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου του 2002 την τελευταία φορά που ο Παναθηναϊκός «υποχρεώθηκε» -λόγω τραυματισμών και τιμωριών- να παραταχθεί σε ματς πρωταθλήματος με αμιγώς ελληνική αμυντική πεντάδα (μαζί με τον τερματοφύλακα, βεβαίως). Και τι σύμπτωση! Αντίπαλός του ήταν και τότε η ΑΕΚ, η οποία επικράτησε με 1-0 στη Ν. Φιλαδέλφεια, χάρη σε ένα γκολ του Ιλια Ιβιτς.

Ο αποψινός πορτιέρε του «τριφυλλιού» Καρνέζης ήταν τότε μόλις 17 και έψαχνε μέσω του ΟΦΑΜ στην Κέρκυρα δίοδο προς το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ο Βύντρα μετρούσε μόλις τη δεύτερη χρονιά του στον Πανηλειακό στη Β' Εθνική. Ο 19χρονος Σπυρόπουλος έπαιζε και δεν έπαιζε στα Γιάννενα, ενώ ο 9χρονος (τότε) Τριανταφυλλόπουλος έβλεπε τον αγαπημένο του Παναθηναϊκού από την τηλεόραση, χωρίς να έχει ξεκινήσει ακόμη να παίζει μπάλα στον Αστέρα Δερβενίου. Μοναδική «σταθερά» του τότε και του... απόψε ο Γιούρκας Σεϊταρίδης, που είχε αγωνιστεί σ' εκείνο το ντέρμπι με την Ενωση (μαζί με τους Νικοπολίδη, Γκούμα, Κυργιάκο και Φύσσα) και αναμένεται να πιάσει την ίδια θέση στο δεξιό άκρο της άμυνας του «τριφυλλιού» και στο σημερινό ματς.

Προπονητής των «πράσινων» (και) εκείνη τη βραδιά ένας... Πορτογάλος: ο Φερνάντο Σάντος. Σαν πολλές συμπτώσεις μαζεύτηκαν παραμονές του αποψινού, οριακού ντέρμπι του Παναθηναϊκού με την Ενωση και ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ασφαλώς δεν θα ήθελε, βεβαίως, να δει το ίδιο αποτέλεσμα στον φωτεινό πίνακα του ΟΑΚΑ μετά τον αγώνα. Η ουσία είναι πως λόγω της... επιδημίας που έχει χτυπήσει τους στόπερ του «τριφυλλιού» (τραυματίες Πίντο, Μπουμσόνγκ, ανέτοιμος για βασικός ο Βελάσκες) δεν είχε άλλη επιλογή από το να παρατάξει μία καθαρά ελληνική άμυνα στο αποψινό ντέρμπι, ευελπιστώντας πως το συγκεκριμένο, «αδόκιμο» σχήμα θα τον δικαιώσει στο τέλος της βραδιάς.

Να θυμίσουν πως είναι ΑΕΚ…

Η κατάσταση στην ΑΕΚ είναι εξαιρετικά δύσκολη και επιβεβαιώθηκε από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών. Οι «κιτρινόμαυροι», όμως, παρουσιάζονται απόψε αποφασισμένοι να θυμίσουν σε εχθρούς και φίλους τι εστί ΑΕΚ βγαίνοντας κερδισμένοι στο ντέρμπι της... επιβίωσης.

Με τους παλιούς παίκτες να... χαρτζιλικώνουν τους νέους που αντιμετωπίζουν βιοποριστικό πρόβλημα, όλη την ομάδα να παραμένει συνεπής στην απόφασή της να μην καταλύσει χθες στο ξενοδοχείο (δείπνησαν χθες και ανανέωσαν το ραντεβού τους για πρωινό σήμερα στις 9.45 π.μ.) αλλά με τρέλα, πάθος και πίστη για το θετικό αποτέλεσμα, η Ενωση θα βρεθεί απόψε ως φιλοξενούμενη του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ. Σε ένα ματς που σαφώς δεν είναι εύκολο, οι «κιτρινόμαυροι» θα επιδιώξουν να φύγουν νικητές για να απομακρυνθούν επιτέλους από τον πάτο της βαθμολογίας.

Με την ψυχολογία αναπτερωμένη μετά τη νίκη επί του Πλατανιά και χωρίς απουσίες (μόνον ο Κατσικοκέρης αποκλείστηκε από την αποστολή, καθώς κρίθηκε ανέτοιμος λόγω του τραυματισμού που τον ταλαιπωρούσε), ο Εβαλντ Λίνεν και οι παίκτες του θα κοιτάξουν στα μάτια τον Παναθηναϊκό, θέλοντας να εκμεταλλευτούν τις απουσίες και τις αδυναμίες του. Για το λόγο αυτόν, ο Γερμανός τεχνικός σκέφτεται να παρατάξει την ομάδα με δύο αμυντικά χαφ (Κορδέρο - Φέτση) και τον Γκερέιρο αντί του Παπαδημητρίου σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους, με στόχο να κλείσει σωστά τους χώρους και να χτυπήσει στην αντεπίθεση.

Μάλιστα, ο Λίνεν στη χθεσινή ανάλυση του αντιπάλου εξήγησε στους παίκτες του πως πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στα στημένα, καθώς οι «πράσινοι» βάζουν τέσσερις παίκτες στην περιοχή, ζητώντας τους παράλληλα να μην εφησυχάσουν λεπτό, καθώς ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να τους αιφνιδιάσει καθ' όλη τη διάρκεια του ενενηντάλεπτου.


Πηγή: sentragoal

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ειδικών συνθηκών, αλλά...ντέρμπι!"

Leave a reply