[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Μεγάλες περικοπές σε επιδόματα επιφυλάσσει το νέο πακέτο μέτρων
Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO


Μεγάλες περικοπές σε επιδόματα επιφυλάσσει το νέο πακέτο μέτρων . Από το ψαλίδι δε γλιτώνουν ακόμη και ειδικές κατηγορίες ανέργων  κυρίως από επιχειρήσεις  υφαντουργικές της βόρειας Ελλάδας που είχε μπει το προσωπικό τους  σε πρόγραμμα επιδότησης κυρίως όσοι  ήταν κοντά στη σύνταξη και μέχρι να συνταξιοδοτηθούν. 

Αφορά περίπου 900 άτομα που έπαιρναν ειδικό επίδομα  από 1.500 έως και 2.500 ευρώ το μήνα έως ότου βγουν στη σύνταξη . Όπως είπε ο διοικητής του ΟΑΕΔ το επίδομα των 360 ευρώ δεν πειράζεται αλλά μπαίνει πλαφόν στο χρόνο που θα δίνεται . Συγκεκριμένα από 1/1/2013 δε θα μπορεί να δίνεται επίδομα για περισσότερες από 450 μέρες ανά τετραετία .Ο χρόνος θα μετράει από το 2009. Από την 1/1/2014 που θα ξεκινήσει να μετράει νέα τετραετία ,δε θα μπορεί να υπερβαίνει ο χρόνος επιδότησης τις 400 μέρες  συνολικά.

Από τα ειδικά επιδόματα που δίνονται σε ανέργους αλλά και εργαζόμενους δεν κόβονται το επίδομα των οικοδόμων που είναι 678 ευρώ το χρόνο. ειδικό επίδομα ηθοποιών  και μουσικών 458 ευρώ το χρόνο του εργάτη των ναυπηγείων 641 ευρώ το χρόνο ξενοδοχοϋπαλλήλων 458 ευρώ το χρόνο και καπνεργάτη 641 ευρώ το χρόνο. Όλα τα άλλα ειδικά εποχικά βοηθήματα καταργούνται. Για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά το υπουργείο ανάπτυξης ετοίμασε σχέδιο  που παρέδωσε στις τράπεζες ,για τη ρύθμιση των δανείων . Τι προβλέπει για δάνεια κυρίας κατοικίας .

Περίοδο χάριτος 4 ετών με επιτόκιο ευνοϊκότερο από αυτό που ίσχυε και επιμήκυνση του δανείου έως και 40 χρόνια ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας του δανειολήπτη. Κατά την περίοδο χάριτος το ποσό της δόσης εάν  υπερβαίνει το 30% του εισοδήματος  σε μηνιαία βάση οι επιπλέον τόκοι να διαγράφονται. Όσοι έχουν εισόδημα μέχρι 500 ευρώ το μήνα για 6 μήνες συνεχόμενα για δύο χρόνια να μη πληρώνουν καθόλου δόση κι αν δεν αλλάξει η κατάστασή τους μέχρι τότε να επιμηκύνεται η ρύθμιση για άλλα δύο χρόνια. Για τα προβληματικά δάνεια να υπάρχει πλαφόν επιτοκίου που να μην υπερβαίνει το 6,5%. Όλα αυτά μένει να εξεταστούν και από την άλλη πλευρά.



Πηγή: lay-out

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Μεγάλες περικοπές σε επιδόματα επιφυλάσσει το νέο πακέτο μέτρων"

Leave a reply