[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Στη Μόσχα για συνομιλίες με τον Πούτιν η Μέρκελ
Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Στη Μόσχα μεταβαίνει σήμερα η γερμανίδα Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ  για να συναντήσει τον ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, με πολλά ανοιχτά ζητήματα να απασχολούν τις δύο χώρες.

Η συνάντηση κορυφής γίνεται με υποβάθρο την «δυσφορία» στις σχέσεις Μόσχας και Βερολίνου που έχουν προκαλέσει οι γερμανικές επικρίσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Ρωσία. Η γερμανική Βουλή, ενδεικτικά, κάλεσε την καγκελάριο να εκφράσει τις ανησυχίες για το θέμα στον Ρώσο πρόεδρο -ενώ η Μόσχα, διά του εκπροσώπου του Βλ.Πούτιν, επιτέθηκε στην «αντιρωσική ρητορική» στη Γερμανία.

Κατά τις συνομιλίες στο Κρεμλίνο, η Μέρκελ θα υποστηρίξει την ενίσχυση των δικαιωμάτων των πολιτών στη Ρωσία, ανέφερε γερμανική κυβερνητική πηγή. Ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας, Γκίντο Βεστερβέλε μίλησε τη Δευτέρα για ένα «κρίσιμο ανοικτό διάλογο» με τη Μόσχα.

Η ρωσο-γερμανική οικονομική συνεργασία θα είναι επίσης σημαντικό θέμα στις συζητήσεις. Η Γερμανία διαθέτει σημαντικά συμφέροντα στη Ρωσία, η οποία είναι ο κύριος εμπορικός της εταίρος και από αυτήν εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η προμήθεια του Βερολίνου σε φυσικό αέριο.

Η Γερμανία ήταν η πρώτη χώρα που επισκέφτηκε ο Πούτιν την 1η Ιουνίου, λίγο μετά την επιστροφή του στο Κρεμλίνο για τηντρίτη θητεία του ως πρόεδρος της Ρωσίας.


Πηγή: tanea 

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Στη Μόσχα για συνομιλίες με τον Πούτιν η Μέρκελ "

Leave a reply