[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
«Παγώνει» η φορολόγηση των εφάπαξ - Οι πολιτικοί αρχηγοί θα αποφασίσουν για το φόρο των ακινήτων
Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO



Την επόμενη εβδομάδα θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις σε επίπεδο Αρχηγών για το νέο Φόρο Κατοχής Ακινήτων, καθώς η διακομματική επιτροπή που συνεδρίασε εκ νέου, δεν κατόρθωσε να καταλήξει στη τελική εισήγηση για τη κλίμακα του Ενιαίου Φόρου, με δεδομένο ότι εξακολουθούν να υπάρχουν διαφοροποιήσεις για το εάν πρέπει να υπάρχει αφορολόγητο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το 2013 δεν πρόκειται να γίνει αύξηση αντικειμενικών αξιών, παρά μόνο επέκταση του συστήματος σε περιοχές που δεν υπάρχει αντικειμενικός προσδιορισμός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εάν τελικά ισχύσει αφορολόγητο αυτό δεν θα ξεπερνά τις 100.000 ευρώ, ενώ τα κλιμάκια του νέου Φόρου ενδέχεται να φτάσουν στα 9, με ανοικτό ακόμα το ύψος του ανώτατου συντελεστή. Όσον αφορά στα αγροτεμάχια, αυτά θα υπαχθούν στο νέο Ενιαίο Φόρο, αλλά εξετάζεται το ενδεχόμενο κάποιων εξαιρέσεων.

Στα νομικά πρόσωπα, για τα οποία ισχύουν σήμερα τρεις διαφορετικοί συντελεστές (0,1%, 0,3% και 0,6%), οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι νέοι συντελεστές μπορεί να φτάσουν στους δέκα (!!!), έτσι να καλύπτουν τις διαφοροποιήσεις των νομικών προσώπων αλλά και τις διαφορετικές χρήσεις των ακινήτων τους.

Αυτό που προκαλεί, πάντως, προβληματισμό είναι το κατά πόσο θα περάσει το νέο πλαίσιο από τη Τρόικα, καθώς τα 3 δισ. ευρώ που αρχικά ήταν προγραμματισμένο να εξασφαλιστούν από την ενοποίηση του Τέλους Ακινήτων και του ΦΑΠ, θα διασφαλιστούν με τη... βοήθεια όλων των εκκρεμών εισπράξεων φόρων επί των ακινήτων.

«Η προσπάθεια της Κυβέρνησης είναι ο νέος φόρος ακινήτων να είναι πιο δίκαιος για τα φυσικά πρόσωπα- ιδιοκτήτες, με κατεύθυνση τη σημαντική ελάφρυνση τους. Για τα νομικά πρόσωπα, να είναι δικαιότερος και με αναπτυξιακά χαρακτηριστικά, στο πλαίσιο στήριξης της επιχειρηματικότητας και προσέλκυσης επενδύσεων», σημείωσαν κύκλοι του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη, μετά από τη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής.

Εν τω μεταξύ, μετά από τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσαν τα σενάρια επιβολής φόρου στα εφάπαξ, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Μαυραγάνης ενημέρωσε τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, ότι τελικά η σχετική εισήγηση θα «παγώσει».




STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "«Παγώνει» η φορολόγηση των εφάπαξ - Οι πολιτικοί αρχηγοί θα αποφασίσουν για το φόρο των ακινήτων"

Leave a reply