[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Η παράσταση αρχίζει...
Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Του Βασίλη Μουλόπουλου



Έφτασε η ώρα σύντροφοι.
Το μεγάλο πολιτικό τσίρκο ξεκινάει τις παραστάσεις και το θέαμα είναι εγγυημένο.
Όλος ο θίασος της συγκυβέρνησης είναι στη σκηνή. Ακροβάτες, κλόουν, σαλτιμπάγκοι, σχοινοβάτες, ταχυδακτυλουργοί...



Αλλά αυτό που θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό, είναι τα νούμερα με εκπαιδευμένα τρωκτικά.

Θα είναι η μεγαλύτερη απόδραση ποντικιών, που έχετε ποτέ δει. Βιαστείτε λοιπόν και κλείστε θέσεις στις πρώτες σειρές.

Θα υπάρχουν ποντίκια, που θα φεύγουν μετά από χρόνια οπορτουνιστικών αμφιταλαντεύσεων.

Θα υπάρξουν τυφλοπόντικες γραφειοκράτες που θα ξεφορτώνονται τις εξαρτήσεις τους από το κράτος των ποντικιών που καταρρέει, όπως οι κερδοσκόποι του Χρηματιστηρίου ξεφορτώνονται τις μετοχές που οσμίζονται ότι οδεύουν εκτός ταμπλό.

Θα βγάζουν απ' τα συρτάρια τους μυστικές συμφωνίες, μυστικές συναντήσεις, μυστικές συναλλαγές, μυστικούς λογαριασμούς και θα τα μοιράζουν σ' όποιον προσφέρει περισσότερα.

Καραβοπόντικοι που θα εγκαταλείπουν το πλοίο που βυθίζεται και θα περνούν σε άλλα πλοία ισορροπώντας πάνω στους κάβους.

Άλλοι που θα αρνούνται ότι ήταν ποτέ στο πλοίο και, μάλιστα, θα ακούσετε και ορισμένους, να διαψεύδουν ότι υπήρξαν κάποτε ποντίκια.

Έχω πληροφορίες «από καλά ενημερωμένες πηγές», όπως λέμε οι δημοσιογράφοι, ότι ποντίκια πράσινου χρώματος αναζητούν εναγωνίως στα αρχεία τους, τίγκα από γλειψιματικές ωδές στον καπετάνιο του πλοίου, κάποια αράδα κριτικής να επιδείξουν σαν πασαπόρτι, στην περίπτωση που υπάρξει έλεγχος κατά την επιβίβαση στο νέο πλοίο.

Θα δούμε ποντικούς - στοχαστές να βγάζουν αιφνιδίως τις φέτες μορταδέλας από τα μάτια τους και, ως άλλοι Σαούλ στον δρόμο προς τη Δαμασκό να ανακαλύπτουν, ότι υπηρετούσαν ψεύτικους θεούς.

Και θα υπάρξουν παμπόνηροι αρουαίοι των καναλιών, που θα περιφέρονται από τηλεπαράθυρο σε τηλεπαράθυρο λέγοντας «εγώ τα είχα πει», ενώ δεν είχαν πει τίποτα.

Είναι το μεγαλείο της βιοποικιλότητας: τόσα είδη ποντικιών σε φυγή, με τον πιο χοντρό αρουραίο, γεμάτο δαγκωματιές, με κομμένα αυτιά, να προσπαθεί να βρει και αυτός κάποιο λαγούμι διαφυγής από την ποντικότρυπα που γκρεμίζεται.

Η παράσταση αρχίζει...

Και μόνο όσοι θα έχουμε εξασφαλίσει εισιτήρια στις πρώτες θέσεις, θα απολαύσουμε το θέαμα. Γουργουρίζοντας από ευχαρίστηση και χαμογελώντας κάτω από τα μουστάκια μας.

Ελπίζω, ότι δεν θα υπάρξουν μεταξύ μας γάτοι, που μπροστά σε αυτή τη μεγάλη απόδραση των ποντικιών θα συνεχίσουν να λαγοκοιμούνται μακάριοι, αδιάφοροι ή ανέτοιμοι...

ΥΓ.: Κάθε ομοιότητα με πρόσωπα και γεγονότα της πολιτικής ζωής είναι εσκεμμένη.


left.gr

soukarat

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Η παράσταση αρχίζει... "

Leave a reply