[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Διασυρμός Παναθηναϊκού στη Βέροια (photos, video) - Το πανόραμα της 15ης αγωνιστικής
Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Διασυρμός Παναθηναϊκού στη Βέροια


Tο «φάντασμα» του Παναθηναϊκού επέστρεψε Χριστουγεννιάτικα! Πραγματοποιώντας τραγική εμφάνιση, που έκανε αυτή στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό να μοιάζει με μακρινή ανάμνηση, οι «πράσινοι» γνώρισαν βαριά ήττα 3-0 στη Βέροια από τη «βασίλισσα του Βορρά», για την 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος και ολοκλήρωσαν τον πρώτο γύρο στην 9η θέση με 20 βαθμούς και με τις χειρότερες δυνατές εντυπώσεις. Μάλιστα, με νίκη είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στην 5η θέση και σε τροχιά πλέι-οφ!

Το τελικό αποτέλεσμα είναι «κολακευτικό» για την ομάδα του Χουάν Ραμόν Ρότσα, καθώς η Βέροια, που πήρε την πρώτη της νίκη μετά από την 30ή Σεπτεμβρίου(!), στο πρώτο 10λεπτο του δεύτερου ημιχρόνου είχε τουλάχιστον 3 κλασικές ευκαιρίες για περισσότερα γκολ!

Δυστυχώς η κακή εικόνα του Παναθηναϊκού δεν περιορίστηκε στον αγωνιστικό χώρο, καθώς μερίδα των οργανωμένων οπαδών του έκαναν εισβολή στον περιβάλλοντα χώρο στο 90', επιτέθηκαν στους φίλους των γηπεδούχων (πέταξαν και καθίσματα), οδηγώντας τον Θάνο αρχικά σε τρίλεπτη διακοπή και στη συνέχεια σε άμεση λήξη του αγώνα (με την επανέναρξή του) χωρίς να παιχθούν, ουσιαστικά, τα τρία λεπτά των καθυστερήσεων.


Δύο αλλαγές στην άμυνα
Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα διατήρησε τα 9/11 της αρχικής σύνθεσης του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, κάνοντας δύο αλλαγές στην άμυνα: Η μία αναγκαστική (ο Μαρίνος στη θέση του απόντα Σεϊταρίδη), η άλλη επιλογής (Βελάσκες αντί Τριανταφυλλόπουλου). Το 4-3-3 είχε τον Καρνέζη στην εστία, με τους Μαρίνο, Σπυρόπουλο, Βύντρα και Βελάσκες στην άμυνα. Βιτόλο, Ζέκα και Σισοκό ήταν οι τρεις της μεσαίας γραμμής, με τους Μαυρία, Χριστοδουλόπουλο και Τοτσέ στην επίθεση.

Από την άλλη πλευρά το 4-4-2 του Δημήτρη Καλαϊτζίδη είχε τον Λόπεζ στο τέρμα, με τους Γεωργιάδη, Αμαραντίδη, Ορέστες και Καλί στην άμυνα. Γεωργέας και

Καφές ήταν οι «κόφτες», με τους Ολαϊτάν και Γκιγέρμο στα άκρα και τον Μπαργκάν σε ελεύθερο ρόλο, πίσω από τον Ιωάννου.

Τιμωρός Ιωάννου στον κακό ΠΑΟ
Στο πρώτο ημίχρονο η Βέροια πρέσαρε ψηλά, έκλεισε τους χώρους, αμύνθηκε αποτελεσματικά και αξιοποίησε την κακή αγωνιστική παρουσία του Παναθηναϊκού και τα προβλήματα στην άμυνα. Στους «πράσινους» έψαχνες να βρεις διακριθέντα, επιθετική ανάπτυξη δεν υπήρχε, τα λάθη ήταν αμέτρητα, ενώ και η ανασταλτική λειτουργία ήταν προβληματική, απέναντι στον «δαιμόνιο» Μπαργκάν και την κινητικότητα των γηπεδούχων.


Ενδεικτικό ότι το πρώτο σουτ των φιλοξενούμενων έγινε στο… 26' από τον Χριστοδουλόπουλο, το δεύτερο στο 33' από τον Βελάσκες και το τρίτο από τον Ζέκα στο 38', χωρίς κάποιο από αυτά να προβληματίσει τον Λόπεζ. Ετσι, η υπεροχή στην κατοχή μπάλας (63% - 37%) ήταν ανούσια.

Αντίθετα, η Βέροια ήταν άριστα στημένη στον αγωνιστικό χώρο, είχε καλύτερη ανάπτυξη, απείλησε στο 9' με τον Μπαργκάν και προηγήθηκε 1-0 με τον Ιωάννου στο 14' μετά από εξαιρετική ενέργεια του Ολαϊτάν («άδειασε» Βύντρα και Σισοκό). Οι γηπεδούχοι είχαν και άλλες καλές στιγμές (18' Μπαργκάν, 40' Αμαραντίδης) και έφτασαν στο 2-0 και πάλι με τον Ιωάννου στο 44' σε μια εξαιρετική ομαδική ενέργεια.

Σαρωτική η Βέροια
Παρά το εις βάρος του 2-0, ο Παναθηναϊκός δεν μπήκε δυνατά στο παιχνίδι. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που πίεσαν και ήταν καταιγιστικοί, αξιοποιώντας τα λάθη και τα πολλά κενά στην αμυντική λειτουργία των «πράσινων». Δύο φορές ο Ολαϊτάν (49', 51'), μία ο Γκιγέρμο (52') και άλλη μία ο Καλί (52') «άγγιξαν» το 3-0, με τον Καρνέζη να πραγματοποιεί τρεις σωτήριες επεμβάσεις (η πρώτη φάση κατέληξε άουτ).

Το γκολ που βάσει απόδοσης άξιζαν οι γηπεδούχοι το πέτυχαν στο 55' με τον Μπαργκάν, φτάνοντας εντυπωσιακά στο 3-0 απέναντι στον ανύπαρκτο Παναθηναϊκό. Ο Ρότσα προσπάθησε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα στο κέντρο, βάζοντας τον Σο (αντί του Χριστοδουλόπουλου) δίπλα στον Βιτόλο, γυρίζοντας το σύστημα σε 4-2-3-1.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει την κατοχή μπάλας, αλλά και να μην απειλεί. Η πρώτη φορά που ο Λόπεζ χρειάστηκε να πιάσει την μπάλα ήταν στο 69' στο «χλιαρό» σουτ του Ζέκα. Ο Ρότσα συνέχισε τις διορθωτικές κινήσεις - Χουχούμης αντί Μαυρία - και η μεγάλη ευκαιρία ήρθε με τον νεοεισελθόντα νεαρό στο 73' (άστοχο σουτ από καλή θέση).

Η Βέροια δεν κλείστηκε, συνέχισε να παίζει επιθετικά, απείλησε και πάλι με τον Ολαϊτάν στο 67' αλλά δεν μπόρεσε να ξανασκοράρει. Ούτε, όμως, οι «πράσινοι» μπόρεσαν να μειώσουν ως το τέλος, παρά το σουτ του Σο (76').

 

ΣΚΟΡΕΡΣ: 14', 44' Ιωάννου, 55' Μπαργκάν

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Θάνος (Γρεβενών)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: -

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 79' Γεωργιάδης, 81' Γεωργέας, 84' Ολαϊτάν, 90' Μπαργκάν - 24' Μαρίνος, 81' Σισοκό

ΒΕΡΟΙΑ: Λόπεζ, Γεωργιάδης, Αμαραντίδης, Ορέστες, Καλί, Γεωργέας, Καφές, Ολαϊτάν (86' Καλτσάς), Γκιγέρμο, Μπαργκάν, Ιωάννου (88' Κόστλι).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Μαρίνος, Σπυρόπουλος (83' Μπαρμπαρούσης), Βύντρα, Βελάσκες, Βιτόλο, Ζέκα, Σισοκό, Μαυρίας (71' Χουχούμης), Χριστοδουλόπουλος (59' Σο), Τοτσέ.




Πηγή: sentragoal
Ούτε σήμερα νίκη για την ΑΕΚ


ΑΕΚ και Ατρόμητος αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στο ΟΑΚΑ, στη μεταξύ τους αναμέτρηση για τη 15η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Η Ένωση προηγήθηκε με το τρίτο εφετινό γκολ του Σταματή, στο 66ο λεπτό, αλλά δεν κατόρθωσε να κρατήσει τη νίκξη, καθώς ο Ιγκλέσιας ισοφάρισε στο 76΄.


Οι παίκτες του Ατρομήτου πανηγυρίζουν το γκολ του Ιγκλέσιας
Το πρώτο ημίχρονο είχε καλό ρυθμό, με την ΑΕΚ να φτάνει κοντά στο γκολ μόλις στο 4΄, όταν ο Κατίδης έστειλε την μπάλα πάνω απ το οριζόντιο δοκάρι του Ιτάνζ. Στο 14΄ ο Παυλής έκανε κακή εκτίμηση της φάσης και πλάσαρε ψηλά άουτ, ενώ στο 28΄ ο ίδιος έπιασε κεφαλιά από καλή θέση, αλλά ο Ιτάνζ απομάκρυνε εντυπωσιακά. Από την πλευρά της η ομάδα των δυτικών προαστίων απείλησε στο 16΄, με τον Κωνσταντόπουλο να επεμβαίνει στο σουτ του Επστάιν και στο 45΄, όταν και πάλι ο Γερμανός απέτυχε να σκοράρει από εξαιρετική θέση.

Στο 49΄ ο Ατρόμητος έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Κοντοές απομάκρυνε την μπάλα μετά από προσπάθεια του Καραμάνου. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 66΄ με τον Σταματή, που είχε μπει στον αγώνα ένα λεπτό νωρίτερα. Μετά από σέντρα του Φούντα ο νεαρός πρόλαβε τους αντίπαλους αμυντικούς και με προβολή νίκησε τον Ιτάνζ σκοράροντας για τρίτη φορά στο πρωτάθλημα, καθώς είχαν προηγηθεί οι αγώνες με τη Βέροια και τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Μπάγεβιτς έκανε αμέσως δύο αλλαγές, η ομάδα του άλλαξε ρυθμό και τελικά κατόρθωσε να ισοφαρίσει στο 76΄ με κεφαλιά του Ιγκλέσιας, από φάουλ του Πίτου Γκαρσία. Έκτοτε ουδέν αξιόλογο σημειώθηκε, καθώς οι αντίπαλοι δεν φάνηκαν πρόθυμοι να ρισκάρουν. 


Στην πέμπτη θέση ο εντυπωσιακός Λεβαδειακός


Το γκολ του Ροζέριο Μάρτινς στο 16ο λεπτό αποδείχθηκε ότι έφτανε και... περίσσευε προκειμένου ο Λεβαδειακός να νικήσει 1-0 τον Πλατανιά στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας, να φτάσει στις επτά νίκες και να «εκτοξευθεί» στην 5η θέση της κατάταξης, ύστερα από 15 αγωνιστικές.


O Ροζέριο Μάρτινς (A) πανηγυρίζει το μοναδικό γκολ του αγώνα
Η συνάντηση ξεκίνησε με μια καλή ευκαιρία για τον Πλατανιά στο 7΄, όταν ο Μιρτσέτα έκανε την παράλληλη μπαλιά, ο Ουντότζι έπιασε το σουτ αλλά η μπάλα κόντραρε στον Χοσέμι και πέρασε κόρνερ. Στο 16΄ ο Ακόστα σέντραρε από αριστερά και το λάθος του Κηπουρού εκμεταλλεύτηκε ο Ροζέριο Μάρτινς, που με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ.

Ως ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη, δηλαδή μαχητική και ανταγωνιστική, ο Πλατανιάς μπήκε δυνατά στην επανάληψη και στο 52΄ ο Αρότσα έπιασε ένα επικίνδυνο σουτ έξω από την περιοχή, αναγκάζοντας τον Κυριακίδη σε δύσκολη απόκρουση. Στο 75΄, πάντως, οι γηπεδούχοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία να «κλειδώσουν» το ματς, όταν ο Μεντί σέντραρε από αριστερά, ο Ροζέριο έπιασε την κεφαλιά από τη μικρή περιοχή, αλλά ο Κηπουρός απέκρουσε εντυπωσιακά στην τελευταία καλή στιγμή της συνάντησης. 



Μοιράστηκαν οι βαθμοί στο «Κλ. Βικελίδης»


Δεν ανέδειξε νικητή η αναμέτρηση στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ανάμεσα στον Άρη και την Ξάνθη, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0 στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.


Ο Νταβίντ Αγκάνθο του Αρη (Α) και ο Λέιτε Μαρσελίνιο της Ξάνθης (Δ) μάχονται για την κατοχή της μπάλας
Το πρώτο ημίχρονο είχε να επιδείξει τρεις πολύ καλές ευκαιρίες, σημαντικότερη εκ των οποίων ήταν εκείνη που έχασε ο Ονουάτσι. Στο 39΄ ο Μαρίν πλευροκόπησε την άμυνα του Άρη και γύρισε την μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής. Εκεί ο Νιγηριανός επιθετικός έχασε προς στιγμήν το κοντρόλ που επιχείρησε, αντί για να εκτελέσει άμεσα, αλλά πρόλαβε να ολοκληρώσει την προσπάθειά του σουτάροντας στον… ουρανό του «Κλεάνθης Βικελίδης» από τα 6-7 μέτρα και με όλη την εστία μπροστά του.

Νωρίτερα (28΄), ο Αγκάνθο είχε απειλήσει την εστία των φιλοξενούμενων με κοντινή κεφαλιά αλλά ο Λοντίγκιν απέκρουσε ενστικτωδώς, ενώ στο 33΄ το σουτ του Ισπανού επιθετικού, εκτός περιοχής, πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στην επανάληψη χάνοντας σπουδαία, διπλή ευκαιρία στο 53΄, όταν το σουτ του Γιανιώτα απέκρουσε αρχικά ο Λοντίγκιν και στο «ριμπάουντ» ο 19χρονος Καραγιάννης, που έκανε ντεμπούτο στη Σούπερ Λίγκα, αστόχησε σε σχεδόν άδεια εστία. Ακολούθησε ένα -ελάχιστα άουτ- σουτ του Αγκάνθο (61΄) ύστερα από κομπίνα σε εκτέλεση φάουλ, και μια σπουδαία ευκαιρία του Ονουάτσι στο 82΄, τον οποίο νίκησε στο μεταξύ τους τετ α τετ ο Βελλίδης. Η τελευταία μεγάλη ευκαιρία ήταν για τους γηπεδούχους, με τον Τριανταφυλλάκο να αστοχεί από πολύ κοντά στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων.



Πέρασε και από την... πλατεία ο Ολυμπιακός


Νικηφόρα έκλεισε τη χρονιά ο Ολυμπιακός, που νίκησε στη Νέα Σμύρνη τον Πανιώνιο με 2-1 (30΄ αυτ. Σπυρόπουλος, 82΄ Τζιμπούρ - 25΄ Αραβίδης), στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Οι γηπεδούχοι τελείωσαν τη συνάντηση με 10 ποδοσφαιριστές, λόγω της αποβολής του Κουλουχέρη στο 84΄.


Ο Τζιμπούρ στο 82΄ χάρισε την νίκη στον Ολυμπιακό και «σκότωσε» την παλιά του ομάδα
Αφού ένα επικίνδυνο σουτ του Αραβίδη πέρασε μόλις άουτ στο 3ο λεπτό, ο Ολυμπιακός επέβαλε το ρυθμό του και περιόρισε τους «κυανέρυθρους», αλλά δεν είχε ευκαιρίες καθώς οι γηπεδούχοι αμύνονταν σωστά. Στο 25΄ μάλιστα ο Πανιώνιος προηγήθηκε με ωραίο γκολ του Αραβίδη, που «χόρεψε» τον Κοντρέρας και νίκησε τον Κάρολ. Στο 30΄, όμως, και σε μακρινό σουτ του Μασάντο η μπάλα ξεγέλασε τον Σπυρόπουλο που την έστειλε, άθελά του, στα δίχτυα του Περιστερίδη.

Ο Ζαρντίμ πέρασε τον Μήτρογλου στη θέση του Γκρέκο στο ξεκίνημα της επανάληψης και ο «Γερμανός» έκανε αμέσως αισθητή την παρουσία του. Στο 53΄ ο Περιστερίδης απέκρουσε το σουτ του Αμπντούν και στη συνέχεια ο Μήτρογλου σούταρε, αλλά η μπάλα από το πόδι του Τζιμπούρ κατέληξε στο δοκάρι των γηπεδούχων. Η «γκίνια» του διεθνούς επιθετικού συνεχίστηκε στο 61΄, όταν η απευθείας εκτέλεση φάουλ που επιχείρησε σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Περιστερίδη και στο 74΄, όταν η κεφαλιά του έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 82΄ η υπεροχή των φιλοξενούμενων τελεσφόρησε: ο Ιμπαγάσα σέντραρε από αριστερά στο δεύτερο δοκάρι, ο Μήτρογλου έπιασε την πρώτη κεφαλιά και ο Τζιμπούρ την προώθησε στην άδεια εστία, χαρίζοντας τη δωδέκατη νίκη στην ομάδα του με το δωδέκατο εφετινό τέρμα του στο πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε το ρεκόρ της περιόδου 1973-1974, όταν και τότε τερμάτισε αήττητος στον πρώτο γύρο και, πλέον, στοχεύει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος χωρίς να γνωρίσει την ήττα, καθώς στο β΄ γύρο έχει όλα τα ντέρμπι στην έδρα του.

Να σημειωθεί ότι ο αγώνας διακόπηκε δύο φορές προς το τέλος του: στο 85ο λεπτό, όταν οι οπαδοί του Πανιωνίου προσπάθησαν να εισβάλλουν στον αγωνιστικό χώρο διαμαρτυρόμενοι για χέρι του Αλγερινού στη φάση του γκολ (δεν υπάρχει) και λίγο αργότερα, όταν έπεσαν αντικείμενα στον επόπτη. 



Ασταμάτητος ο Πανθρακικός


Συνεχίζει να εντυπωσιάζει ο Πανθρακικός, που έκλεισε με νίκη τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα για το 2012. Η ακριτική ομάδα πέρασε με νίκη και από την Κέρκυρα, επικρατώντας των «Φαιάκων» με 2-0 χάρις στα γκολ των Βαϊρουά (11΄) και Παπαδόπουλου (50΄). Η Κέρκυρα ολοκλήρωσε τον αγώνα με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Ζουμπουλάκη στο 79΄.


O Βαϊρουά (Κ) πανηγυρίζει το πρώτο γκολ του Πανθρακικού
Οι «Ακρίτες» μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι, όπως συνηθίζουν τελευταία, με στόχο να αιφνιδιάσουν τον αντίπαλό τους. Αφού λοιπόν έχασαν μια «διπλή» ευκαιρία στο 6΄, με τον Παπαδόπουλο να «χάνει» από τον Αναστασόπουλο στο μεταξύ τους τετ α τετ και στην εξέλιξη της φάσης ο Βαϊρουά να σεντράρει και ο διεθνής επιθετικός να «νικιέται» εκ νέου από τον αντίπαλο τερματοφύλακα, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 11΄: ο Βαϊρουά βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μετά το «1-2» με τον Μίνγκα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Στη συνέχεια ο Πανθρακικός έδωσε χώρο για να παίξει με τις ταχύτατες αντεπιθέσεις του, αλλά οι γηπεδούχοι δεν κατόρθωσαν να προβληματίσουν την αντίπαλη άμυνα. Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 50΄ ο Παπαδόπουλος «εκδικήθηκε» για τις χαμένες ευκαιρίες του, όταν με κεφαλιά από σέντρα του Λουσέρο έκανε το 0-2. Μολονότι έμενε ακόμη αρκετή ώρα ουσιαστικά το παιχνίδι τελείωσε εκεί, αφού η Κέρκυρα και δεν πίστεψε στην ανατροπή και δεν θα μπορούσε να την πετύχει με παίκτη λιγότερο, μετά την κόκκινη (δεύτερη κίτρινη) στον Ζουμπουλάκη.


Νίκη-«χρυσάφι» για τον ΟΦΗ


Νικηφόρα ολοκλήρωσε ο ΟΦΗ τον πρώτο γύρο στο πρωτάθλημα, καθώς επιβλήθηκε στο «Θ. Βαρδινογιάννης» του Αστέρα Τρίπολης με 2-0, με γκολ των Παπάζογλου στο 14 ΄ και Κουτσιανικούλη στις καθυστερήσεις.


Ο Παπάζογλου πανηγυρίζει το πρώτο γκολ του ΟΦΗ
Ο ΟΦΗ ήταν αυτός αξιοποίησε την πρώτη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε, όταν στο 14΄ ο Βερόν πάσαρε στον Παπάζογλου και αυτός με εν κινήσει σουτ νίκησε τον Φούλοπ. Παρά την πρωτοβουλία που ανέλαβε στη συνέχεια, ο Αστέρας δεν κατάφερε να δημιουργήσει απειλητικές καταστάσεις για την εστία των γηπεδούχων ως τη λήξη του πρώτου μέρους.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε πάλι με ευκαιρία για τον ΟΦΗ, όταν το πλασέ του Παπάζογλου απέκρουσε ο Φούλοπ. Στο 61΄ ο Ντε Μπλάσις έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία του ΟΦΗ, ενώ στο 69΄ το σουτ του Λαμπρόπουλου έφυγε άουτ. Στο 82΄ ο ΟΦΗ έφτασε κοντά στο 2-0, αλλά το σουτ του Παπάζογλου έστειλε την μπάλα δίπλα από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 87΄ ο Γουναρίδης απέκρουσε το σουτ του Γκάμπριελ.
Ο Γουναρίδης κράτησε το απαραβίαστο και στο σουτ του Ντε Μπλάσις, στο 89΄, για να στείλει την μπάλα άουτ ο Ναβάρο στην εξέλιξη της φάσης. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Κουτσιανικούλης στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Κουτσιανικούλη, που «κρέμασε» τον Φούλοπ μετά την πάσα του Παπάζογλου.




Πηγή: naftemporiki

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Διασυρμός Παναθηναϊκού στη Βέροια (photos, video) - Το πανόραμα της 15ης αγωνιστικής"

Leave a reply