[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
«Mακριά από μια συμφωνία για την Ελλάδα Ευρώπη και ΔΝΤ»
Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Οι Ευρωπαίοι και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν βρίσκονται κοντά σε μια συμφωνία για την εκταμίευση της βοήθειας προς την Ελλάδα δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος υποστηρίζοντας πως το ΔΝΤ «αρνείται να υπογράψει μια συμφωνία, την οποία θεωρεί μη ρεαλιστική».

«Δεν βρισκόμαστε αληθινά κοντά σε μια συμφωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος.

Σύμφωνα μάλιστα με την ίδια πηγή, η διαπραγμάτευση επικεντρώνεται στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να καταστεί βιώσιμο το δημόσιο χρέος της Ελλάδας, με το ΔΝΤ να επιμένει πως τα όποια μέτρα αποφασιστούν, θα πρέπει να μειώσουν το χρέος της Ελλάδας από το 190% του ΑΕΠ που θα είναι το 2013 στο 120% του ΑΕΠ το 2020.

Υπό αυτά τα δεδομένα και με τον χρόνο πλέον να πιέζει ασφυκτικά, οι Ευρωπαίοι εταίροι και οι διεθνείς δανειστές έχουν ανανεώσει το ραντεβού τους για την ερχόμενη Δευτέρα, με την ελπίδα ότι σε αυτή τη συνάντηση θα έχουν καταφέρει να φτάσουν σε ένα συμβιβασμό και μια βιώσιμη λύση για το ζήτημα της Ελλάδας.

Το ελληνικό ζήτημα θα κυριαρχήσει και στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, που ξεκινά την Πέμπτη και έχει ως αντικείμενο τον κοινοτικό προϋπολογισμό για την περίοδο 2014-2020. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί αύριο με τον επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, προκειμένου να αρθεί σύντομα το αδιέξοδο.Πηγή: protothema

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "«Mακριά από μια συμφωνία για την Ελλάδα Ευρώπη και ΔΝΤ»"

Leave a reply