[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Οι 12 κορυφαίες στιγμές της FIFA για το 2012! (photos, videos)
Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Η FIFA επέλεξε τις δώδεκα σημαντικότερες στιγμές του ποδοσφαίρου για το 2012 και το woop.gr σας τις παρουσιάζει 



Η FIFA, λίγες μέρες πριν το τέλος του 2012, παρουσίασε τις δώδεκα σημαντικότερες στιγμές του ποδοσφαίρου για το έτος που μας αφήνει.

Η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία ξεχώρισε στιγμές, όπως τις κατακτήσεις τροπαίων από Τσέλσι, εθνική Ισπανίας και Μάντσεστερ Σίτι…

Συγκινητικές, όπως, την… κατάρρευση του Μουάμπα…

Αλλά και στιγμών που συζητήθηκαν πολύ, όπως το ρεκόρ του Μέσι και το εκπληκτικό γκολ του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.

Το woop.gr σας θυμίζει αυτές τις δώδεκα στιγμές, όπως τις επέλεξε η FIFA:

1. Η Ζάμπια κατακτά το Κύπελλο Εθνών Αφρικής
Στις 12 Φεβρουαρίου του 2012 η Ζάμπια προέβη σε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Η αφρικανική χώρα κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της το Κύπελλο Εθνών Αφρικής νικώντας στον τελικό το μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης, την Ακτή Ελεφαντοστού. Ο τελικός κρίθηκε στα πέναλτι με την Ζάμπια να παίρνει τη νίκη με 8-7.



2. Τρόμος με Μουάμπα
Στις 17 Μαρτίου του 2012 ο Μουάμπα σόκαρε άπαντες με την πτώση του στον αγωνιστικό χώρο κατά την διάρκεια της αναμέτρησης της Μπόλτον με την Τότεναμ στο «White Hart Lane». Ο Αφρικανός άσος έπαθε ανακοπή καρδιάς και για περίπου 78 λεπτά ήταν κλινικά νεκρός. Τελικά, μετά από αρκετές μέρες νοσηλείας έγινε καλά και βγήκε από το νοσοκομείο.



3. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος από την Μάντσεστερ Σίτι
Οι φίλαθλοι της Μάντσεστερ Σίτι περίμεναν 44 χρόνια για να δουν την ομάδα τους να κατακτά το πρωτάθλημα Αγγλίας. Μάλιστα, την τελευταία αγωνιστική κόντρα στην ΚΠΡ όπου οι «Πολίτες» ήθελαν μόνο νίκη, ο κόσμος κόντεψε να μείνει από… καρδιά. Η ομάδα του Σισέ ήταν μπροστά στο σκορ με 1-0 και χρειάστηκε μία επική ανατροπή στα τελευταία λεπτά και συγκεκριμένα στο 94΄ , με το γκολ του Αγουέρο να «χαρίζει» το πρωτάθλημα στην ομάδα του Μαντσίνι.



4. Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Τσέλσι
Όλοι φέτος ονειρεύονταν να δουν ένα τελικό του Champions League ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την Ρεάλ Μαδρίτης. Οι δύο ομάδες βρέθηκαν στα ημιτελικά, αλλά δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τα εμπόδια των Τσέλσι και Μπάγερν Μονάχου. Οι δύο σύλλογοι βρέθηκαν αντιμέτωποι στον τελικό του «Αλιάνσα Αρίνα», με τους Άγγλους να κερδίζουν μέσα στην έδρα τους Γερμανούς, με την ομάδα του Αμράμοβιτς να κατακτά το τρόπαιο με 4-3 στα πέναλτι.



5. Πρωταθλήτρια Ευρώπης (ξανά) η Ισπανία
Η Ισπανία κατέκτησε το τρίτο συνεχόμενο τρόπαιο της, καθώς ήταν ήδη Πρωταθλήτρια Ευρώπης και κόσμου και κατέκτησε εκ νέου το Euro το οποίο διεξήχθη σε Πολωνία και Ουκρανία. Η ομάδα του Ντελ Μπόσκε επικράτησε με 4-0 των Ιταλών.



6. Ο υποβιβασμός των Ρέιντζερς
Οι Ρέιντζερς υποβιβάστηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους (140 χρόνια), έχοντας κατακτήσει 54 πρωταθλήματα. Η ομάδα… θρύλος της Σκωτίας βρίσκεται στην τέταρτη κατηγορία εξαιτίας οικονομικών χρεών.



7. Η συγκλονιστική νίκη των ΗΠΑ επί του Καναδά
Στον ημιτελικό του γυναικείου ποδοσφαίρου των Ολυμπιακών Αγώνων διεξήχθη το καλύτερο παιχνίδι στην Αγγλία. Οι ΗΠΑ επικράτησαν με 4-3 του Καναδά στο «Ολντ Τράφορντ» σε ένα ματς το οποίο έγινε της… ανατροπής.



8. Ζλάταν, εσύ σούπερ σταρ
Το γκολ του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στο φιλικό της Σουηδίας κόντρα στην Αγγλία με ανάποδο ψαλίδι ήταν από αυτά που συζητήθηκαν το έτος που φεύγει.



9. Το ρεκόρ του Μίλερ και ο Μέσι
Ο Λιονέλ Μέσι «σπάει» το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και κατάφερε να καταρρίψει και αυτό του Μίλερ. Ο Γερμανός είχε πετύχει 85 γκολ σε ένα ημερολογιακό έτος, με τον Αργεντινό σούπερ σταρ να φτάνει το 91 και να γράφει το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ποδοσφαίρου.



10. Μέρες... δόξας για Ταϊτή
Η Ταϊτή νικάει με 1-0 την Νέα Καληδονία και αναδεικνύεται πρωταθλήτρια Ωκεανίας.



11. Ο Πανένκα... Πίρλο
Στον προημιτελικό του Euro η Ιταλία αντιμετωπίζει την Αγγλία και ο Πίρλο με πέναλτι αλά… Πανένκα δίνει την πρόκριση στην ομάδα του και κάνει όλη την ποδοσφαιρική… κοινωνία να αναφέρεται σε αυτό.



12. Το σήκωσε η Κορίνθιανς 
Η Κορίνθιας επικράτησε με 1-0 της Τσέλσι με γκολ του Πάουλο Γκερέρο και «χάρισε» το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων στην βραζιλιάνικη ομάδα.





Πηγή: woop

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Οι 12 κορυφαίες στιγμές της FIFA για το 2012! (photos, videos)"

Leave a reply