[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Νίκη για να είναι ισχυρός - Ολυμπιακός - Άρσεναλ (21.45) - Ολα τα σενάρια
Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Η τελευταία παράσταση στο φετινό...Dancing with the stars του ποδοσφαίρου είναι η αποψινή με την Άρσεναλ για τον Ολυμπιακό («Γ. Καραϊσκάκης», 21.45, NOVA, REAL FM, pamesports.gr). Αλλά θα έχει και συνέχεια από τον Φλεβάρη, όταν ο πρωταθλητής της χώρας θα ξεκινήσει την προσπάθεια διάκρισης στην επίσης πολύ λαμπερή διοργάνωση του Europa League, με στόχο την υπέρβαση και την όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία.

Ο Ολυμπιακός θέλει να κάνει απόψε το... 3 στα 3 με την Άρσεναλ όταν την αντιμετωπίζει την τελευταία τετραετία στην έδρα του για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων. Να φτάσει στους 9 βαθμούς, με όσους αποκλείστηκε και πέρσι, αλλά με αυτή τη συγκομιδή να μπει σίγουρα στους ισχυρούς της κλήρωσης για τους 32 του Europa και να παίξει τον επαναληπτικό αυτής της φάσης στο γήπεδό του.

Η ομάδα και ο κόσμος της ετοιμάζονται για μία γιορτή και για ένα αποτέλεσμα που εκτός των άλλων θα κρατήσει ψηλά την ψυχολογία για το ντέρμπι της Κυριακής στο ΟΑΚΑ,

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο Χολέμπας, ενώ άφησε εκτός αποστολής τον Μοδέστο για να τον ξεκουράσει. Στις δοκιμές ενδεκάδας έδειξε ένα σχήμα με Κάρολ, Ντιακιτέ, Τοροσίδη, Σιόβα, Μανωλά, Φέισα, Μανιάτη, Γκρέκο, Μασάντο, Αμπντούν, Τζεμπούρ. Αλλά υποψήφιοι για να ξεκινήσουν είναι σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι παίκτες της εποστολής, δηλαδή ο Μέγιερι, ο Ιμπαγάσα, ο Φουστέρ, ο Μήτρογλου, ο Κοντρέρας, ο Παπάζογλου που μαζί με Φετφατζίδη και Πάντελιτς είναι οι 19 επιλογές του προπονητή για το παιχνίδι.

Η Άρσεναλ θέλει τη νίκη για να ελπίζει στην πρώτη θέση του ομίλου, εφόσον δε νικήσει η Σάλκε την Μονπελιέ στη Γαλλία. Ο Αρσεν Βενγκέρ συμπληρώνει απόψε 150 συμμετοχές στο Τσάμπιονς Λιγκ και έχει φέρει πολλούς παίκτες από τη δεύτερη ομάδα, αλλά η ενδεκάδα του θα είναι γεμάτη αστέρια πρώτης γραμμής. Σέζνι, Τζένκινσον, Σκιλασί, Βερμάλεν, Κοκλέν, Ράμσεϊ, Ροζίτσι, Τσάμπερλεν, Αρσάβιν, Ζερβίνιο, Σαμάκ είναι οι 11 έμπειροι που έφερε ο Αλσατός στην Αθήνα, αλλά μια θέση στο αρχικό σχήμα μπορεί να πάρει ο νεαρός Μιντ.

Διαιτητής θα είναι, όπως και στο περσινό παιχνίδι στο οποίο ο Ολυμπιακός νίκησε 3-1, ο Ισπανός Μαγένκο.

Τα σενάρια για τους ισχυρούς


Την είσοδό του στο κλαμπ των ισχυρών στην κλήρωση του Europa League θα κυνηγήσει απόψε ο Ολυμπιακός απέναντι στην Αρσεναλ στο Γ. Καραϊσκάκης. Στην κλήρωση της 20ης Δεκεμβρίου οι ερυθρόλευκοι θα μπουν με άλλες 31 ομάδες στην κληρωτίδα και για να μπουν στους 16 ισχυρούς, απαιτείται να βρεθούν στους τέσσερις καλύτερους τρίτους των ομίλων του champions league.

Σε αυτή την περίπτωση όχι μόνο θα... προσπεράσουν μεγάλες ομάδες, αλλά και θα έχουν την ρεβάνς στη φάση των "32" στο γήπεδό τους. Με νίκη απόψε ο Ολυμπιακός περνά στους ισχυρούς, με ισοπαλία έχει επίσης καλές πιθανότητες ενώ εάν χάσει υπάρχει ένα και μόνο σενάριο που του του δίνει πλεονέκτημα. Ας δούμε όλες τις πιθανές περιπτώσεις.

Με νίκη (9 βαθμοί)

Με το τρίποντο κόντρα στην Αρσεναλ θα ολοκληρώσει με 9 βαθμούς τον όμιλο, επίδοση που δεν μπορεί να αγγίξει καμιά άλλη ομάδα από τους πρώτους 4 ομίλους. Ο Ολυμπιακός ξεπερνά άμεσα τρείς αντιπάλους και θα πρέπει να τον περάσουν αύριο και οι τέσσερις τρίτοι των ομίλων 5-8.

Για να πραγματοποιηθεί αυτό το σενάριο πρέπει να νικήσει η ΜΠΑΤΕ μέσα στο Μόναχο την Μπάγερν και να καλύψει και την διαφορά τερμάτων από τον Ολυμπιακό (έχει -3 και οι ερυθρόλευκοι -1), να επικρατήσει η Κλουζ μέσα στο Ολντ Τράφορντ και η Γαλατά εκτός την Μπράγκα. Ακόμη να κερδίσει η Μπενφίκα στο Καμπ Νόου και η Σέλτικ την Σπαρτάκ, καθώς και η Τσέλσι την Νόρτζελαντ. Εδώ που τα λέμε εάν συμβούν όλα αυτά θα μιλάμε για την επιτομή της ατυχίας...

Με ισοπαλία (7 βαθμοί)

Οι πιθανότητες και πάλι τον ευνοούν καθώς ακόμη και με Χ μπορεί να είναι ψηλότερα από όλες τις άλλες τρίτες των ομίλων 1-4. Για να τον περάσει σίγουρα η Ντιναμό Κιέβου πρέπει να νικήσει με τέσσερα γκολ τουλάχιστον στο Ζάγκρεμπ. Το ίδιο πρέπει να κάνει και η Ζενίτ στο Μιλάνο. Ενώ ο Άγιαξ θέλει +5 στο Μπερναμπέου! Υπό προϋποθέσεις μπορούν να τους φτάσουν και νίκες με διαφορά +3, +3 και +4 γκολ αντίστοιχα, ανάλογα με το αν η ισοπαλία του Ολυμπιακού έρθει με γκολ ή όχι.

Στα αυριανά ματς τώρα όπου η Τσέλσι (ή η Γιουβέντους) στον 5ο θα περάσει λογικά τους ερυθρόλευκους. Οπότε η ελληνική ομάδα του θα πρέπει να βάλει από κάτω μία ομάδα από τους άλλους τρεις ομίλους.

Θα χρειαστεί λοιπόν ή η Μπάγερν να νικήσει την ΜΠΑΤΕ ή η Μπαρτσελόνα την Μπενφίκα ή η Σπαρτάκ την Σέλτικ ή η Γιουνάιτεντ με 2 γκολ διαφορά την Κλουζ ή η Μπράγκα τη Γαλατάσαράι. Απλά να συμβεί ένα από όλα αυτά. Συνεπώς η ισοπαλία του Ολυμπιακού απόψε του εξασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό την παρουσία στους ισχυρούς του Europa.

Με ήττα (6 βαθμοί)

Υπάρχει ένα και μοναδικό σενάριο που τον στέλνει στους ισχυρούς ακόμα και με ήττα. Πρέπει ταυτόχρονα να μην συμβούν νίκες των φιλοξενούμενων στα ματς Ντίναμο Ζάγκρεμπ-Ντίναμο Κιέβου, Μίλαν-Ζενίτ, Ρεάλ-Αγιαξ και να νικήσει η Μπάγερν την ΜΠΑΤΕ. Ουσιαστικά το πιο επίφοβο είναι να περάσει η Ντίναμο από το Ζάγκρεμπ. Τα υπόλοιπα έχουν αρκετές πιθανότητες να συμβούν.


Πηγή: pamesports

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Νίκη για να είναι ισχυρός - Ολυμπιακός - Άρσεναλ (21.45) - Ολα τα σενάρια "

Leave a reply