[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ενιαίο μισθολόγιο και στις ΔΕΚΟ - Πλαφόν στα 2.200 ευρώ
Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Την εισαγωγή του ενιαίου μισθολογίου και στις ΔΕΚΟ προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σύμφωνα με την οποία από 1η Ιανουαρίου 2013 οι αποδοχές 120.000 εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα εξομοιώνονται πλήρως με αυτές των δημοσίων υπαλλήλων στο στενό δημόσιο τομέα.

Οι περικοπές κυμαίνονται γύρω στο 25%, δεδομένου ότι η οροφή τοποθετείται στα 2.200 ευρώ μεικτά για την κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης με 35 χρόνια υπηρεσίας.

Σύμφωνα με το "Έθνος", κατ' εφαρμογήν του ν. 4093/2012 η εγκύκλιος προβλέπει ότι η κατάταξη στο βαθμολόγιο, των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ, θα οδηγήσει σε περικοπές των αποδοχών τους 25% κατά μέσον όρο, καθώς τα χρόνια προϋπηρεσίας καθορίζουν το ύψος του βασικού μισθού στα πρότυπα του Ενιαίου Μισθολογίου που ισχύει στον στενό δημόσιο τομέα.

Εκτός από τις μισθολογικές περικοπές, με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, καταργούνται όλες οι έκτακτες αποδοχές, τα ειδικά επιδόματα και τα μπόνους που λάμβαναν στελέχη και εργαζόμενοι των ΔΕΚΟ.

Η εγκύκλιος έχει εφαρμογή σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, σε δημοτικές επιχειρήσεις, σε Τοπικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων, στις Ανώνυμες Εταιρίες του Δημοσίου, καθώς και σε επιχειρήσεις που χορηγούνται τακτικά κατά 50% τουλάχιστον από τον κρατικό προϋπολογισμό.


Πηγή: nooz

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ενιαίο μισθολόγιο και στις ΔΕΚΟ - Πλαφόν στα 2.200 ευρώ"

Leave a reply