[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Καλπάζει η «μαύρη εργασία»- Άγγιξε το 35% στην Ελλάδα
Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO


Ποσοστά ρεκόρ καταγράφει σύμφωνα με το ΣΕΠΕ (Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας) η ανασφάλιστη εργασία στην Ελλάδα. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο νέος ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ (Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας) Μιχάλης Κανδαράκης επισήμανε ότι το 2012 το ποσοστό ανασφάλιστης εργασίας έφθασε το 35% έναντι 29% το 2011 και 25% το 2010.

«Το προφίλ του εργαζομένου διαμορφώθηκε από ελαστικότερες μορφές εργασίας το 2012» δήλωσε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγος για υπερδιπλασιασμό της μετατροπής των συμβάσεων από πλήρους απασχόλησης σε εκ περιτροπής εργασίας μονομερώς από τον εργοδότη.

Παράλληλα, ο κ. Κανδαράκης εκτίμησε ότι οι μεγάλες μειώσεις στις αποδοχές ίσως έχουν συντελεστεί πριν το 2012. Σημειώνεται ότι ο ΣΕΠΕ διεξήγαγε το 2012 19.000 ελέγχους, ενώ τα πρόστιμα στους εργοδότες κυμαίνονται από 500 ευρώ ενώ μπορούν να υπερβούν και τα 50.000 ευρώ αναλόγως της παράβασης. Ο επικεφαλής του Σώματος υπογράμμισε ότι το ελληνικό δημόσιο έχει ανάγκη αναδιάρθρωσης και εξορθολογισμού της χρήσης των πόρων, όχι μόνο των οικονομικών αλλά και του ανθρώπινου δυναμικού.

Ο κ. Κανδαράκης διευκρίνισε ότι τα στοιχεία δεν είναι στατιστικά, αλλά προκύπτουν από τους ελέγχους του Σώματος. «Πρέπει να γίνουν αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο για τις εργασιακές σχέσεις» σχολίασε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τασούλας αναφερόμενος στα στοιχεία του ΣΕΠΕ. «Πρέπει να μπει τέρμα η κυβέρνηση έφερε σε αυτό το σημείο τη χώρα» δήλωσε από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος.


Πηγή: moneypost

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Καλπάζει η «μαύρη εργασία»- Άγγιξε το 35% στην Ελλάδα"

Leave a reply