[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ο Παπακωνσταντίνου στη νέα λίστα Λαγκάρντ
Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO


Στα πρόσωπα αυτά φέρεται να ανήκουν δύο λογαριασμοί, εκ των οποίων ο ένας έχει καταθέσεις ύψους 1.222.000 δολαρίωνΤον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου και συγγενικά του πρόσωπα έκρυβε η παλιά λίστα Λαγκάρντ και τα οποία «ανακαλύφθηκαν» στη νέα λίστα που παραδόθηκε προ ημερών από την Γαλλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη νέα λίστα περιλαμβάνονται τέσσερα νέα πρόσωπα, τα οποία είναι συγγενείς του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ.

Πρόκειται για τις δύο ξαδέλφες του κ. Παπακωνσταντίνου, Μαρίνα και Ελένη, οι οποίες είναι κόρες του αποβιώσαντος  πρώην υπουργού Εξωτερικών επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, Μιχάλη Παπακωνσταντίνου, καθώς και οι σύζυγοι αυτών.

"Είναι προφανές ότι κάποιος έβαλε χέρι στην πρώτη λίστα", έλεγε ανώτατη δικαστική πηγή.
Το όνομα του κ. Παπακωνσταντίνου προέκυψε από τη διασταύρωση των στοιχείων του φορολογικού προφίλ των τεσσάρων νέων προσώπων που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ.

Πάντως αρμόδιες πηγές διευκρίνισαν σε όλους τους τόνους ότι τα πρόσωπα αυτά δεν συνδέονται με αρχηγό κόμματος, πρώην πρωθυπουργό και εν ενεργεία υπουργούς.

Στα πρόσωπα αυτά φέρεται να ανήκουν δύο λογαριασμοί, εκ των οποίων ο ένας – που είναι μέχρι και σήμερα ανοιχτός - έχει καταθέσεις ύψους 1.222.000 δολαρίων.

Ο άλλος λογαριασμός είναι κλειστός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Γάλλοι επιβεβαίωσαν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές ότι αυτή τη λίστα είχαν παραδώσει και τότε στον τότε υπουργό Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Δηλαδή είναι σαφέστατο ότι υπήρξαν εσκεμμένες αλλοιώσεις στη λίστα.
Πως εμπλέκεται ο Παπακωνσταντίνου στην αυθεντική λίστα Λαγκάρντ

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών επί κυβερνήσεως Γιώργου Παπανδρέου, αφαίρεσε σύμφωνα με πληροφορίες από τη λίστα Λαγκάρντ τα ονόματα τριών συγγενικών του προσώπων με καταθέσεις σε ξένη τράπεζα.

Όπως προκύπτει από την αξιολόγηση της λίστας που έκαναν ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες με τον αντεισαγγελέα Νικόλαο Παντελή, ο κ. Παπακωνσταντίνου φέρεται να «πείραξε» την πρώτη λίστα που έδωσε η Κριστίν Λαγκάρντ αφαιρώντας τα ονόματα των συγγενών του.

«Το αρχικό CD που πήρα στα χέρια μου μαζί με τη συνοδευτική επιστολή το έδωσα για εμπιστευτική φύλαξη στο γραφείο μου και δεν ξέρω πού είναι, λυπάμαι αλλά δεν ξέρω πού είναι» είχε υποστηρίξει στις 24 Οκτωβρίου ο πρώην υπουργός στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Πηγή: newsbomb

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ο Παπακωνσταντίνου στη νέα λίστα Λαγκάρντ"

Leave a reply