[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Αιματηρή επίθεση σε σχολείο στη Συρία
Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Τουλάχιστον 28 μαθητές και ένας καθηγητής σκοτώθηκαν σήμερα όταν ένας όλμος έπληξε το σχολείο τους που βρίσκεται στον καταυλισμό προσφύγων αλ Ουαφιντίν στην επαρχία της Δαμασκού, όπως μετέδωσε η κρατική συριακή τηλεόραση, σύμφωνα με την οποία για την επίθεση ευθύνονται «τρομοκράτες».

Στην αλ Ουαφιντίν, 20 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Δαμασκού, έχουν καταφύγει 25.000 Σύροι που έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους στα Υψώματα του Γκολάν.

Την ίδια ώρα, οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις βομβάρδιζαν σήμερα περιοχές κοντά στη Δαμασκό στην προσπάθειά τους να εκδιώξουν από εκεί τους εξεγερμένους που μάχονται κατά του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Οι συγκρούσεις γύρω από τη Δαμασκό έχουν αναγκάσει ξένες αεροπορικές εταιρείες να ακυρώσουν πτήσεις προς τη συριακή πρωτεύουσα, ενώ χθες Δευτέρα ο ΟΗΕ και η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσαν ότι μειώνουν τις δραστηριότητές τους στη χώρα λόγω της κλιμάκωσης της βίας.

Οι δυνάμεις του Άσαντ βομβάρδισαν σήμερα περιοχές νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας, κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο και το προπύργιο των εξεγερμένων στη Νταράγια.

Οι συγκρούσεις συνεχίζονται και γύρω από το διεθνές αεροδρόμιο και την κεντρική οδική αρτηρία που οδηγεί σε αυτό.

Εξάλλου το Παρατηρητήριο ανακοίνωσε ότι χθες έχασαν τη ζωή τους στη Συρία 200 άνθρωποι, περισσότεροι από 60 στη Δαμασκό.


Πηγή: protothema

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Αιματηρή επίθεση σε σχολείο στη Συρία"

Leave a reply