[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Μειώνονται οι μισθοί με την αυξημένη παρακράτηση φόρου
Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

ΑΠΟ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ Μια πρώτη γεύση των νέων ρυθμίσεων του φορολογικού νομοσχεδίου θα πάρουν από τον Ιανουάριο οι μισθωτοί και συνταξιούχοι.

Από τον πρώτο κιόλας μήνα του 2013 θα εφαρμόζεται η νέα φορολογική κλίμακα για τον υπολογισμό των μηνιαίων κρατήσεων φόρου εισοδήματος από τους μισθούς και τις συντάξεις.

Πολλοί μισθωτοί με παιδιά που έχουν μεσαία εισοδήματα θα βρεθούν αντιμέτωποι με νέες εισοδηματικές απώλειες. Θα δουν τις μηνιαίες αποδοχές τους να «ψαλιδίζονται» ακόμη περισσότερο εξαιτίας της αύξησης της παρακράτησης φόρου.

Απώλειες
Συγκεκριμένα, οι μισθωτοί με δύο ή περισσότερα παιδιά και μεικτές μηνιαίες αποδοχές πάνω από 1.000 και μέχρι 2.500 ευρώ θα υποστούν εισοδηματικές απώλειες από 40 έως και 118 ευρώ το μήνα. Γενικά, το αποτέλεσμα της άμεσης εφαρμογής των νέων ρυθμίσεων για τη φορολογική κλίμακα θα είναι αυξηθούν κατά 5% έως και 333% οι μηνιαίες κρατήσεις φόρου μισθωτών υπηρεσιών από τον επόμενο μήνα, για τους περισσότερους μισθωτούς με προστατευόμενα τέκνα και ετήσια εισοδήματα μεγαλύτερα των 9.000 ευρώ καθώς επίσης και για όσους μισθωτούς και συνταξιούχους δεν βαρύνονται με τέκνα και έχουν ετήσια εισοδήματα μεγαλύτερα από 25.000 ευρώ.

Από την άλλη πλευρά, οι ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα νέα οικογενειακά επιδόματα, τα οποία φθάνουν μέχρι τα 40 ευρώ το μήνα για 1 παιδί, τα 80 ευρώ το μήνα για 2 παιδιά, τα 130 ευρώ το μήνα για 3 παιδιά και τα 180 ευρώ το μήνα για 4 παιδιά θα εφαρμοστούν από τον Ιούλιο του 2013, μετά την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2012, προκειμένου να εντοπιστούν ποιοι είναι δικαιούχοι, δηλαδή αυτοί που πληρούν τα προβλεπόμενα εισοδηματικά κριτήρια.

Οι κλίμακες
Οι αλλαγές στη φορολογική κλίμακα και η κατάργηση των αφορολογήτων ορίων για τα προστατευόμενα τέκνα, θα έχουν ως συνέπεια να προκύψουν από την 1η Ιανουαρίου 2013 αυξήσεις κατά 5% έως και 333% στις μηνιαίες κρατήσεις φόρου μισθωτών υπηρεσιών, για όσους μισθωτούς και συνταξιούχους:
  • Δεν έχουν προστατευόμενα τέκνα και έχουν ετήσια εισοδήματα πάνω από 25.000 ευρώ.
  • Εχουν ένα προστατευόμενο τέκνο και ετήσια εισοδήματα πάνω από 11.000 ευρώ.
  • Εχουν δύο προστατευόμενα τέκνα και ετήσια εισοδήματα πάνω από 9.000 ευρώ.
  • Εχουν τρία προστατευόμενα τέκνα και ετήσια εισοδήματα πάνω από 12.000 ευρώ.
Για όσους μισθωτούς και συνταξιούχους δεν έχουν παιδιά και έχουν ετήσια εισοδήματα πάνω από 5.000 και μέχρι 25.000 ευρώ καθώς επίσης και για όσους μισθωτούς έχουν ένα προστατευόμενο τέκνο και ετήσια εισοδήματα πάνω από 7.000 και μέχρι 11.000 ευρώ θα προκύψουν μειώσεις στις κρατήσεις φόρων.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Μειώνονται οι μισθοί με την αυξημένη παρακράτηση φόρου"

Leave a reply