[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Πούτιν: Στη Ρωσία δεν υπάρχει αυταρχικό σύστημα
Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στην ετήσια συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Πέμπτη αρνήθηκε ότι αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, τόνισε ότι δεν υπάρχει "αυταρχικό σύστημα" στη Ρωσία και προέβλεψε ότι το τέλος του κόσμου θα έλθει ύστερα από 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια γιατί "αυτός είναι ο κύκλος ζωής του ήλιου μας".

Όσον αφορά τη φημολογία σύμφωνα με την οποία αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, ο ρώσος πρόεδρος υποστήριξε ότι αυτή εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πολιτικών αντιπάλων του.

"Αυτό ευνοεί μόνο τους πολιτικούς αντιπάλους που προσπαθούν να αμφισβητήσουν τη νομιμότητα και την αποτελεσματικότητα των αρχών", τόνισε.

Ο Πούτιν υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει "αυταρχικό σύστημα" στη Ρωσία.

"Δεν μπορώ να συμφωνήσω με τον χαρακτηρισμό αυτόν. Η μεγαλύτερη απόδειξη είναι η απόφασή μου να εγκαταλείψω τη θέση μου ύστερα από δυο θητείες. Εάν σκεφτόμουν ότι έπρεπε να επιλέξω το δρόμο του αυταρχισμού, θα είχα αλλάξει το Σύνταγμα, είναι εύκολο να το κάνω", είπε.

Ο ρώσος πρόεδρος προέβλεψε επίσης ότι το τέλος του κόσμου δεν θα έλθει πριν από 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια, γιατί "έτσι λειτουργεί ο ήλιος μας". "Γνωρίζω ότι το τέλος του κόσμου θα έλθει σε 4,5 δισ. χρόνια. Αυτός είναι ο κύκλος ζωής του ήλιου μας", τόνισε.

Ο Πούτιν υπογράμμισε ωστόσο ότι δεν φοβάται τη στιγμή που "ο αντιδραστήρας θα κλείσει και όλα θα τελειώσουν". "Γιατί να φοβάμαι εάν αυτό είναι αναπόφευκτο", είπε.


Ο ρώσος πρόεδρος δήλωσε επίσης έτοιμος να χορηγήσει ρωσικό διαβατήριο στο γάλλο ηθοποιό Ζεράν Ντεπαρντιέ, εάν αυτός το επιθυμεί.

"Εάν ο Ζεράρ θέλει πραγματικά μια άδεια παραμονής ή ένα ρωσικό διαβατήριο, το θέμα θα ρυθμιστεί και μάλιστα θετικά", τόνισε ο Πούτιν όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις που αποδίδουν στον ηθοποιό, στη Γαλλία.

"Ο Πούτιν μού έχει ήδη στείλει διαβατήριο", δήλωσε ο ηθοποιός σύμφωνα με φίλους τους, τους οποίους επικαλέσθηκε προχθές στην ιστοσελίδα της η γαλλική εφημερίδα Le Monde.

Ο εκπρόσωπος του Πούτιν Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε την Τετάρτη ότι η αναφορά στο ρωσικό διαβατήριο ήταν "προφανώς ένα αστείο".

"Είμαι βέβαιος ότι οι ανώτεροι αξιωματούχοι (στη Γαλλία) δεν ήθελαν να προσβάλουν τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ",πρόσθεσε ο Πούτιν.

"Εμείς οι πολιτικοί, υπερασπιζόμαστε πάντα την πολιτική μας και τις αποφάσεις που λαμβάνουμε. Εάν αυτό έγινε με όχι πολύ κομψό τρόπο, είναι λυπηρό. Με τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ έχουμε φιλικές σχέσεις, όμως γνωρίζω ότι αισθάνεται Γάλλος", τόνισε.

Ικανοποίηση για την οικονομία της χώρας

Την ικανοποίησή του για την πορεία της ρωσικής οικονομίας, η οποία διατήρησε ένα επίπεδο βιώσιμης ανάπτυξης παρά τη δύσκολη διεθνή συγκυρία, εξέφρασε ο ρώσος πρόεδρος.

"Τα αποτελέσματα είναι καλά" ανέφερε, παρουσιάζοντας την οικονομική κατάσταση της Ρωσίας.

Ο Πούτιν υπογράμμισε ότι το ΑΕΠ σημείωσε αύξηση κατά 3,7% στο διάστημα από τον Ιανουάριο ως τον Οκτώβριο παρά τη δύσκολη διεθνή συγκυρία, με ύφεση στις περισσότερες χώρες της ευρωζώνης και με την επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας.

Εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για τη μείωση του ποσοστού ανεργίας στο 5,4% το Νοέμβριο, έναντι 6,6% στις αρχές του έτους, "ένας καλός δείκτης" και "ένας από τους καλύτερους των αναπτυγμένων οικονομιών".

"Αυτό είναι αποτέλεσμα του έργου της κυβέρνησης", υπογράμμισε.

Η κυβέρνηση υπολογίζει για το 2012 μια οικονομικής ανάπτυξη της τάξης του 3,5% του ΑΕΠ, μετά το 4,3% του 2011, ενώ το ΔΝΤ περιμένει μια επέκταση κατά περίπου 3,75% στο διάστημα 2012-2013.

Ο ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε ότι η ύφεση στην ερωζώνη αποτέλεσε εμπόδιο για την οικονομική ανάπτυξη της Ρωσίας και ότι η φτωχή σοδειά έπληξε την οικονομία κατά το τρίτο και τέταρτο τετράμηνο, αυξάνοντας τον πληθωρισμό σε πάνω από 6%.

Ο Πούτιν εξέφρασε ανησυχία για την επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της βιομηχανικής παραγωγής. Επεσήμανε ωστόσο το χαμηλό ποσοστό ανεργίας του 5,3-5,4%, το οποίο χαρακτήρισε "καλό, ένα από τα καλύτερα όλων των αναπτυγμένων οικονομιών του κόσμου".

Εξάλλου, ο ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι ο αμερικανικός νόμος που τιμωρεί τους Ρώσους οι οποίοι κατηγορούνται για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δηλητηριάζει τις σχέσεις Μόσχας-Ουάσινγκτον.

"Αυτό είναι πολύ κακό. Αυτό, βεβαίως δηλητηριάζει τη σχέση μας", είπε.

Ο πρόεδρος Πούτιν χαρακτήρισε "σωστή" την απόφαση που πήρε την Τετάρτη η Δούμα να απαγορευτούν οι υιοθεσίες από Αμερικανούς παιδιών από τη Ρωσία.

Την απόφαση αυτή έλαβε η Δούμα αντιδρώντας στις κυρώσεις που προβλέπει ο "νόμος Μαγκνίτσκι" που ψηφίστηκε από το αμερικανικό Κογκρέσο.

Ο νόμος αυτός απαγορεύει την είσοδο στις ΗΠΑ και προβλέπει την κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων των ρώσων αξιωματούχων που εμπλέκονται στο θάνατο στη φυλακή, το 2009 στη Μόσχα, του ρώσου νομικού Σεργκέι Μαγκνίτσκι ή σε άλλες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.


Πηγή: nooz

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Πούτιν: Στη Ρωσία δεν υπάρχει αυταρχικό σύστημα"

Leave a reply