[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ιταλία: Όλο και πιο κοντά πρόωρες εκλογές και επιστροφή Μπερλουσκόνι
Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO


Οργιάζει η φημολογία στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, όπως και για την επιστροφή του πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Οι βουλευτικές εκλογές είναι πιθανό να πραγματοποιηθούν τον Μάρτιο, ή ακόμη και νωρίτερα, τον Φεβρουάριο. Όπως αναφέρει η δημόσια τηλεόραση RAI οι διαπραγματεύσεις για την έγκριση νέου εκλογικού νόμου, φαίνεται να ναυαγούν.

Η κεντροδεξιά κατέθεσε νέα πρόταση βάσει της οποίας, όποια συμμαχία πολιτικών δυνάμεων καταφέρει να ξεπεράσει το 40% των ψήφων, θα μπορεί να εξασφαλίσει «μπόνους» πενήντα εδρών. Η κεντροαριστερά όμως ξεκαθάρισε ότι δεν εννοεί να συναινέσει σε αυτό.

Σήμερα το απόγευμα, παράλληλα, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι συναντάται με τον γραμματέα του κόμματός του, του Λαού της Ελευθερίας, Αντζελίνο Αλφάνο, για να σχεδιάσουν τις μελλοντικές κινήσεις τους.

Όπως τονίζουν αναλυτές, ο «Καβαλιέρε», σκοπεύει να ανακοινώσει σύντομα ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος πρωθυπουργός, παρά το ότι η κίνηση μπορεί να διασπάσει την παράταξή του.

Ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, σύμφωνα με γκάλοπ, σε περίπτωση επανασύστασης του κόμματος «Φόρτσα Ιτάλια» που είχε δημιουργήσει το 1994 δεν θα κατάφερνε να συγκεντρώνει πάνω από το 9% των ψήφων, ενώ ο Λαός της Ελευθερίας χωρίς τον Μπερλουσκόνι θα εξασφάλιζε γύρω στο 10,5%.

Τα κύρια πρόσωπα της προεκλογικής εκστρατείας αναμένεται να είναι, λοιπόν ο Μπερσάνι, ο Μπερλουσκόνι, αλλά και ο Μπέπε Γκρίλο, ο επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων, που ζητεί να δοθεί τέλος στην λιτότητα και να μειωθούν δραστικά οι αμοιβές των πολιτικών.

Αίνιγμα αποτελεί, πάντως, ο μελλοντικός ρόλος και οι προθέσεις του Μάριο Μόντι. Το χριστιανοδημοκρατικό κέντρο πρόκειται να βασίσει την προεκλογική του εκστρατεία στην ανάγκη να συνεχισθεί η οικονομική εξυγίανση που ξεκίνησε πριν ένα χρόνο, με την παρούσα κυβέρνηση. Ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός πάντως έχει δηλώσει ότι θα σκεφθεί με ποιο τρόπο μπορεί να είναι χρήσιμος στην χώρα, μόνον «αφού έχουν κλείσει οι κάλπες».     


Πηγή: newpost

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ιταλία: Όλο και πιο κοντά πρόωρες εκλογές και επιστροφή Μπερλουσκόνι"

Leave a reply