[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO


Είμαι σίγουρος πως ο τίτλος και μόνο θα είναι από τις φράσεις με την μεγαλύτερη αναζήτηση στο Google αυτές τις μέρες. Πόσες θεωρίες και παραφιλολογία έχει αναπτυχθεί για την φετινή χρονιά, για την επικείμενη καταστροφή όπως την προφήτεψαν οι Μάγιας και για όσα θα επακολουθήσουν.

Θυμάμαι αυτή την υστερία να επικρατεί και πίσω στο 1999, όταν περιμέναμε να έρθει η νέα χιλιετία και φυσικά κυκλοφορούσαν ανάλογα εσχατολογικά σενάρια, κυρίως με το “Millenium Bug” το οποίο υποτίθεται θα τρέλαινε τους υπολογιστές και κατά συνέπεια θα ζούσαμε σκηνές ανάλογες του “Terminator”. Φυσικά τίποτα δεν συνέβη και η ζωή συνέχισε να κυλά κανονικά.

Εκείνη την περίοδο, όπως και φέτος και όπως θα συμβεί και στο μέλλον, έκαναν την εμφάνισή τους αιρέσεις που παρότρυναν για ομαδικές αυτοκτονίες, διάφοροι θυμήθηκαν αγίους γέροντες και εκκλησιαστικές μπαρούφες, ενώ τα πιο…επιχειρηματικά μυαλά έστησαν ολόκληρο παζάρι φόβου κι ελπίδας γύρω από “το τέλος του κόσμου”.

Έτσι και το 2012 τα κείμενα, οι “προφητείες”, οι διάφοροι γέροντες Παίσιοι και οι ειδήμονες των σεναρίων του ολέθρου οργίασαν. Στην Αργεντινή για αύριο 21\12, οι αρχές απαγόρευσαν την πρόσβαση στο ψηλότερο βουνό της χώρας το Ουριτόρκο, υπό τον φόβο μαζικών αυτοκτονιών! Στην Γαλλία πάλι, ένα μικρό χωριό 200 κατοίκων, το Bugarach φημολογείται ότι θα είναι το μόνο που θα μείνει όρθιο από την συντέλεια. Το…εκλεκτό χωριό δεν το άφησαν αναξιοποίητο οι κάτοικοί του, αφοί νοικιάζουν σε τουρίστες δωμάτια μέχρι και με 1500 ευρώ την βραδιά!

Σε όλα αυτά προσθέστε τις ορδές φανατικών και ορθόδοξων ελλαδέμπορων, που συνδέουν τις προφητείες των Μάγιας με εκκλησιαστικές προφητείες και συμπτωματικά αυτές οι “απόψεις” φιλοξενούνται σε blogs και εν γένει σελίδες με “πατριωτικό” περιεχόμενο και αισθητική που παραπέμπει σε κίτρινες φυλλάδες τύπου “Ελέυθερη Ώρα”.

Η ΝΑΣΑ αναγκάστηκε να βγάλει βίντεο που διαψεύδει όλη αυτή την καταστροφολαγνεία. Από τον πλανήτη Νιμπιρού, ως τις ηλιακές καταιγίδες, τα τσουνάμι και τους μετεωρίτες, μπορεί το σύμπαν να είναι άπειρο, αλλά το ίδιο συμβαίνει και με την βλακεία. Θα ήθελα μια φορά, όσοι διαδίδουν τέτοια σενάρια ή πουλάνε φύλλα ή κερδίζουν “κλικς” σε διαδικτυακούς τόπους και βέβαια διαψεύδονται, να βγουν να πουν ένα συγγνώμη. Έστω να αναγνωρίσουν την αρρώστια τους.

Προσωπικά δεν πιστεύω σε κανένα τέλος του κόσμου με όρους φυσικούς. Ο κόσμος θα υπάρχει και χωρίς εμάς. Ωστόσο είναι αναγκαία μια επανεκκίνηση, το γκρέμισμα αυτού του σάπιου, κουρασμένου και άδικου κόσμου και η αρχή ενός νέου, ανθρώπινου και χτισμένου πάνω σε αξίες που είναι ικανές να ενώσουν για μια καλύτερη ζωή. Keep dreaming.

strange journal

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ"

Leave a reply