[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Μέχρι την Τρίτη παρατείνεται η επαναγορά ελληνικών ομολόγων
Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Δεύτερη ευκαιρία για να προσελκύσει περισσότερους ομολογιούχους και να ενταχθούν περισσότεροι ενδιαφερόμενοι στο πρόγραμμα επαναγοράς ελληνικών ομολόγων, ανακοίνωσε πως δίνει μέχρι αύριο, Τρίτη 11 Δεκεμβρίου έως τις 2 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος, ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους.

Η διορία εγγραφής υποψηφίων που αποδέχονται την προσφορά του ελληνικού δημοσίου έληξε τυπικά την Παρασκευή το απόγευμα, μετά την αποτίμηση, όμως, της ανταπόκρισης των ομολογιούχων το Σαββατοκύριακο, το υπουργείο Οικονομικών, σε συνεννόηση και με την Τρόικα, ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα, ότι αποφάσισε να ανοίξει πάλι το βιβλίο προσφορών, διευκρινίζοντας πάντως ότι οι κάτοχοι ομολόγων που υπέβαλαν ήδη αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα επαναγοράς ως την Παρασκευή, δεν μπορούν να ανακαλέσουν ή να τροποποιήσουν τους όρους της συμμετοχής τους.

Το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών προέβη στην ενέργεια αυτή θέλοντας να αυξήσει το «προς εξαγορά» κρατικά ομόλογα του δημοσίου σε τουλάχιστον 30 δισ. και άνω, στο ένα τρίτο τα ονομαστικής τους αξίας.

ΟΔΔΗΧ: «Δε θα ξαναβρείτε άλλη ευκαιρία»

Ο επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, κ. Στέλιος Παπαδόπουλος, δήλωσε: «Αποφασίσαμε να παρατείνουμε την πρόσκληση για την ανταλλαγή έως τις 11 Δεκεμβρίου 2012. Οι κάτοχοι που δεν έχουν μέχρι κάνει ως τώρα προσφορά μπορούν να αξιοποιήσουν την ευκαιρία της ρευστότητας που τους προσφέρεται. Οι επενδυτές θα πρέπει να έχουν κατά νου ότι ακόμα και αν η Ελλάδα αποδεχθεί όλα τα ομόλογα που θα προσφερθούν βάσει της Πρόσκλησης, θα εξακολουθήσει να συνεργάζεται με τους επίσημους πιστωτές της τομέα και εξετάζει περαιτέρω μέτρα για να θέσει το χρέος της σε βιώσιμη πορεία. Τα μελλοντικά μέτρα δεν περιλαμβάνουν  άλλη ευκαιρία για να βγουν από επενδύσεις σε ομόλογα, στα επίπεδα τιμών που προσφέρονται βάσει αυτή της επαναγοράς».


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Μέχρι την Τρίτη παρατείνεται η επαναγορά ελληνικών ομολόγων"

Leave a reply