[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Πέθανε η φοιτήτρια που είχε πέσει θύμα ομαδικού βιασμού
Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Βαθιά συναισθήματα λύπης, αλλά και φόβο για το ενδεχόμενο να ξεσπάσει νέος γύρος ταραχών στην Ινδία προκάλεσε η ανακοίνωση του θανάτου της 23χρονης Ινδής που πριν από λίγες ημέρες έπεσε θύμα βίαιου ομαδικού βιασμού.

Η 23χρονη φοιτήτρια Ιατρικής που τραυματίστηκε σοβαρά από τους βιαστές της στις 16 Δεκεμβρίου είχε μεταφερθεί από την Πέμπτη με πρόνοια της κυβέρνησης της Ινδίας στη Σιγκαπούρη για νοσηλεία.Σύμφωνα με το BBC, η κατάσταση της υγείας της ήταν ιδιαίτερα επιβαρημένη από τα τραύματα του βιασμού και από τη ρίψη της από λεωφορείο εν κινήσει. Για δυο εικοσιτετράωρα η 23χρονη νοσηλεύθηκε στην εντατική μονάδα νοσοκομείου στη Σιγκαπούρη πριν τελικά καταλήξει τα ξημερώματα του Σαββάτου ώρα Ελλάδας.

«Με βαθύτατη λύπη ανακοινώνουμε ότι η ασθενής απεβίωσε ειρηνικά στις 4:45 π.μ. στις 29 Δεκεμβρίου 2012 (σ.σ. τοπική ώρα). Η οικογένειά της και αξιωματούχοι από την πρεσβεία της Ινδίας βρίσκονταν στο πλευρό της» ανέφερε το επίσημο ανακοινωθέν του νοσοκομείου Mount Elizabeth της Σιγκαπούρης, όπου η άτυχη 23χρονη άφησε την τελευταία της πνοή.

Την απέραντη θλίψη του εξέφρασε ο Ινδός πρωθυπουργός Manmohan Singh μόλις γνωστοποιήθηκε η τραγική κατάληξη, υπογραμμίζοντας στη δήλωσή του ότι θα ριφθεί άπλετο φως στη υπόθεση, ενώ έδωσε όρκο να προστατεύσει τα δικαιώματα των γυναικών.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί έξι ύποπτοι, ενώ δυο αστυνομικοί έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα μετά το περιστατικό της 16ης Δεκεμβρίου που συγκλόνισε την Ινδία και προκάλεσε βίαιες διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός αστυνομικού και επανέφερε στο προσκήνιο τη συζήτηση για τα δικαιώματα των γυναικών στη χώρα.

Δυνητικά, η αναγγελία του θανάτου της 23χρονης μπορεί να προκαλέσει νέο γύρο ταραχών και διαδηλώσεων στη δεύτερη πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου, όπως αναφέρει το Reuters σε εκτενές ρεπορτάζ του.

Πηγή: real

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Πέθανε η φοιτήτρια που είχε πέσει θύμα ομαδικού βιασμού"

Leave a reply