[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
ΣΥΡΙΖΑ: Το μνημονιακό έγκλημα βαφτίζεται εθνική σωτηρία
Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωση του, με αφορμή την χθεσινή απόφαση εκταμίευσης της δόσης για την Ελλάδα.

Το γραφείο τύπου του κόμματος αναφέρει ότι: «Για μια ακόμη φορά το μνημονιακό έγκλημα βαφτίζεται ως εθνική σωτηρία. Η κυβέρνηση πανηγυρίζει την απόφαση του Eurogroup παρόλο που δεν δίνεται δίκαιη και βιώσιμη απάντηση στο χρέος και παρά το γεγονός ότι δεν θα υπάρξει ρευστότητα στην αγορά από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, όπως άλλωστε ομολόγησε ο ίδιος ο κ. Προβόπουλος στη Βουλή τις προηγούμενες ημέρες».

«Κλείνει τα μάτια μπροστά στις ακραίες συνέπειες της άγριας πολιτικής λιτότητας στην οικονομία και την κοινωνία, προωθεί μια φορολογική μεταρρύθμιση που συνιστά ακραίο παράδειγμα λεηλασίας των εισοδημάτων των ασθενέστερων και των μεσαίων στρωμάτων, κλείνοντας ταυτόχρονα κάθε στρόφιγγα ανάπτυξης. Τα πρόσθετα μέτρα που σκοπεύουν να παρουσιάσουν από κοινού κυβέρνηση και τρόικα το επόμενο διάστημα ως ανυπέρβλητη αναγκαιότητα και θα είναι πάλι τα τελευταία μέχρι τα επόμενα, είναι το μόνο σίγουρο αποτέλεσμα αυτού που σήμερα χαρακτηρίζεται ως “εθνική επιτυχία”», προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η μόνη προοπτική διεξόδου της κοινωνίας από την πολιτική της ακραίας λιτότητας είναι η ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής και των εκφραστών της σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, η στήριξη του εναλλακτικού στρατηγικού σχεδίου της αριστεράς με βασικούς πυλώνες την προστασία της εργασίας, την ανάπτυξη, την κοινωνικά δίκαιη φορολογία, το κοινωνικό κράτος και τα δημόσια αγαθά», καταλήγει η ανακοίνωση.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "ΣΥΡΙΖΑ: Το μνημονιακό έγκλημα βαφτίζεται εθνική σωτηρία"

Leave a reply