[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Στις 15 Ιανουαρίου ξεκινούν οι εκπτώσεις - Έως 50%
Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO

Από την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013 έως την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου θα διαρκέσουν οι χειμερινές εκπτώσεις, οι οποίες αναμένεται να διαμορφωθούν σε επίπεδα άνω του 50%.

Παράλληλα, η μεγάλη πτώση του τζίρου για το σύνολο της αγοράς αλλά και η μειωμένη κίνηση τις ημέρες των γιορτών - παρά τις προσφορές - αναγκάζουν τους επιχειρηματίες να αρχίσουν νωρίτερα τις μεγάλες μειώσεις τιμών.

Μιλώντας στον Βήμα 99,5, ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Νίκος Κογιουμτζής έκανε λόγο για μείωση του τζίρου κατά 25% κατά τις φετινές γιορτές.

Η πτώση του τζίρου αποτυπώνεται και στα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στο Λιανικό Εμπόριο, χωρίς τα καύσιμα, κατά τον μήνα Οκτώβριο 2012 ήταν μειωμένος κατά 16,5% σε ετήσια βάση, ενώ αν συμπεριληφθούν τα καύσιμα ο τζίρος του λιανεμπορίου σημείωσε μείωση 17,1%.

Ειδικά ο Δεκέμβριος που παραδοσιακά είναι μήνας αγορών, καθώς πραγματοποιείται σε αρκετούς κλάδους του εμπορίου το 50% και πλέον των πωλήσεών τους, το 2012 δεν θύμιζε με τίποτα άλλες χρονιές.

Η πτώση της κατανάλωσης έπληξε επίσης και τις μεγάλες αλυσίδες και τα πολυκαταστήματα.

«Το 2013 η ελληνική αγορά θα έχει δύο όψεις, τη σκοτεινή που άφησε το 2012 και τη φωτεινή της προσδοκίας που φέρνει κάθε καινούργιος χρόνος» είπε στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου ΕΣΕΕ , Βασίλης Κορκίδης.

«Το ελληνικό εμπόριο αν και δοκιμάζεται σκληρά» συμπλήρωσε «είναι έτοιμο να στηρίξει την αναπτυξιακή διαδικασία της χώρας και να διασώσει τη χειμαζόμενη ελληνική αγορά. Οι έμποροι προσπαθούν να είναι αισιόδοξοι και πιστεύουν ότι το 2013 θα είναι η χρονιά λήξης του οικονομικού πολέμου και τερματισμού των πολιτικών λιτότητας που τροφοδοτούν εντάσεις στην αγορά».

Εν τω μεταξύ, κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη τα εμπορικά καταστήματα, λόγω της λειτουργίας τους την τελευταία Κυριακή του χρόνου.

Το ωράριο των καταστημάτων θα επανέλθει στους κανονικούς ρυθμούς την Πέμπτη.



Πηγή: nooz

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for " Στις 15 Ιανουαρίου ξεκινούν οι εκπτώσεις - Έως 50%"

Leave a reply