[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ποιες ταινίες δεν θα χάσουμε το 2013
Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO

Δέκα συν μια ταινίες που αξίζει να δείτε τη νέα χρονιά



Δέκα συν μια ταινίες που δεν πρέπει να χάσετε το 2013. Το '13 θα είναι μια χρονιά γεμάτη μεγάλα blockbusters αλλά και ανεξάρτητες παραγωγές, ταινίες για όλα τα γούστα. Ταινίες δυνατές που θα μας καθηλώσουν και θα μας μαγέψουν μέσα στην σκοτεινή αίθουσα. 

Το Πρώτο Θέμα σας προτείνει όλες τις παραγωγές που έρχονται από αυτόν τον Γενάρη μέχρι και το καλοκαίρι όπου και θα κλείσει η χειμερινή σεζόν. Βέβαια το πρώτο εξάμηνο του ’13, και ειδικά οι πρώτοι δύο μήνες, είναι η περίοδος που θα κάνουν πρεμιέρα οι πιο δυνατές ταινίες που περιμένουμε. Και αυτό γιατί αυτή η περίοδος είναι ακριβώς πριν τα βραβεία Όσκαρ και είναι πιο σημαντική για τις παραγωγές ταινιών και τις εισπράξεις στα box office. 

Την Πρωτοχρονιά άνοιξαν κάποιες καλές ταινίες, με πιο σημαντική την Άννα Καρένινα του Τζο Ράιτ με πρωταγωνίστρια την Κίρα Νάιτλι, που έχει γεμίσει τις αθηναϊκές αίθουσες. 

Τις επόμενες εβδομάδες έχουμε να περιμένουμε- τις εξής

Επιχείρηση: ARGO (10/1)

Είναι η τρίτη σκηνοθετική απόπειρα του ηθοποιού Μπεν Αφλεκ και δείχνει ότι ο Αφλεκ έχει πολλά ταλέντα. Βασισμένη σε αληθινή ιστορία, η  ταινία περιγράφει την αποστολή διάσωσης έξι Αμερικανών, η οποία έλαβε χώρα τον Νοέμβριο του 1979, στο παρασκήνιο της κρίσης του Ιράν.


 

Django o τιμωρός (17/1)

Του Κουέντιν Ταραντίνο. Αγαπημένος σκηνοθέτης στο ελληνικό κοινό, έρχεται με την νέα του ταινία, ένα κλασσικό γουέστερν «εκδίκησης».  Στιλάτο και βίαιο έτσι ακριβώς όπως έχουμε συνηθίσει τον Ταραντίνο στα καλύτερα του, το φιλμ δυναμώνει ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο ο οποίος υποδύεται έναν ρατσιστή κτηματία στον αμερικανικό Νότο λίγο πριν από το ξέσπασμα του αμερικανικού Εμφυλίου.



Lincoln (24/1)

Του Στίβεν Σπίλμπεργκ με τον Ντάνιελ Ντέι Λούις. Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, έχουμε ήδη γράψει για το φαινόμενο «Λινκολν». Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις πάει κατευθείαν για Όσκαρ. Η καλύτερη ερμηνεία της χρονιάς.




Gangster Squad (24/1)

Σων Πεν, Ράιαν Γκόζλινγκ, Τζος Μπρόλιν, Νικ Νόλτε, Έμμα Στόουν σε μια κλασσική νουάρ περιπέτεια για καλούς και κακούς. Μπάτσοι εναντίον μαφιόζων με υπέροχα οπτικά εφέ, άφθονη τεστοστερόνη και πολύ καλές ερμηνείες, όλα με φόντο την Νέα Υόρκη την δεκαετία του ‘20.



Zero dark thirty (31/1)

Έχει προκαλέσει θόρυβο στις Ηνωμένες Πολιτείες εξαιτίας ορισμένων σκηνών ανάκρισης υπόπτων τρομοκρατίας από πράκτορες της CIA, αλλά σίγουρα ο θόρυβος κάνει καλό στην δημοσιότητα… τελευταία ο θόρυβος αυξάνεται καθώς η σκηνοθέτιδα της ταινίας «ερευνάται» από την ίδια την CIA. Η ταινία αναφέρεται στον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» με φόντο τον κύριο στόχο των ΗΠΑ τον Οσάμα Μπιν Λάντεν και πως οι Αμερικάνοι προσπαθούν να τον πιάσουν. Δυνατή περιπέτεια.



Οδηγός Αισιοδοξίας (31/1)

Μας αρέσει πάρα πολύ ο Μπράντλει Κούπερ, και μας αρέσει ακόμα περισσότερο ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο ειδικά σε ρόλους όπως αυτός. Μια ρομαντική κωμωδία, που δεν είναι όμως καθόλου εύκολη. Ο Μπράντλει Κούπερ, βγαίνει από μια ψυχιατρική κλινική και επιστρέφει στο πατρικό του, (μπαμπάς ο Ντε Νίρο) προσπαθώντας να γίνει ο άνδρας που η πρώην γυναίκα του θα δεχόταν πίσω. Στην πορεία γνωρίζει μια νεαρή γυναίκα με τα δικά της προβλήματα. 



Χίτσκοκ (7/2)

Ο μέγιστος Άντονι Χόπκινς, σε ένα επίσης μέγιστο ρόλο, παίζει τον Βρετανό σκηνοθέτη Αλφρεντ Χιτσκοκ σε μια προσωπογραφία της μυστηριώδους αυτής προσωπικότητας. Φυσικά δεν θα μπορούσε κανείς να παίξει τον ρόλο καλύτερα. Εξαιρετική και η Χέλεν Μίρεν ως γυναίκα του.



Οι Άθλιοι (14/2)

Ο Βίκτωρ Ουγκώ έχει την τιμητική του φέτος. Μετά τον Άνδρα που Γελά,  το πασίγνωστο μυθιστόρημα του Γάλλου συγγραφέα, οι «Άθλιοι», έρχεται τον Φλεβάρη σε μια νέα κινηματογραφική εκδοχή. Ο Χιού Τζάκμαν παίζει τον Γιάννη Αγιάννη (αυτό το περιμένουμε με περιέργεια) και η Αν Χαθαγουεϊ τη μικρή του κόρη Φαντίν.



Οz: The Great And Powerful (7/3)

Μια ακόμα διασκευή ενός κλασσικού βιβλίου, ο Τζέημς Φράνκο σε ένα «μαγικό» συνδυασμό μαζί με Μίλα Κούνις, Ρέητσελ Βάις και Μισέλ Γουίλιαμς. Ναι καλά καταλάβατε, ο Φράνκο υποδύεται το Μάγο του Οζ. Η ταινία είναι η ιστορία «πρίν» τον κανονικό Μάγο του Οζ (που γυρίστηκε το 1939 με την Τζούντι Γκάρλαντ). 



Stoker (κάπου τον Μάρτιο)

Ο Κορεάτης σκηνοθέτης του «Old Boy» κάνει το πρώτο του βήμα στο Χόλιγουντ με αυτή την ανεξάρτητη παραγωγή. Με τις Μια Γουασίσκοβσκα και Νικόλ Κίντμαν στους πρωταγωνιστικούς ρόλους να βοηθάνε αρκετά στο να γίνει αυτή η ταινία πολύ καλή. Θρίλερ ψυχολογικό και σκοτεινό, για ένα νεαρό κορίτσι που χάνει τον πατέρα της και αφού καταφθάνει ένας μυστήριος θείος να μείνει μαζί της, τον ερωτεύεται.




The Great Gatsby (16/5)

Τελευταία και καλύτερη ίσως η πιο αναμενόμενη ταινία, και το πιο μεγαλεπήβολο πρότζεκτ της νέας χρονιάς, το αριστούργημα του Φρανκ Σκοτ Φιτζέραλντ, ένα από τα κλασσικά πλέον δείγματα λογοτεχνίας του περασμένου αιώνα, γυρίζεται σε ταινία με εκπληκτικά εφέ, σύγχρονο στόρι και πολύ διάσημο καστ. Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Κάρει Μαλιγκαν και Τόμπι Μαγκουάιρ. Η ιστορία του δισεκατομμυριούχου Jay Gatsby μέσα στα ‘20s, στην Αμερική.





Πηγή: protothema

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ποιες ταινίες δεν θα χάσουμε το 2013"

Leave a reply