[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Εκτέλεσαν Κούρδες ακτιβίστριες στο Παρίσι
Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO

Τρεις γυναίκες κουρδικής καταγωγής βρέθηκαν νεκρές τη νύκτα με μία σφαίρα στο κεφάλι στο Κουρδικό Ινστιτούτο στο Παρίσι, έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή.

Ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μανουέλ Βαλ, ο οποίος έσπευσε στο σημείο της τραγωδίας, χαρακτήρισε τις δολοφονίες "απαράδεκτες".

"Τρεις γυναίκες πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν, χωρίς αμφιβολία εκτελέσθηκαν. Πρόκειται για ένα σοβαρό γεγονός, που δικαιολογεί την παρουσία μου εδώ" δήλωσε.

Και πρόσθεσε: "Να είστε βέβαιοι για την αποφασιστικότητα των γαλλικών Αρχών να ρίξουν φως σε αυτή την απαράδεκτη πράξη" δήλωσε.

Η έρευνα ανατέθηκε στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία της γαλλικής αστυνομίας. "Η σκηνή (του εγκλήματος) παραπέμπει σε εκτέλεση, αλλά η έρευνα θα πρέπει να διαλευκάνει τις ακριβείς συνθήκες του δράματος", είχε δηλώσει νωρίτερα αστυνομική πηγή.

"Απαράδεκτες" χαρακτήρισε τις δολοφονίες ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών



Σύμφωνα με πληροφορίες, τα θύματα είναι η Σακίν Τσανσίζ, συνιδρύτρια του PKK, η 32χρονη Φιντάν Ντογάν, υπεύθυνη του κουρδικού κέντρου ενημέρωσης, και η Λεϊλά Σοϊλεμέζ, νεαρή ακτιβίστρια.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της ομοσπονδίας των κουρδικών οργανώσεων Λεόν Εντάρ,οι τρεις γυναίκες βρίσκονταν μόνες στον χώρο το κέντρου ενημέρωσης το μεσημέρι της Τετάρτης. Το απόγευμα, μέλος της κουρδικής κοινότητας θέλησε να εισέλθει στο κτίριο, αλλά χωρίς επιτυχία διότι δεν είχε τα κλειδιά.


Τα τρία πτώματα ανακαλύφθηκαν τη νύχτα, λίγο μετά τις 02.00.

Δύο από τις γυναίκες είχαν δεχθεί μία σφαίρα στον αυχένα,
ενώ η τρίτη έφερε τραύματα στην κοιλιακή χώρα και το μέτωπο, σύμφωνα με πηγές της ομοσπονδίας κουρδικών οργανώσεων, η οποία κάλεσε τους Κούρδους της Ευρώπης να συγκεντρωθούν στο Παρίσι για να καταγγείλουν το έγκλημα.

Το κέντρο ενημέρωσης του Κουρδιστάν βρίσκεται σε κεντρικό δρόμο του 10ου διαμερίσματος της γαλλικής πρωτεύουσας.

Δεκάδες μέλη της κουρδικής κοινότητας του Παρισιού συγκεντρώθηκαν έξω από το οίκημα
, όπου παραμένουν τα τρία πτώματα.

"Δεν είναι νεκρές", "Είμαστε όλοι PKK", "Τουρκία δολοφόνος, Ολάντ συνένοχος!" ήταν μερικά από τα συνθήματα που φώναζαν οι συγκεντρωμένοι, οι οποίοι κυμάτιζαν κουρδικές σημαίες και άλλες με το πρόσωπο του φυλακισμένου ηγέτη του PKK Αμπντουλά Οτσαλάν.



Στην Άγκυρα, ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Χουσεΐν Τσελίκ δήλωσε ότι η υπόθεση παραπέμπει σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών στους κόλπους του PKK.

"Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν διαφωνίες, έριδες στους κόλπους του PKK", είπε διατυπώνοντας την υπόθεση ότι οι δολοφονίες είναι πιθανόν να συνδέονται με την πρόσφατη διαδικασία διαλόγου μεταξύ των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, κατ΄εντολή του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον Αμπντουλά Οτσαλάν, με στόχο τον αφοπλισμό των κούρδων ανταρτών.

Η γαλλική δικαιοσύνη έχει κατ΄επανάληψιν ασχοληθεί στο παρελθόν με υποθέσεις της κουρδικής κοινότητας της Γαλλίας που αφορούσαν τη χρηματοδότηση του PKK μέσω υπεξαίρεσης πόρων ή της επιβολής "επαναστατικού φόρου".

Στη Γαλλία, η κουρδική κοινότητα αριθμεί 150.000 μέλη,
το 90% των οποίων είναι Κούρδοι της Τουρκίας, σύμφωνα με μελέτη το 2006 της Ρουζέν Γουερντί, ειδικού του Κουρδικού Ινστιτούτου του Παρισιού.



Πηγή: nooz

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Εκτέλεσαν Κούρδες ακτιβίστριες στο Παρίσι"

Leave a reply