[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ερχεται ποινή φόρου 22% για όσους δεν μαζέψουν αποδείξεις
Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO

Με τη λογική πως θα πρέπει όλοι οι φορολογούμενοι να καταναλώσουν τουλάχιστον το 1/4 του εισοδήματος τους και να το αποδείξουν κιόλας με τη συλλογή παραστατικών, το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε πως θα ισχύσει το 2013 η συλλογή αποδείξεων.

Τελικά το 22% ορίστηκε να είναι η «ποινή» φόρου η οποία θα επιβάλλεται σε όσους φορολογούμενους δεν θα συγκεντρώνουν το απαιτούμενο ποσό αποδείξεων για τα εισοδήματα που θα έχουν μέσα στο 2013. Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να δοθούν κίνητρα για τη συγκέντρωση αποδείξεων από τους φορολογούμενους.

Ο συντελεστής αυτός θα επιβάλλεται επί της διαφοράς μεταξύ του απαιτούμενου ποσού αποδείξεων και του ποσού των αποδείξεων που θα συγκεντρώνει ο κάθε φορολογούμενος, εφόσον φυσικά υπάρχει τέτοια διαφορά.

Σε ότι αφορά τα υψηλά εισοδήματα άνω των 42.000 ευρώ που δεν θα έχουν έκπτωση φόρου θα υποχρεωθούν και εκείνα με τη σειρά τους να συγκεντρώνουν αποδείξεις γιατί και αυτά θα έχουν ποινή, η οποία μάλλον θα οριστεί με τη σειρά της στο 22%.

Δεν θα ισχύσει το μέτρο των αποδείξεων για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η υποχρέωση συλλογής αποδείξεων θα ισχύσει και για όσους μισθωτούς ή συνταξιούχους έχουν εισόδημα πάνω από 42.000 ευρώ και δεν δικαιούνται της έκπτωσης φόρου των 2.100 ευρώ, ενώ αντιθέτως δεν θα ισχύσει για τους ελεύθερους επαγγελματίες!

Όπως τόνισε αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, απαντώντας στο παράδοξο του πράγματος, οι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν κίνητρο να συλλέγουν αποδείξεις από τη στιγμή που θα εγγράφονται πλέον στα βιβλία τους και έτσι θα μειώνουν τα ακαθάριστα έσοδα τους.



STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ερχεται ποινή φόρου 22% για όσους δεν μαζέψουν αποδείξεις"

Leave a reply