[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Τι λέει το άρθρο 46 για τη μόνιμη πλέον εισφορά σε αυτοκίνητα,σκάφη, πισίνες;
Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO

Με το άρθρο 46 του φορολογικού, μονιμοποιείται πλέον η εισφορά σε αυτοκίνητα πάνω απο 1.929 κ.ε., σε σκάφη αναψυχής πάνω απο 6 μέτρα και σε πισίνες, που είχε εφαρμοσθεί για μία χρονιά εκτάκτως το 2011.

Αναλυτικά, επιβάλλεται φόρος πολυτελούς διαβίωσης το ποσά της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης (τεκμαρτά ποσά) που προκύπτουν απο αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, απο σκάφη αναψυχής, απο αεροσκάφη και απο πισίνες, όπως προκύπτουν απο τα στοιχεία που έχει πλέον στη διάθεσή της η ΓΓΠΣ.

Συγκεκριμένα o φόρος ανέρχεται σε 5% επι του τεκμηρίου, για αυτοκίνητα απο 1.929 έως 2.500 κ.ε., φόρος 10% για αυτοκίνητα απο 2.500 έως 3.000 κ.ε.

Απο το φόρο αυτό εξαιρούνται τα αυτοκίνητα ηλικίας ανω των 10 ετών απο την πρώτη ημερα κυκλοφορίας τους στην Ελλάδα και των αναπήρων που απαλλάσσονται απο τα τέλη κυκλοφορίας.
Για τα σκάφη αναψυχής ο φόρος είναι 10% επι του τεκμηρίου . Εξαιρούνται όσα είναι μέχρι 6 μέτρα ανοικτού τύπου, ταχύπλοα και μη.

Για τα αεροσκάφη και για τις πισίνες ο φόρος είναι 10% επι του τεκμηρίου .
Ο φόρος θα περιλαμβάνεται κάθε χρόνο στο εκκαθαριστικό σημείωμα που εκδίδεται απο τη ΓΓΠΣ απο το 2014 και μετά, δηλαδή για τα εισοδήματα και τεκμήξρια του 2013.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Τι λέει το άρθρο 46 για τη μόνιμη πλέον εισφορά σε αυτοκίνητα,σκάφη, πισίνες;"

Leave a reply