[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ανοίγουν λογαριασμοί 56 ακόμα πολιτικών
Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO

Χιλιάδες ονόματα Ελλήνων με καταθέσεις εντός και εκτός Ελλάδας βρίσκονται το τελευταίο διάστημα στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ, με τα ποσά να ζαλίζουν ακόμα και τους πολύπειρους ελεγκτές.


Για 6.000 άτομα έχει ζητηθεί ήδη άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, καθώς εμπλέκονται σε υποθέσεις που διερευνώνται εδώ και μήνες από το ΣΔΟΕ.

Όπως αναφέρουν τα Παραπολιτικά, σε αυτόν τον κατάλογο περιλαμβάνονται 56 πρόσωπα της κεντρικής πολιτικής σκηνής, δηλαδή πρώην και νυν υπουργοί, υφυπουργοί και βουλευτές. Ελέγχονται όμως και περίπου 600 τοπικοί παράγοντες, μεταξύ των οποίων νυν και πρώην δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, περιφερειάρχες και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Εκτός από τη λίστα των 6.000 ατόμων, που ήδη ελέγχει το ΣΔΟΕ, σε εξέλιξη βρίσκεται η επεξεργασία της λίστας Λαγκάρντ, της λίστας του Λουξεμβούργου (4.200 πρόσωπα), της λίστας της Ολλανδίας (104 σκαφάτοι Έλληνες) και της λίστας των 600 Ελλήνων ιδιοκτητών ακινήτων στο Λονδίνο.

Η ανάλυση της λίστας του Λιχτενστάιν ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες και όπως αναφέρει η εφημερίδα, αποδείχθηκε η γνωστή ρήση «άνθρακες ο θησαυρός», καθώς η λίστα ήταν πολύ μικρή αφού περιείχε μόλις 17 άτομα που είχαν καταθέσεις στο Λιχτενστάιν , εκ των οποίων τέσσερις Έλληνες και 13 ξένοι, κυρίως Ρώσοι και Αιγύπτιοι , που είχαν προχωρήσει σε επενδύσεις στην Ελλάδα.     


Πηγή: newpost

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ανοίγουν λογαριασμοί 56 ακόμα πολιτικών"

Leave a reply