[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Τα κόκκινα φανάρια ξαναζωντανεύουν από το Εθνικό
Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO

Η θρυλική ταινία στο αθηναϊκό σανίδi


Η ταινία σταθμός του 1963, «Τα κόκκινα φανάρια» που προτάθηκε για Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας, ξαναζωντανεύει στο σανίδι του Εθνικού Θεάτρου από τις 17 Ιανουαρίου.

Η ιστορία των επτά γυναικών που δουλεύουν στο μπαρ της «Φρύνης» στην Τρούμπα -που το διευθύνει η πατρόνα Μαντάμ Παρί και ο σκληρός σύντροφός της Μιχαήλος- φαίνεται απλή και άχρωμη, όπως οι ερωτικές συναλλαγές που αναγκάζονται να υποστούν. Όμως, για το καθένα από τα κορίτσια που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εκεί, υπάρχει, σιωπηρά, και ένας προσωπικός κόσμος.

Σκληρός ή ουτοπικός, αναγκαίος ή κυνικός, ο κόσμος αυτός είναι η μόνη αλήθεια μέσα στην καθημερινότητά τους. Έχουν την ανάγκη να τον βιώσουν, ακόμη κι αν χρειαστεί να πληρώσουν γι’ αυτόν οποιοδήποτε κόστος. Και για τις περισσότερες, το κόστος αποδεικνύεται επώδυνο. Θα μείνουν αλώβητες μόνο όσες μπορούν να παγώσουν την ψυχή τους και να προχωρήσουν χωρίς συναισθηματισμούς και δεσμεύσεις.

Όταν ο νόμος θα επιβάλλει το κλείσιμο των «σπιτιών» και ο δρόμος με τα κόκκινα φανάρια και τα καμπαρέ θ' αδειάσει οι δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν, τα αδιέξοδα αλλά και τα μυστικά που θα φανερωθούν, θα τις οδηγήσουν στην ξεχωριστή για την καθεμία μοίρα τους.

Η ταινία είχε προβάλλει την Ελλάδα και είχε αναδείξει το εκπληκτικό υποκριτικό ταλέντο της Τζένης Καρέζη. Το Εθνικό Θέατρο αναβιώνει την ιστορία των Κόκκινων Φαναριών, που αρχικά είχε γραφτεί για το θέατρο, έγινε ταινία και αργότερα μιούζικαλ, στη σκηνή Κοτοπούλη. Το έργο διερευνά την ανθρώπινη αλήθεια πίσω από το ψυχρό πρόσωπο της πορνείας και ο Κωνσταντίνος Ρήγος οργανώνει μια παράσταση που θα φωτίσει τη διαχρονικότητα του θέματος, έχοντας μαζί του μια εξαιρετική ομάδα συντελεστών και ηθοποιών.

Παίζουν οι:
Νίκος Αλεξίου, Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Ευγενία Δημητροπούλου, Μαρία Κίτσου, Ελένη Κοκκίδου, Κωνσταντίνα Μιχαήλ, Παναγιώτης Μπουγιούρης, Άλκηστις Πουλοπούλου, Φοίβος Ριμένας, Νικόλας Στραβοπόδης, Θεοδώρα Τζήμου, Έλενα Τοπαλίδου, Γιάννης Τσεμπερλίδης, Νίκος Ψαρράς.

Από 17 Ιανουαρίου έως 28 Απριλίου στο θέατρο REX σκηνή Μαρίκα Κοτοπούλη.

Περισσότερες πληροφορίες http://www.n-t.gr/

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Τα κόκκινα φανάρια ξαναζωντανεύουν από το Εθνικό"

Leave a reply