[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Σκηνικό οξύτατης πολιτικής πόλωσης για τη λίστα Λαγκάρντ
Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO


ΣΕ ΣΤΑΣΗ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ


Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ με τα δύο αντίπαλα στρατόπεδα να κονταροχτυπιούνται σε όλα τα δυνατά πεδία αντιπαράθεσης. Υπό τις συνθήκες αυτές, κρίσιμη θεωρείται η εβδομάδα που ξεκινά καθώς μέχρι το τέλος της θα πρέπει να έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή δύο νομοσχέδια –το φορολογικό και του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης- ενώ στην ατζέντα θα κυριαρχήσει το θέμα της λίστας Λαγκάρντ.


Το «σκληρό ροκ» μεταξύ Ιπποκράτους και Κουμουνδούρου δίνει ήδη τον τόνο της οξύτατης αντιπαράθεσης με εκατέρωθεν βολές από στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την ύπαρξη ή μη ποινικών ευθυνών του κ. Βενιζέλου. Για την ώρα, το Μαξίμου έχει περιοριστεί σε ρόλο παρατηρητή, λόγω και των εύθραυστων ισορροπιών από τη συμμετοχή Βενιζέλου στο κυβερνητικό σχήμα.

Ωστόσο, πρόθεση του πρωθυπουργού –όπως τη μεταφέρουν στενοί συνεργάτες του- παραμένει η προσήλωση στα διαθέσιμα στοιχεία για την υπόθεση με την εντολή να διερευνηθούν τα πάντα, εντός όμως του θεσμικού πλαισίου. Στο Μαξίμου αντιλαμβάνονται ότι μερίδα «γαλάζιων» βουλευτών, φλερτάρει με τη σκέψη ότι τον κ. Βενιζέλο βαρύνουν ποινικές ευθύνες, συστήνουν ωστόσο να κλείνουν τ’ αυτιά στις κομματικές κραυγές.

Η κατάσταση πάντως απειλείται να περιπλακεί ακόμη περισσότερο, μετά και την πρόταση που φέρεται να προτίθεται να καταθέσει η «Χρυσή Αυγή», όπως αποτυπώθηκε σε ανακοίνωση του κόμματος του κ. Μιχαλολιάκου. Πέραν του κ. Παπακωνσταντίνου, την παραπομπή του οποίου εισηγείται η κυβερνητική πλευρά και του κ. Βενιζέλου, που εισηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ, η Χρυσή Αυγή προχωράει ένα βήμα ακόμη και προσθέτει στον κατάλογο και τον Γ. Παπανδρέου.

Στην περίπτωση που το κόμμα του κ. Μιχαλολιάκου καταφέρει να συγκεντρώσει 30 υπογραφές ώστε να δικαιούται να φέρει τη σχετική πρόταση για ψηφοφορία, αναμένεται να στηθεί τελικώς τριπλή κάλπη –μία για κάθε πρόταση- με τους βουλευτές να καλούνται να αποφασίσουν με βάση ποια από τις προτάσεις θα συσταθεί τελικώς κοινοβουλευτική επιτροπή για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.


Πηγή: newpost

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Σκηνικό οξύτατης πολιτικής πόλωσης για τη λίστα Λαγκάρντ"

Leave a reply