[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Τσίπρας: Εγκληματική η πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου
Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO


      «Εγκληματική και ακατανόητη» χαρακτήρισε την πολιτική της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη σημερινή συνάντησή του με το Σωματείο Εργαζομένων στο Ταμιευτήριο, προς το οποίο εξέφρασε την πλήρη συμπαράστασή του στις κινητοποιήσεις τους.


Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση για την επιλογή της να ιδιωτικοποιήσει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, γιατί αν συμβεί τελικά αυτό, όπως ανέφερε, η Ελλάδα θα είναι η μόνη χώρα που δεν θα έχει Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Κατηγόρησε, επίσης, την κυβέρνηση ότι όλο αυτό το διάστημα με τις αποφάσεις της επέλεξε την ανακεφαλαιοποίηση των ιδιωτικών τραπεζών και την τιμωρία των δημοσίων τραπεζών. Η πολιτική αυτή είναι ακατανόητη, τόνισε ο κ.Τσίπρας, γιατί το ελληνικό δημόσιο θα πληρώσει τα διπλάσια από ότι αν προχωρούσε στην ανακεφαλαιοποίηση του Ταμιευτηρίου και παράλληλα, θα είχε και ένα εργαλείο ανάπτυξης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών να εξηγήσουν με διαφάνεια τις επιλογές και τη σκοπιμότητά τους, σχετικά με την πολιτική που ακολουθούν, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρχει η δυνατότητα ελέγχου των τραπεζών από το ελληνικό δημόσιο και την όποια ελληνική κυβέρνηση.

Από την πλευρά του, ο Αντώνης Δηλεχάτσιος, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, δήλωσε ότι η κυβέρνηση ξεπουλά δημόσια περιουσία και επισήμανε ότι το ΤΤ δεν ήταν ποτέ βάρος στον προϋπολογισμό. Ο κ. Δηλεχάτσιος δήλωσε, τέλος, ότι οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων θα συνεχιστούν και θα ενταθούν.     


Πηγή

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for " Τσίπρας: Εγκληματική η πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου"

Leave a reply