[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ρεσιτάλ «ακροβασιών» στη Βουλή - Οπερέτα από τα κόμματα στη ψηφοφορία για τη λίστα Λαγκάρντ
Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO

ΙΛΑΡΟΤΡΑΓΩΔΙΑ!



 Τα κόμματα της μεταπολιτευτικής Δημοκρατίας μας έχασαν ακόμα μία ευκαιρία να ανακτήσουν ένα μικρό κομμάτι από τη χαμένη αξιοπιστία τους. Ενώ η ψηφοφορία, για τα πρόσωπα που θα έπρεπε να ελεγχθούν, για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της μεταπολίτευσης επιβαλλόταν να είναι πάνω από κόμματα και σκοπιμότητες.

Συνέβη το ακριβώς αντίθετο με οργιώδες παρασκήνιο, διαρροές, μπλόφες ώστε να οδηγηθούμε σε μια νύχτα ντροπής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία. Κατάντησαν τη Βουλή οπερέτα στο όνομα της κυβερνητικής σταθερότητας με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ να κουκουλώνεται.

Την ώρα που η κοινωνία στενάζει, από τα χαράτσια και την ανεργία και βυθίζεται καθημερινά στη φτώχια παρακολούθησε σε απευθείας σύνδεση την ξεφτίλα ενός πολιτικού συστήματος και την ανικανότητα να συνεννοηθεί στα αυτονόητα.

Άνθρωποι απολυμένοι, χιλιάδες λουκέτα καταστημάτων, πάνω από 3000 αυτοκτονίες, φόροι-χαράτσια που πέφτουν σαν ριπές πολυβόλου, τσεκούρια σε μισθούς και συντάξεις, πολίτες που πεινάνε που τους λείπουν τα βασικά είναι ο λογαριασμός του πολιτικού συστήματος. Αυτού του πολιτικού συστήματος που παραδόθηκε άνευ όρων στην Τρόικα αλλά χθες έδωσε λυσσαλέα μάχη για να προστατέψει τους εκλεκτούς του.

Παραβιάζοντας και κουρελιάζοντας κανονισμούς, σύνταγμα αλλά πάνω από όλα τους ηθικούς κανόνες. Το πολιτικό σύστημα που δήθεν επιθυμεί ένα νέο ξεκίνημα με δήθεν αναθεωρήσεις –θεσμικές μεταρρυθμίσεις και συνταγματικές μεταβολές προς όφελος της χώρας και της κοινωνίας, έπρεπε χθες να επιτρέψει ελεύθερα και δημοκρατικά να ανοίξει ο δρόμος για να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Απέδειξε, όμως ότι η κομματική σκοπιμότητα είναι υπεράνω θεσμών και διαδικασιών και θα είναι όσες μεταρρυθμίσεις και θεσμικές παρεμβάσεις και αν γίνουν. Με την έναρξη της παρωδίας που ονομάστηκε ψηφοφορία για τη σύσταση προανακριτικών επιτροπών απαξιώθηκε ο τρίτος Πολιτειακός παράγοντας της χώρας, ο Πρόεδρος της Βουλής για να κάνει επικοινωνιακό σόου ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Σε ένα προσυνεννοημένο μονόπρακτο, ο Βαγγέλης Βενιζέλος ανέτρεψε την πρόταση του Προέδρου της Βουλής για επτά κάλπες ,προτείνοντας τέσσερις.

Η συνεδρίαση που έπρεπε να ολοκληρωθεί γύρω στις 6 και να γίνει η ψηφοφορία, που υποτίθεται είχαν συμφωνήσει τα κόμματα, τελικά κατέληξε να ολοκληρωθεί τις πρώτες πρωινές ώρες. Και να ήταν η χωρίς ουσία αντιπαράθεση Βενιζέλου- Τσίπρα με κορώνες και επιχειρήματα που υποτιμούσαν τη νοημοσύνη κάθε καλοπροαίρετου πολίτη που παρακολουθούσε τη συζήτηση. Αυτό που έγινε με τη διαδικασία της ψηφοφορίας ούτε σε συνέλευση 15μελούς μαθητικού συμβουλίου. Ξεπέρασε κάθε όριο ντροπής και απαξίωσης της λειτουργίας του Κοινοβουλίου. Έχει όμως και συνέχεια.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, το έκανε και αυτό, ειρωνεύτηκε τη δικαιοσύνη που έστειλε η δικογραφία της λίστας Λαγκάρντ. Δυστυχώς η Ανεξάρτητη δικαιοσύνη δεν πήρε την άδεια από τον κ. Μεϊμαρακή. Αυτό, όμως, που ενόχλησε ήταν το σχέδιο «να τελειώνουμε σήμερα», η διαδικασία κινδύνευσε να τιναχθεί στον αέρα διότι έφτασε στη βουλή η συμπληρωματική δικογραφία του κ. Πεπόνη για τη λίστα Λαγκάρντ στην οποία περιλαμβάνονταν και οι απολογίες του κ. Διώτη και του κ. Καπελέρη. Νέο μπάχαλο!

Όσοι, χθες, παρακολουθήσαν τη συζήτηση στη Βουλή κατάλαβαν ότι μπορεί η δική τους ζωή να άλλαξε με το χειρότερο και βίαιο τρόπο, το πολιτικό προσωπικό της χώρας δεν άλλαξε καθόλου, συνεχίζει να είναι χαμηλότερο των περιστάσεων. Και δεν ήταν μόνο η διαδικασία και οι μεθοδεύσεις ήταν και το χαμηλό επίπεδο των ομιλιών, σχεδόν πεζοδρομιακό, που θα μείνει στην ιστορία του κοινοβουλίου ως μια από τις μαύρες σελίδες του.


Πηγή: newpost

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ρεσιτάλ «ακροβασιών» στη Βουλή - Οπερέτα από τα κόμματα στη ψηφοφορία για τη λίστα Λαγκάρντ"

Leave a reply