[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Τι προέκυψε από την σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό -προτεραιότητα η αποκρατικοποίηση ΟΠΑΠ, ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ και λιμένων
Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO

Συντονιστικού χαρακτήρα ήταν η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για τις αποκρατικοποιήσεις η οποία ολοκληρώθηκε περίπου στις 4 το απόγευμα της Δευτέρας.

«Ενημερωσαμε τον πρωθυπουργό που ενδιαφέρεται προσωπικά για την πρόοδο και το συντονισμό των διαδικασιών για τις αποκρατικοποιήσεις», είπε μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης. Ο υπουργός Ανάπτυξης χαρακτήρισε ως προτεραιότητα την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ, της ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ και των λιμένων - μαρίνων.

Εκτός του Αντώνη Σαμαρά και του κ. Χατζηδάκη, στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης, Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ΠΕΚΑ Σταύρος Καλαφάτης και η ηγεσία του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου με τον πρόεδρο και το διευθύνοντα σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ κυρίους Αθανασόπουλο και Εμίρη.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης αύριο θα μεταβεί στις Βρυξέλλες όπου και θα παραστεί σε συσκέψεις με βασικό θέμα το ξεμπλοκάρισμα του έργου των αυτοκινητοδρόμων.

Από την πλευρά του, στην έκθεση του ΔΝΤ, που διαπιστώνει καθυστερήσεις στην προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων, αποδίδει ο υπεύθυνος Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, την απόφαση «για την επιτάχυνση του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου της χώρας» στη σημερινή σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Τσακαλώτος κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «δεν έχει διδαχθεί τίποτα στα τρία χρόνια που η ελληνική οικονομία και κοινωνία χειμάζονται από την κρίση, αλλά παραμένουν δογματικά προσηλωμένοι στις αυτοκτονικές πολιτικές που τους υποδεικνύει η Τρόικα».

Ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνηση συνολικά, σύμφωνα με το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν αντιλαμβάνονται ότι, ιδιωτικοποιώντας κερδοφόρες επιχειρήσεις, στερούν από το ελληνικό Δημόσιο ετήσιες ροές δημοσιονομικών εσόδων, σε μία περίοδο που τις έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ και επίσης δεν αντιλαμβάνονται ότι, ιδιωτικοποιώντας επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας, στερούν τη δυνατότητα της χώρας να εκπονήσει ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης και να σταθεί στα πόδια της.

Σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρωτοστατήσει στον αγώνα ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια, πράττοντας το αυτονόητο: να θέτει τα συμφέροντα της κοινωνίας και των εργαζομένων πάνω από το κέρδος.



Πηγή: protothema

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Τι προέκυψε από την σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό -προτεραιότητα η αποκρατικοποίηση ΟΠΑΠ, ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ και λιμένων "

Leave a reply