[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Η λίστα Λαγκάρντ απειλεί την κυβέρνηση
Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO


Προβληματισμός στο Μαξίμου για τις εξελίξεις και τις ενδεχόμενες ευθύνες Βενιζέλου -  Γιατί η κυβέρνηση επιθυμεί να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες


Τριγμούς στην κυβερνητική συνεργασία προκαλεί η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ με τη σύγκρουση ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ να κορυφώνεται.

Στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί προβληματισμός, καθώς η οικονομία έχει βγει πλέον από το κάδρο και στο επίκεντρο των εξελίξεων είναι η περιβόητη λίστα η οποία απειλεί να «γκρεμίσει» τη συνοχή της κυβέρνησης.

Η Κουμουνδούρου έχει ξεκαθαρίσει πως θα ζητήσει ευθύνες και από τον πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που σαν υπουργός Οικονομικών παρέλαβε τη λίστα από τον Γ. Παπακωνσταντίνου, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης νωρίτερα.

Στις επαφές του πρωθυπουργού κ. Α. Σαμαρά με τους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη συζητήθηκε το θέμα της λίστας, χωρίς όμως να αποφασιστεί η τήρηση κοινής γραμμής για το θέμα.

Μπορεί ορισμένα στελέχη της ΝΔ να στηρίζουν τον Ευ. Βενιζέλο, όπως ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης που δήλωσε ότι δεν υπάρχουν ποινικές ευθύνες για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, όμως η αλήθεια είναι πως τόσο η Συγγρού, όσο και το Μαξίμου κρατούν αποστάσεις από τον κ. Βενιζέλο.
Η ΔΗΜΑΡ από την πλευρά της ζητά να βγουν στο φως όλα τα στοιχεία και να τιμωρηθούν οι φοροφυγάδες. Αποφεύγει εντούτοις να τοποθετηθεί ευθέως για τον κ. Βενιζέλο και την εμπλοκή του στη λίστα, τηρώντας ουσιαστικά στάση αναμονής.

 Διαδικασίες εξπρές επιθυμεί η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση θέλει με διαδικασίες εξπρές να ολοκληρώσει τα της προκαταρκτικής πριν ξεκινήσει η λειτουργία της επιτροπής αφού πλέον στο πρωθυπουργικό περιβάλλον γνωρίζουν πως κινδυνεύουν να μπουν σε μία συζήτηση που μπορεί να φτάσει ακόμη και στο πρώτο μνημόνιο και ειδικότερα στις συνθήκες κάτω από τις οποίες η χώρα υπέγραψε την προσφυγή της στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Για το λόγο αυτό το κείμενο για την παραπομπή Παπακωνσταντίνου είναι προσεκτικά γραμμένο και απολύτως εστιασμένο στην αλλοίωση της λίστας. Είναι χαρακτηριστικό πως αποφεύγετε οποιαδήποτε αναφορά στη μη αξιοποίησή της από τον Ευ. Βενιζέλο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως θα θέσει και θέμα Βενιζέλου και τότε θα πρέπει όλοι να λάβουν θέση υπέρ ή κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Αυτό εξάλλου είναι που φοβούνται στο Μαξίμου. Εάν δεν προχωρήσει η κυβέρνηση σε απόδοση ευθυνών, τότε η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να περάσει καμία οικονομική πρωτοβουλία, ενώ παράλληλα η καχυποψία θα έχει ενισχυθεί.

Το ενδιαφέρον στην οικονομία

Η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ κινδυνεύουν να αποσυντονίσουν πλήρως την τρικομματική κυβέρνηση με τον Πρωθυπουργό πάντως να ετοιμάζεται να επιστρέψει στην ατζέντα της οικονομίας.

Φορολογικό και επενδυτικός νόμος είναι οι δυο πρώτες κινήσεις που θα γίνουν από την κυβέρνηση –το φορολογικό ψηφίζεται έως την επόμενη Παρασκευή ενώ ο επενδυτικός νόμος έχει ήδη περάσει από τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή της βουλής.
Ταυτόχρονα ο πρωθυπουργός ετοιμάζει ταξίδια στο εξωτερικό με αρχικό σταθμό τη Γερμανία.


Πηγή: newsbomb

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Η λίστα Λαγκάρντ απειλεί την κυβέρνηση"

Leave a reply