[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
«Δεν διαπραγματεύομαι με το πιστόλι στον κρόταφο των πολιτών»
Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, απέρριψε τη Δευτέρα οποιαδήποτε πιθανότητα διαπραγματεύσεων με τους Ρεπουμπλικάνους, σχετικά με την αύξηση του ορίου δανεισμού της χώρας.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο προκειμένου να εξηγήσει τη θέση του σχετικά με τον προϋπολογισμό, ο Ομπάμα έδωσε υπόσχεση ότι δεν θα διαπραγματευτεί τις περικοπές των δημόσιων δαπανών, κάτι που είχαν ζητήσει οι Ρεπουμπλικάνοι ως προϋπόθεση ώστε να συμφωνήσουν στην αύξηση του ορίου δανεισμού.

«Αυτό που δεν θα κάνω είναι να διαπραγματευτώ έχοντας ένα πιστόλι στον κρόταφο των Αμερικάνων πολιτών», δήλωσε ο Ομπάμα.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, η οποία περιστράφηκε κυρίως σε οικονομικά ζητήματα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ επισήμανε ότι η χώρα βρίσκεται αυτή τη χρονική στιγμή στην αφετηρία ενός "καλού έτους"--με την προϋπόθεσή όμως ότι αυτό δεν θα το αλλάξουν οι πολιτικοί στην Ουάσινγκτον.

Νωρίτερα, σε σχετικές δηλώσεις που έκανε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Τζον Μπένερ, τόνισε ότι "ο αμερικανικός λαός δεν θα στηρίξει την αύξηση του ορίου του ομοσπονδιακού δανεισμού, εάν συγχρόνως δεν υπάρξει μείωση των δαπανών της κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος Ομπάμα θα πρέπει να "σοβαρευτεί σε ό,τι αφορά τις δαπάνες και το όριο του ομοσπονδιακού δανεισμού προσφέρει την τέλεια χρονική στιγμή γι' αυτό", είπε σε δηλώσεις του τη Δευτέρα στην Ουάσινγκτον ο ηγέτης των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία Μιτς Μακόνελ, λίγη ώρα αφότου ολοκληρώθηκε η συνέντευξη Ομπάμα.

Το υπουργείο Οικονομικών προειδοποίησε τη Δευτέρα ότι η αύξηση του ορίου δανεισμού αποτελεί επιτακτική ανάγκη για την οικονομία των ΗΠΑ.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "«Δεν διαπραγματεύομαι με το πιστόλι στον κρόταφο των πολιτών» "

Leave a reply