[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Βίντεο - σοκ από την επιχείρηση στην Αλγερία
Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO

Για απολογισμό πάνω από 80 νεκρούς - τρομοκράτες και ομήρους - στην επιχείρηση των αλγερινών αρχών για την απελευθέρωση εγκαταστάσεων φυσικού αερίου στη Σαχάρα μιλούν οι τελευταίες πληροφορίες.

Ακόμη 25 πτώματα βρέθηκαν την Κυριακή στις εγκαταστάσεις του Ιν Αμένας, ορισμένα τόσο παραμορφωμένα που είναι δύσκολο να αναγνωριστούν.

Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Αλγερίας οι τρομοκράτες "έσπειραν" με νάρκες τις εγκαταστάσεις και ο στόχος τους ήταν "να ανατινάξουν το συγκρότημα και να σκοτώσουν όλους τους ομήρους", όπως ανέφερε ο υπουργός Επικοινωνιών της Αλγερίας.

Οι δράστες της επίθεσης ήταν μέλη της οργάνωσης Υπογράφοντες με Αίμα, η οποία ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο από τον ιστορικό ηγέτη της Αλ Κάιντα του Ισλαμικού Μαγρέμπ (Aqmi) Μοχτάρ Μπελμοχτάρ.

Το παρακάτω βίντεο μεταδόθηκε από την τηλεόραση της Αλγερίας. Έχει τραβηχθεί από ερασιτέχνη μέσα στις εγκαταστάσεις που είναι διάσπαρτες από πτώματα. 


Επιβεβαιώθηκε ότι επτά βρετανοί πολίτες βρίσκονται μεταξύ των νεκρών.

Σε δήλωσή του ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ανέφερε πως θα πάρει ίσως και μήνες για να καταπολεμηθεί η τρομοκρατία στη βόρεια Αφρική. "Αντιμετωπίζουμε μία ομάδα τρομοκρατών που συνδέεται με την Αλ Κάιντα όπως αυτές στο Πακιστάν και το Αφγανιστάν" ανέφερε.

Σημειώνεται ότι το χτύπημα στις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου έγινε ως "απάντηση" στην επιχείρηση της Γαλλίας στο Μαλί. Ο γάλλος υπουργός Άμυνας δήλωσε το Σάββατο ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται 2.000 γάλλοι στρατιώτες στην αφρικανική χώρα.

Εννέα ιάπωνες σκοτώθηκαν κατά την τετραήμερη ομηρεία στα χέρια ένοπλων ισλαμιστών που την περασμένη Τετάρτη εξαπέλυσαν επίθεση στη μονάδα παραγωγής φυσικού αερίου στο Ιν Αμένας, ανακοίνωσε ιαπωνική κυβερνητική πηγή.

"Λάβαμε πληροφορίες από την κυβέρνηση της Αλγερίας ότι εννέα ιάπωνες είναι νεκροί", δήλωσε αξιωματούχος που αρνήθηκε να κατονομαστεί προτού εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση.

Η ιαπωνική κυβέρνηση και η ιαπωνική εταιρεία JGC, δεκάδες υπάλληλοι της οποίας εργάζονταν στο εργοστάσιο, έχουν μέχρι στιγμής ανακοινώσει ότι δέκα ιάπωνες εργαζόμενοι εκεί αγνοούνται.


Πηγή: nooz

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Βίντεο - σοκ από την επιχείρηση στην Αλγερία"

Leave a reply