[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Άσαντ: «H Συρία δεν διαπραγματεύται με μαριονέτες της Δύσης»
Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO

Κρατώντας τους υψηλούς τόνους στο πρώτο του διάγγελμα εδώ και μήνες, ο σύρος Πρόεδρος επιτέθηκε στους «εχθρούς του λαού και τους εχθρούς του Θεού» λέγοντας πως ό,τι συμβαίνει στη Συρία «δεν είναι επανάσταση, αλλά σύγκρουση μεταξύ της Συρίας και των εχθρών της» και επαναλαμβάνοντας αρκετές φορές πως οι «τρομοκράτες» έρχονται και στηρίζονται από το εξωτερικό.

Η Συρία «δεν διαπραγματεύεται με μαριονέτες της Δύσης» είπε χαρακτηριστικά, λέγοντας πως «η επανάσταση δεν μπορεί να έρθει από το εξωτερικό» -την στιγμή που οι αντικαθεστωτικοί συνεχίζουν να πιέζουν τις δυνάμεις του στρατού επιδιώκοντας να ρίξουν τη Δαμασκό.

Η ομιλία του προέδρου εκφωνήθηκε την Κυριακή στη γεμάτη από κόσμο όπερα της Δαμασκού και μεταδόθηκε ζωντανά όχι μόνο από τη συριακή τηλεόραση αλλά και από τα μεγάλα διεθνή δίκτυα. Ο Σύρος πρόεδρος επανέλαβε αρκετές φορές πως αρκετοί από τους «τρομοκράτες», όπως επανειλημμένα τους χαρακτήρισε, προέρχονται από το εξωτερικό και πρόκειται μόνο για «εγκληματίες που μιλούν μόνο τη γλώσσα της βίας» και θέλουν να επιβάλλουν «ιδέες που δεν έχουν σχέση με το Ισλάμ, αλλά με την αλ Κάιντα».

Ο Άσαντ υπογράμμισε ότι «η έξοδος από την κρίση δεν μπορεί να γίνει χωρίς πλήρη κινητοποίηση», λέγοντας πως το κράτος είναι «για όλους τους Σύριους, και όλοι πρέπει να το προστατεύσουν».

Σε άλλο σημείο, ο σύρος Πρόεδρος «ευχαρίστησε τη Ρωσία, την Κίνα και το Ιράν» για την στάση τους στη διεθνή κοινότητα απέναντι στη συριακή κρίση.

Την τελευταία φορά που ο Άσαντ απευθύνθηκε σε ΜΜΕ, ο οποίος γενικά αποφεύγει τις πολλές εμφανίσεις κατά την περίοδο της εξέγερσης που εξελίχτηκε σε εμφύλιο και ήδη διαρκεί σχεδόν δύο χρόνια, είχε μιλήσει το Νοέμβριο στη ρωσική τηλεόραση ξεκαθαρίζοντας πως «θα ζήσει και θα πεθάνει στη Συρία» -διαψεύδοντας έτσι τις, σταθερά ανακύπτουσες, φήμες περί δήθεν διαφυγής του στο εξωτερικό.

Έκτοτε, οι αντικαθεστωτικοί έχουν διευρύνει τον έλεγχό του σε περιοχές της συριακής επαρχίας κυρίως στη βόρεια Συρία, έχουν εξαπολύσει ευρείας κλίμακας επίθεση στην κεντρική επαρχία της Χαμά.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Άσαντ: «H Συρία δεν διαπραγματεύται με μαριονέτες της Δύσης»"

Leave a reply